Malatya TSO’da 'Yerinde Dönüşüm' Toplantısı
Haber, 07 Eylul 2023 05:11Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Dönüşüm Alanları Daire Başkanı Ahmet Şahin’in katılımıyla ‘Yerinde Dönüşüm Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı’ düzenlendi.

Malatya TSO üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen toplantıya ilgi yoğun oldu. Depremde evini, iş yerini kaybeden ve yerinde dönüşüm uygulamasından yararlanmak isteyen depremzedeler yaklaşık 3 saat süren toplantıda sorularına cevap arayıp, taleplerini iletti.
“Kış yaklaşırken yıkım ve imar süreci hızlanmalı”
Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Basri İlhan toplantının açılış konuşmasında, kış aylarına yaklaşırken ağır hasarlı yaklaşık 30 bin binanın en hızlı sürede yıkılmasını ve şehrin yeniden imarının önünün açılmasını beklediklerine vurgu yaptı. İlhan, “Bilindiği üzere 6 Şubat depremleriyle şehrimizdeki her 3 binadan 1’ini maalesef kaybettik. 800 binin üzerinde nüfusu olan şehrimizde yaşanan felaket doğal olarak büyük bir barınma sorununu ortaya çıkardı. Konutlarla birlikte şehrimizde 20 bine yakın iş yeri de kullanılamaz hale geldi. Çarşı olarak tabir ettiğimiz alanlardaki büyük yıkım ise şehrimiz ekonomisine ciddi darbe vurdu. Elbette tüm bunlar nitelikli iş gücü ile istihdam ve ticarete katkı sunan iş insanlarımızın göç etmesini beraberinde getirdi. Şehrimiz ticaretinin ayağa kalkması, göç eden insanlarımızın geri gelmesi, kısacası Malatya’mızın eski günlerine hızlıca dönmesi için henüz yıkılmayı bekleyen yaklaşık 30 bin binanın yıkımının hızlanmasını ve şehrimizin en kısa sürede yeniden imar edilmesini arzu ediyoruz. Yaklaşan kış mevsimi hem konteynerlarda ticaretini sürdüren hem de barınan vatandaşlarımız için büyük zorluklara neden olacak. Bu nedenle çalışmaların hız kazanması ciddi önem taşıyor. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak deprem sonrası süreçte yerinde dönüşüm ve hak sahipliği ile alakalı üyelerimizden gelen talepleri gerek basın yoluyla gerek resmi girişimlerle sürekli gündemde tutmaya gayret gösterdik. Önümüzdeki süreçte de üyelerimizin hak kaybı yaşamaması ve şehrimizin en kısa sürede ayağa kalkması için çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
“Şehirlerimizin kültürel, sosyolojik ve demografik yapısını korumayı amaçlıyoruz”
Projenin kentlerin yapısını korumayı ve vatandaşın kendi yerinde daha güvenli ve iyi şartlarda yaşamasını amaçladığını dile getiren Dönüşüm Alanları Daire Başkanı Ahmet Şahin, “Depremde zarar görmüş bütün illerimizin yaralarını sarmak için başlatılan projenin 45. Gününe gelmiş durumdayız. Bugün itibariyle yaklaşık 200 bin başvuru yapılmış durumda. Toplantı amacımız müteahhitlerimiz, vatandaşlarımız ve yerel dinamiklerle bir araya gelerek süreç hakkında bilgi vermek ve problemler karşısında neler yapabileceğimizi istişare etmek. Yerinde dönüşüm şehirlerimizin kültürel, sosyolojik ve demografik yapısını korumayı amaçlıyor. Yaklaşık 10 gündür Belediyelerimizle, İl Müdürlüklerimizle, çalışanlarımızla toplantılar düzenleyerek süreci en iyi hale getirmeye ve yoğun başvuruların bu süreçten sonra da devam etmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Şehirlerin kendi dinamiğini, kendi ekonomik yapısını koruyup, iç ticaret dinamiğini canlandırarak, vatandaşın kendi yerinde daha güvenli ve daha iyi şartlarda hayatlarını devam ettirebilmesi adına yerinde dönüşüme önem veriyoruz. Elbette sorunlar olacak ancak devletimiz kolaylaştırıcı yönleriyle vatandaşın yanında olmaya devam edecektir “dedi.
Haber, 07 Eylul 2023 05:11
Yorumlar (0)

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil

MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor

Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi

Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı

TSO Başkanlı Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı Yapıldı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Abdülkadir Çay atandı

MASKİ Kayıp Kaçak Su Peşinde

Geçit: Malatya’yı Türkiye’ye Tanıtmak Gurur Verici

Malatya Tanıtım Günleri İstanbul'da Başladı

Kalegöl Otel Öğretmen Akademisi Oluyor

CHP'li Milletvekilleri Darende'yi Ziyaret Etti

Taşköprü Sarımsağı 250 Liradan Satılıyor

Darende de 4 Bin 500 Dönüm Alan Sulanacak

Büyükşehir Sulama için 250 Bin Metre Boru Dağıtıyor

Hekimhan'da İlk Kreş Törenle Açıldı

Sanayi Sitesi Kura Çekimi 23 Ekim'de Yapılacak

Tarım Müdürü Kadın Çiftçileri Ziyaret Etti

Darende Aslantaşların Taşınmasına İtiraz Etti

Abdullah Kiğılı: Devlet tekstili gözden çıkardı

Kale İlçesinde Morg ve Gasilhane Yapıldı

Darende Aslantaşların Taşınmasına İtiraz Etti

Tarım Müdürü Kadın Çiftçileri Ziyaret Etti

Vali Seddar Yavuz, Öğretmen Akademisini Açtı

Malatya'da 27 Bin 786 Kişi İş Arıyor

Yeşilyurt Belediyesinin Bütçesi 4 Milyar 327 Milyon TL.

Battalgazi Belediyesi Bütçesini Belirledi

Bugün 16 Ekim 'Uluslararası Jeoetik Günü'

Büyükşehir 3 Bakanı Fahri Hemşeri Yaptı

Dr: Vahap Şahin: Malatya Sorunlarla Uğraşıyor

CHP Malatya İl Başkanlığına Barış Yıldız Seçildi

Yeni Çarşı da Son Durumu Mimarlar Değerlendirdi

CHP Malatya İl Kongresi Yapılıyor

Akçadağ Gürkaynak Kanalizasyona Kavuşuyor

Deprem Çalıştayının Özet Raporu Yayımlandı

Şirketlerin kurumsallaşması için imzalar atıldı

Arguvan Belediyesi Öğrencilere Beslenme Yardımına Devam Ediyor
