ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Turgut Özal Üniversitesi söz konusu olduğunda Üniversiteyi hemen sahipleniriz.

Hassas oluruz, çünkü o Üniversitenin kuruluşunda emeğimiz, çabamız vardır, takibimiz vardır, dahası o Üniversiteye Turgut Özal adının verilmesini isteyen ısrarımız vardır.

Bazen de bu Üniversiteyi biz kurduk diye de hava basar övünürüz.

Nasıl mı?

Yazdıklarımıza bakarak;

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti “Malatya Seçim Beyannamesi”nde Yeni Üniversitelerin kurulması başlığıyla şu bilgilere yer vermişti:

“Şehrimiz altyapısı, üst yapısı, sosyal ve kültürel donatı alanları ile ikinci üniversite için gerekli potansiyele sahiptir. Yeni Üniversiteler şehrimizin bütün dinamikleri arasında bir sinerji yaratarak, sosyal ve kültürel hayatımıza dinamizm kazandıracaktır. Bu bağlamda, şehrimize öncelikle biri devlet olmak üzere yeni üniversitelerin kurulması için gerekli çalışma ve teşviklerde bulunulacaktır.”

Bu vaadi birkaç kez okuduktan sonra konuyu manşete taşımaya karar verdik.

Genel seçimin ardından Bülent Tüfenkci’de Bakanlar Kurulunda Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak yer alınca AK Parti’nin üniversite vaadini ilk defa Sonsöz Gazetesinde manşete taşıdım. Ardından Vuslat TV’de Sevgili Ökkeş Cerit ile birlikte yaptığımız “Medya Analiz” adlı programda tüm konuklarımıza ilk sorum “Malatya’ya ikinci Devlet Üniversitesi ne zaman kurulacak?” olmuştur.

Bakan Tüfenkci “kararlıyız” demişti.

Öznur Çalık “sürekli takipteyiz” diyordu.

Ahmet Çakır “Malatya ikinci Üniversiteye hazırdır” diyordu.

Mustafa Şahin “söz verdik yapılacaktır” diye kesin konuşuyordu.

Hakan Kahtalı “Yasa aşamasına kadar getirdik, sabırlı olalım” diye buyuruyordu.

Veli Ağbaba “Turgut Özal Teknik Üniversitesi için kanun teklifi” vermişti.

Gelen ve giden Valilerimiz “Malatya’ya yakışır” diyorlardı.  Belediye Başkanlarımız “artık olsun” diye bekliyordu. Oda Başkanları “Üniversiteyi kurun” diye şart dahi koşuyorlardı.  Hatta o kadar çok ısrar etmeye başladık ki, Vuslat TT’ye “Yeter bu Üniversite soruları da sıkmaya başladı, başka meselemi kalmadı” diye telefonlar etmeye başladılar.

Yazdıklarım ve konuştuklarımdan sıkılan bir köşe yazarı da, bizi hayalci olmakla suçlayarak “adı, içeriği, yeri yurdu olmayan bir üniversite talebinin hayalcilikten hatta kamuoyunu aldatmaktan başka bir şey olmadığını” ifade ederek bizleri topa tutunca, birazda gaza gelince cevap verirken yeni kurulacak üniversitenin adını ve içeriğini de yazmıştım:

Yeni Kurulacak İkinci devlet üniversitesinin adının Turgut Özal, içeriğinin Teknik ve Teknoloji Üniversitesi olmasını isteyerek yerinin de Beylerderesinin ya bu yakasına ya da öte yakasına kurulmasını önermiştim. Hatta Altay Kışlasının yeni kurulacak Malatya Turgut Özal Teknik ve Teknoloji Üniversitesine tahsis edilmesi içinde Sonsöz’de manşet atmıştık. O dönemin Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı da her gördüğümde “Üniversitene sahip çık, bu Üniversite Yeşilyurt tarafına kurulmalıdır” diye de taraf olmuştum.

