reklam reklam
ALTIN
 3.714,14
DOLAR
 38,0208
STERLİN
50,0889
EURO
 42,0049
reklam

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Altay Kışlasından yer istediklerini ancak Mili Savunma Bakanlığının "Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz" diyerek bu talebin reddedildiğini açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı Çakmak Kışlası yeri konusunda ise olumlu yönde cevap verdi. 

10 Temmuz 2025 02:11
'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

Malatya Büyükşehir Beleidye Başkanı Sami Er "Geçtiğimiz hafta Malatya'da Millî Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler’i, Genelkurmay Başkanımız Sayın Orgeneral Metin Gürak’ı, Kara Kuvvetleri Komutanımız Sayın Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nu ve 2’nci Ordu Komutanımız Sayın Orgeneral Levent Ergün’ü Büyükşehir Belediyemizde ağırladık. Bizler Ankara'ya görüşmeye gitmek isterken Milli Savunma Bakanlığı ve Komutanlarımız Malatya'ya geldiler. Malatya’mız için çok önemli bir görüşme oldu. Şehrimizin geleceği için büyük öneme haiz olan konuları istişare etme imkânı bulduk ve Malatya’mız için önem arz eden bazı taleplerimiz oldu. Altay Kışlasında yeni yer tahsisi istedik, ancak Altay Kışlası’nın kalan kısmının belediyeye devredilmesi talebimiz uygun bulunmadı. Genelkurmay Başkanlığı bu alanı ‘kırmızı çizgi’ olarak değerlendiriyor verilemeyeceğini ifade ettiler." dedi.

ÇAKMAK KIŞLASINI İSTEDİK

Başkan Sami Er, bunun üzerine Yeşiltepe'deki Çakmak Kışlasının yerini istediklerini belirterek "Çakmak Kışlasının devri konusunda olumlu görüş bildirdiler. Kışla da bulunan binaların tamamının yapılması karşılığında yer tahsisi olabileceğini konuştuk ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye belirtti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.