reklam
ALTIN
 3.714,14
DOLAR
 38,0208
STERLİN
50,0889
EURO
 42,0049
reklam

Ağbaba: Şire Pazarındaki Takas Yolsuzluktur

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Binası’nda düzenlediği basın toplantısında iktidara ve AK Parti’ye sert sözlerle yüklendi. Malatya’daki yolsuzlukların görmezden gelinmesine tepki gösteren Ağbaba, savcıları bir kez daha göreve çağırarak “ Yeni Başkan Eski Başkanı suçluyor. Şire Pazarındaki 187 dükkan ile takas edilen Çeşme'deki değerli arsalarla Kamu zarara uğratılıyor. Soruşturma var mı? Burası Dingo'nun ahırı mı?” dedi. 

15 Ağustos 2025 12:44
Ağbaba: Şire Pazarındaki Takas Yolsuzluktur

Parti il binasında basın açıklaması yapan Ağbaba, Malatya ve Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE KİRLİ SİYASETE TESLİM OLDU

“Cumhuriyet Halk Partisi, 19 Mart darbe girişiminden bu yana her hafta bir operasyonla karşıya” diyen Ağbaba, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den AK Parti’ye geçişini sert bir dille eleştirdi ve “Türkiye siyasetinin görmüş olabileceği en büyük kirli siyasete herkes şahit oldu” ifadesini kullandı.

Milletvekili Ağbaba, 23 yıldan buyana milletvekilliği ve belediye başkanlığı görevinde bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçişiyle ilgili “Bu belediye başkanı şu ana kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nde acaba neyi eksik gördü de gitti? Ya da CHP'de bulamayıp, AK Parti'de bulduğu şey neydi? Bunu tarih yazacak ve bu AK Parti’nin en büyük pisliklerinden biri olacak.
CHP'de neyi bulamadı? Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen birinin ifadeleri var. Onun sonucunda bizim belediye başkanları, bürokratlar gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Aziz İhsan Aktaş denen suç örgütü liderinin en çok iş yaptığı yerde; Aydın Büyükşehir Belediyesi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ifade veriyor, hanımefendi korkuyor ve gidip teslim oluyor. Eğer Aziz İhsan Aktaş’ın ifadesiyle belediye başkanlarını tutukluyorsan en çok yaptığı yer Aydın Büyükşehir Belediyesi. Onlara dokunmuyor, CHP'lilere "Ya benimsin olacaksın ya toprağın” diyor. Seçimle alamadığın yeri hırsızlıkla almaya siyaseten utanmıyor musun? Resmen hırsızlık, gasp var. Aydın halkının iradesi çalınmıştır. Milli irade hırsızlığı var. Daha çok pislikler çıkacak. Maalesef Aydın halkının iradesini sandıkta yenemeyenler, ayak oyunları ve kirli pazarlıkla milletin iradesini gasp etmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

“Bir operasyon süreci yürüyor. Teslim olacak değiliz. Burada açık hırsızlık, alçaklık namussuzluk var” diyen Ağbaba, şunları söyledi:
“Beyoğlu Belediyesine operasyon düzenlendi. Beyoğlu Belediye Başkanımızın da aralarında bulunduğu 43 kişi gözaltına alındı. Bu insanlar davet edilse savcılığa ifade verebilirler ama operasyonla gözaltına alınıyorlar. Belediye başkanlarını yargılama usulü bellidir. CHP belediyelerine uygulanan hukuk farklı AK Partili belediyelere uygulanan hukuk farklı.”

PKK İLE BARIŞIP CHP İLE SAVAŞIYORLAR

“Terörsüz Türkiye” sürecinin devam ederken CHP’ye savaş açıldığını ifade eden Ağbaba, “PKK ile barışıp, CHP ile savaşıyorlar. Öcalan ile barışıyorlar, Öcalan “Kurucu lider” oluyor, Özgür Özel’e, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na savaş açmış durumdalar. Bu nasıl olacak? Nasıl yürüyecek bu iş? Nasıl toplumsal barış olacak? Türkiye’nin birinci partisine, sandıkta yenemediğin partiye operasyon yaparak Türkiye’ye barış, kardeşlik, huzur getiremezsin. Bu şekilde bu iş yürümez” dedi.

