Tüfenkci: Yeni göletlerimizin ihaleleri yapılacak
Haber, 08 Eylul 2023 10:47AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, DSİ Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı ile birlikte, sulama suyu konusunda sıkıntılar yaşayan mahallelerin muhtarlarıyla kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.
Malatya’nın son yıllarda baraj ve gölet yatırımları noktasında önemli bir aşama kat ettiğini kaydeden Tüfenkci, “Malatya 6 Şubat depremlerinde bölgede en ağır hasar alan illerin başında geliyor. Malatya ticaret şehri, tarım şehri, sanayi şehri. Tarımda sulamanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Özellikle sulama alanlarında depremle birlikte hasarlarımız da oluştu. Bazı yerlerde kanallarımız, bazı yerlerde de göletlerimiz hasar gördü ama Allah’a şükür çok büyük bir hasar yok. Bununda altını çizmek gerekiyor. Bir yandan depremin hasarlarını gidermek için DSİ Genel Müdürlüğümüz, Bakanlığımız, bölge müdürlüğümüz bütün gücü ve ekipleri ile ilk günden itibaren hem kendi görev ve alanı sorumlulukları içerisinde çalışmalarını yürütürken, bir yandan da depremzede vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştılar” diye konuştu.
“Yeni göletlerimizin ihalesi yapılacak, yeni sulama alanlarımızın ihaleleri yapılacak”
2023’te devam eden yatırımların hangi aşamada olduğunun değerlendirmesini muhtarlarla birlikte yaptıklarını belirten Tüfenkci, “2024’te hangi yatırımların öncelenmesi ve yapılması noktasında genel bir çalışma ortaya koyduk. Ayrıca Balaban Gökdelen sulaması ile ilgili fikir alışverişinde bulunmuş olduk. Muhtar arkadaşlarımızın katılımlarıyla kendi mahallelerindeki ve kırsal mahallelerimizdeki sorunları da çözme noktasında irade ortaya koymuş olduk.
Biz şehrimizi bir yandan imar ve ihya ederken, bir yandan da rutin yatırımların bir an önce hayata geçmesi noktasında gayret gösteriyoruz. Yeni göletlerimizin ihalesi yapılacak, yeni sulama alanlarımızın ihaleleri yapılacak. Bir yandan da küçük su işlerimizin, kanallarımızın özellikle içlerinin yapılması noktasında da gayret göstereceğiz. Ben bütün ekibe katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Haber, 08 Eylul 2023 10:47
Yorumlar (0)
Malatya'da 11. Kitap Fuarı Törenle Açıldı
MTSO heyeti Bursa'da Fabrikada İnceledi
BATTALGAZİ'DE ÇOCUKLARI SİNEMAYLA BULUŞUYOR
Yeni Malatyaspor'da Cemil Tonguç Dönemi
AK Parti Teşkilatı Kızılay'a Kan Bağışladı
Çilesiz Kütüphanesi Törenle Açıldı
Malatya’da Tren, Tırla Çarpıştı
Malatya'da Taksi Sürücüleri Eğitildi
Sürgü Baraj Gölü’nde Yılın ilk alabalık bereketi
Genç Meclis Üyeleri Malatya'da Tramvay İstedi
CUMHURİYET KUPASI FUTSAL TURNUVASI TAMAMLANDI
Kısa Film Yarışması Başvuruları 1 Kasım’da Başlıyor
Araştırma Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi
Yırtılan Atatürk Posteri Değiştirildi
Suriye’nin yeniden imarında Türk firmalar etkin rol üstlenecek
Gaz Lambası Işığında Okudu, Kitap Işığı Oldu
DOĞANŞEHİR DE BİR BAŞARI HİKAYESİ
11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILIYOR
Arapgir Malatya'dan Ayrılmayı Tartışıyor
Malatya Yeşilyurtspor Kupadan Elendi: 3-1
Cumhuriyetin 102. Yılı Malatya’da Coşkuyla Kutlandı
Onar Köyünde Cumhuriyet Bayramı Kutlandı
Başkan Fatma Şahin Metro İle Destan Yazıyor
Başkan Yıldırım: Cumhuriyet özgürlük, eşitlik ve adalettir
Geçit: Cumhuriyet, Bağımsızlığımızın En Büyük Teminatıdır
Başkan Er: Cumhuriyet Umudu Yeniden Yeşertmektir
CHP ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDU
Ağbaba: Cumhuriyet Bu Toprakların En Büyük Devrimidir
Sergilenmeye Değer Ödülü Aldı
BATTALGAZİ’DE CUMHURİYET COŞKUSU
Sadıkoğlu: Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun
Malatya’da 29 Ekim Coşkusu
Darende de Patates Üretiminde Rekor Hasılat
Turgut Özal Tıp Merkezinde Doktora Saldırıya Tepki
YAMA DAĞI GÜZ MEYVELERİ
Başkan Er Mevlana Orta Okulunu Ziyaret Etti
ARGUVAN’DA CUMHURİYET COŞKUSU
BATTALGAZİ’DE KIŞ ÖNCESİ YOĞUN ASFALT ÇALIŞMASI
Gülistan Teyze Asfalt İstedi, Belediye Kolları Sıvadı