Günler, haftalar, aylar ve yıllar su gibi aktı 3 yıl içerisinde Vuslat TV de ikinci Üniversite hep gündemimiz de oldu. Ökkeş Cerit’le bu konuyu sürekli gündemde tutarak, Malatya’nın ikinci bir devlet üniversitesine kavuşmasının mücadelesini verdik.  Sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti gurubunda Malatya’da Turgut Özal adıyla bir Üniversite kurulacağını açıklayarak son noktayı koymuştu:

-Malatya’da Turgut Özal adıyla Üniversite kuracağız…

2015 Yılında yazmaya başladık 2018 Yılında Turgut Özal Üniversitesi kuruldu, emeklerimiz sonuç getirmişti, Malatya İkinci Üniversiteye kavuşmuştu. Her ne kadar, İnönü Üniversitesinin bölümleri Turgut Özal Üniversitesine de aktarılsa da Malatya hayaline kavuşmuştu.

Malatyalı bir bayan Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut ilk rektör olarak atandı.  Bekledik bizi bir gün ararlar diye. Sağ olunuz diyecek birilerini bekledik, arayan dahi olmadı, kırıldık ama asla küsmedik.

İki yıl sonra 2020 yılında Üniversiteye davet ettiler koşa koşa gittik ve orada Malatya Basınının Üniversitelerimizin kurulması için nasıl bir mücadele verdiğini anlattım. Orada öğrendim ki, kuruluşundan emeği olan bizler için bazı meslektaşımız dediğimiz gazetecilerin, göreve geldiklerinde, bizleri nasıl kestirdiklerini, nasıl bir takım yakıştırmalarla yaftaladıklarını, sadece kendilerine alan yaratmak için bizleri Üniversiteden uzak tutmak için nasıl bir çaba sarf ettiklerini üzülerek öğrenmiştik.

Üniversite söz konusu olunca bunları konuşmaya dahi gerek görmedik.

Turgut Özal Üniversitesinin Teknik ve Teknoloji Üniversitesi olmasını çok istemiştik ama olmadı.

Bugün Tıp, Ziraat, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sanat Tasarım ve Mimarlık ve Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere 6 Fakülte, Sivil Havacılık, Sağlık Meslek ve Yabancı Diller Yüksek Okulları olmak üzere, Akçadağ, Arapgir, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kale, Yeşilyurt’ta kampusleri olan Malatya’nın tamamına yayılmış, gelişen bir Üniversitemiz olmuştur. Tamamlayıcı Tıp konusundaki girişimleri takdire şayandır.

Malatya’nın Doğu Yakasında İnönü Üniversitesi Batı Yakasında Turgut Özal Üniversitesi hayalimizin gerçekleşmesi bizleri hep mutlu etmiştir.

Kuruluş aşamasındaki Üniversitelerde elbette sıkıntılar, gelenler ve gidenlerde olmuştur ama bunlar hep aşılmıştır.

Kuruldu, kurulacak, yapıldı yapılacak derken yıllarda gelip geçiyor.

Üniversite kurulup yeni Rektör atanmasının üzerinden 4 yıl da geride kalmış. Turgut Özal Üniversitesi 5. Yaşına basan bir Üniversite olmaya hazırlanıyor.

Rektör Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut’u Televizyon programlarından izledim, Üniversitesini anlatırken nasıl da umut veriyor, gözleri parlıyor, kayısıyı, Rahmetli Özal’, Tamamlayıcı Tıp çalışmalarını,Malatya’yı anlatarak öğrencileri davet ediyor.

4 Yıllık dönemde zor da olsa Malatya’ya ikinci Tıp Fakültesini kazandıran ve şimdide Tıp Fakültesi Hastanesi için mücadele veren Rektör Bay Karabulut’un yeniden Rektör olarak atanması beklenirken Rektör ataması süreci de  başladı, adaylar başvurularını yapmaya hazırlanıyor.

Elbette her adayın Rektör olmak için bir hayali ve projeleri vardır.

Benim düşüncem; Kurucu Rektör Aysun Bay Karabulut’un, özellikle Tıp Fakültesi Hastanesi projesini gerçekleştirmesi başta olmak üzere, Turgut Özal Üniversitesinin gövdesini Batı yakasına Yeşilyurt bölgesine taşıması ve projelerini tamamlaması için bir dönem daha Rektörlüğe Cumhurbaşkanı tarafından atanmasıdır.

Bir Rektörün projelerini gerçekleştirmesi için 2 dönem seçilmesi ya da atanması gereklidir.

Turgut Özal Üniversitesinde beklenen de Rektör Karabulut’un yoluna devam etmesi yönündedir.

Son kararı Cumhurbaşkanı verecektir.

Bizde bekliyoruz…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.