Malatya'yı Aspuzu Yapmak Elimizde
Haber, 05 Eylul 2023 05:28Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu tarafından MALET Konteyner Kentte ‘Gönülden Çağlayanlar’ programı düzenledi. Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan "Malatya'yı yeniden Aspuzu yapmak elimizde" dedi.
MALET Kent Konteyner alanında gerçekleşen ‘Gönülden Çağlayanlar’ programına MALET Kent Konteyner Koordinatör Kaymakamı Abdulsamet Yiğit, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Grup Başkanı Mehmet Aydemir ve MALET Kent Konteyner sakinleri katıldı.
‘Gönülden Çağlayanlar’ programı Hanımın Çiftliği Merkez İmam Hatip Cami İmamı Halit Çelik’in Kuran-ı Kerim ve meali ile başladı.
Artan: Malatya'yı Aspuzu Yapmak Elimizde
Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremleri hep birlikte yaşadık. Evlerimiz ve dükkânlarımız maalesef yıkıldı. Biriktirdiklerimiz kayboldu. Yaşanan depremde hep birlikte dersler çıkarmalıyız. Hep birlikte sabır, sevgi, tahammül ve yardımlaşma göstermemiz gerekiyor. Bizler bir milletin aziz fertleriyiz” dedi.
Artan “Bu güzel programı Malatya Kent Konseyi’nin Niyazi Mısri Çalışma Grubu düzenledi. Niyazi Mısri 17. Yüzyılda yaşamış Malatyalı bir şair. Malatya dışında Mısır’a gitti. Antalya, Bursa, İstanbul ve Edirne şehirlerinde yaşadı. Başka coğrafyalarda yaşasa da Malatya’yı da unutmamıştı. Niyazi Mısri’nin Aspuzu gazeli meşhurdur. Şiirinde; ‘Aspuzu cennetin bahçelerinden bir bahçedir” diye ifade etmiştir.
6 Şubat depremleri sonrası Malatya’yı sabırla ve birlikte Aspuzu gibi yapmanın elimizde olduğunu söyleyen Artan, “Daha güzel evlerde, dükkânlarda, parklarda ve bahçelerde işimizde gücümüzde daha çok çalışarak ülkemizi milletimizi abad etmek elimizde” diye ifade etti.
Yiğit: Yaraları sarmak adına gayret sarf ediyoruz
MALET Kent Konteyner Koordinatör Kaymakamı Abdulsamet Yiğit, “Böylesine güzel ve anlamlı bir etkinlikte sizlerle bir araya gelmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 6 Şubat depreminin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde huzur, güven ve rahat içerisinde bir yaşam sağlamanız adına üstün bir gayret sarf ediyoruz. Devletimizin kutsal emaneti olarak gördüğümüz sizlerin, dertlerini teker teker dinlemeye güler yüz ve hoşgörü sergilemeye azami önem gösteriyoruz. Konteyner Kentimizin kuruluşundan beri ilgili tüm kurumlarımız ile işbirliği içerisinde sorunları tespit etmeye ve bu sorunlara etkin çözüm getirmek için büyük bir azim ve gayret gösteriyoruz. Bunları yaparken bir yandan da sanatsal, sosyal, kültürel ve dini etkinlikler düzenlemeye çalışarak sizlerin moral ve motivasyonunu zinde tutmaya önem veriyoruz. Bu etkinliği düzenleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Kent Konseyi ve Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubuna teşekkür ediyorum” dedi.
‘Gönülden Çağlayanlar’ programı konuşmaların ardından ilahi dinletileri ve dua ile tamamlandı.
Program sonunda MALET Kent Konteyner sakinlerine aşure ikram edildi.
Haber, 05 Eylul 2023 05:28
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