ŞİRE PAZARINDAKİ İŞYERLERİNDE YOLSUZLUK VAR

“CHP'li belediyelere uygulanan hukuk, AK Partili belediyelere uygulanmıyor” diyen Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Manisa Milletvekilimiz Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu geçtiğimiz gün bir olayı ortaya çıkardı. Üzerine gidiyoruz. Belediye şirketi MESTON tarafından yapılan Şire ve Buğday pazarları var. Daha sonra ihaleye verildi. Bir firma ihaleyi aldı, Şire Pazarına ‘Recep Tayyip Erdoğan’ ismini koydular. Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 187 dükkanın bulunduğu yer rezerv alan ilan edildi. Taşınmazlara TOKİ iştiraki GEDAŞ tarafından 1 milyar 990 milyon değer biçilmiş. Bunun karşılığında arsa takası yapılmış. Ankara Gölbaşı, Antep, Diyarbakır, İzmir, Kahramanmaraş’ta arsa takası yapılmış. Çeşme'de iki arazinin satış fiyatı 316 milyon lira. Metrekaresi 100-150 milyona gidiyor, sosyal tesis olsa 50 milyon hesaplansa burada kamu zararı 2 milyar 363 milyon. Diyarbakır Kayapınar’da arsa 94 milyona satılmış. Burada da 163 milyon lira kamu zararı var. Hodri meydan, bu işin peşini bırakmayacağız. Yaklaşık 5 milyar civarında kamu zararı var. Burada anormal bir kamu zararı, yolsuzluk var. Bu parayı sadece müteahhide yedirirler mi? Altında AK Partili bakanın, AK Parti'nin imzası var.”

SAMİ ER VE SELAHATTİN GÜRKAN'IN BORÇ AÇIKLAMALARI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in borcu 17,5 milyar olarak açıkladığını, sonra bu rakamın 22,7 milyar olduğunu, eski belediye başkanı Selahattin Gürkan’ın ise 3,5 milyar borçla devrettiğini açıkladığını anımsatan Ağbaba, “İki başkan arasındaki fark, 14 milyar. Burası dingonun ahırı mı, kaydınız yok mu? Siz kimsiniz, nasıl yönettiniz? Başka bir şey yine Sami Er’in iddiası, “Piyasada tonu 70 lira olan mıcır, önceki belediye başkanı döneminde 265 liraya alındı” diyor. Burada var mı hırsızlık, yolsuzluk? Savcıları göreve çağırıyoruz. CHP’li belediyelere uyguladığınız hukuku buraya da uygulasana. Esenlik’in gayrimenkul yolsuzluğu, bir işlem yapıldı mı? açık açık söylüyorlar, “100 milyon değerindeki gayrimenkulü 23 milyon liraya sattı” diyor. İddiayı söyleyen AK Parti Belediye Başkanı, iddiayla suçlanan eski AK Parti belediye başkanı. Hırsızlığın, yolsuzluğun boyutunu görebiliyor musunuz? Yolsuzluk, hırsızlık arıyorsun Malatya Büyükşehir Belediyesine bak. Cumhurbaşkanı gelecek yüzlerce billboard asılacak. Milletvekili, İl Başkanı ve Belediye başkanlarının afiş parasını millet ödüyor. Yalakalığın parasını biz ödüyoruz” ifadelerini kullandı.

YEŞİLYURT GEDİK YEŞİLKAYA VİLLALARINI KİMLER SATIN ALDI?

Yeşilyurt Belediyesi’nin Yeşilkaya Villalarını milletvekillerinin aldığını söyleyen Ağbaba, şunları söyledi:
“Villa inşaatı var. Gedik’te 110 villa, 4 dükkan. Yeşilkaya Villaları, ilk satıldığında hangi milletvekili, bürokrat aldı? AK Parti’de milletvekilliği yapan insanlar buradan villa aldı mı? aldıktan sonra yüksek karla başkalarına sattı mı? Ahlak varsa, kim aldı villaları İlhan Geçit açıklasın. 250, 300, 400 bin liraya kim aldı? Yerli, milli ve muhafazakarlığı sadece kendi pisliklerini örtmek için kullanan AK Partili siyasiler aldı. Ar namus varsa açıklarlar. Eski belediye başkanının belediyenin imkanlarıyla villa yaptığı söyleniyor. Giderayak beton santralini satıyor. Geri nasıl aldın? Yimpaş ile ilgili Sayıştay raporuna göre kamu zararı olduğu söyleniyor. Bir işlem var mı, yok” dedi.

Milletvekili Ağbaba Yeşilyurt Belediye Başkanına Sordu:

Yeşilkaya Villalarına dair sorular yönelten Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Ağbaba,

“1-Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapımına başlanan Yeşilkaya Villaları'nın akıbeti nedir? Villalar sahiplerine ne zaman teslim edilmesi planlanmaktadır?

2-Yeşilkaya Villalarından villa satın alan milletvekili, belediye başkanı, belediye başkan yardımcısı, daire müdürü, bürokrat var mıdır? Varsa isimleri nelerdir?

3-Yeşilyurt Belediyesi önceki başkanlarından Mehmet Çınar'ın belirtilen villa sitesinde evi var mıdır? Var ise kendi evini belediye imkanları ile yaptırdığına dair iddiaların doğruluk derecesi nedir?

4-Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Yeşilkaya Villlaları ile ilgili bakanlığınız tarafından yapılan bir araştırma var mıdır?

5-llgili villa projesi için vatandaşlar paralarını ödemelerine rağmen alınan paraların villalara değil başka yerlere kullandığına dair iddialar ile ilgili bir soruşturma açılması planlanmakta mıdır?..”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.