Zabıta Teşkilatı 197. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor
Haber, 05 Eylul 2023 06:05Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Zabıta teşkilatının kuruluşunun 197’nci yıl dönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Teşkilatını makamında ağırlayarak, Zabıta Haftalarını tebrik etti.
Her yıl 1-7 Eylül tarihleri arası ülkemizde Zabıta Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Zabıta Teşkilatı ile bir araya gelen Başkan Gürkan, zabıta teşkilatının yerel yönetimlerin kolluk kuvvetleri görevini ifa ettiklerini belitti.
Ayrıca Başkan Gürkan, Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta personelinin 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra cansiperane çalışarak, Malatyalı vatandaşlara önemli hizmetler verdiğini söyledi.
SIĞIRCI: ZABITA TEŞKİLATIMIZ CİDDİ GÖREVLER YAPMAKTADIR
Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, bütün birimlere olduğu gibi zabıta teşkilatına da verdiği desteklerden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. Sığırcı, “Her yıl 1-7 Eylül tarihleri arası ülkemizde Zabıta Haftası olarak kutlanıyor. İlimizde de zabıta teşkilatı 3 ana mevzuat üzerinde yürütülmektedir. Biri, Belediye Kanunu, ikincisi Hıfza Kanunu, üçüncüsü ise en son çıkan 5996 Gıda ve Yem Kanunu mevzuatları üzerine görevlerini ifa etmektedirler. Kendi işlevleri dışında 7 gün 24 saat özellikle belediyemizin ulaşım, fen işleri, MASKİ ve diğer kurumlarla ilgili yardımcı hizmet olarak ciddi görevler yapmaktadır. Zabıtanın trafiği kontrol etme, kaldırım işgalleri, şehir hayatının düzeni ve yaşam kalitesinin korunması gibi konularda da çok ciddi çalışmaları var. Sizin verdiğiniz talimatlar doğrultusunda 125 personelimizle görevlerimizi sürdürüyoruz. En büyük amacımız halkımıza daha rahat ve daha güzel bir Malatya sunmak. Tüm zabıta teşkilatının Zabıta Haftasını kutluyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
GÜRKAN: KENDİLERİNE GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUZ
Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, zabıta teşkilatının her alanda büyük özverilerle görevlerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Gürkan, “1-7 Eylül tarihleri arası ülkemizde her yıl Zabıta Haftası olarak kutlanmaktadır. 1826 yılında kurulan Zabıta Teşkilatı’nın bugün 197. yılını kutluyoruz. Zabıta, önemli bir görevi üstlenmekte ve yürütmektedir. Genel idarenin kolluk kuvvetleri polis, jandarma ve bekçilerdir. Yerel yönetimlerin kolluk kuvvetleri de zabıta teşkilatlarıdır. Zabıtamız, 6 Şubat depremlerinden bu yana kendi görevlerinin dışında özellikle çadır kentlerin kurulmasında, çadır kentlerin asayişlerinin idame ettirilmesinde, konteyner kentlerin kurulmasında ve asayişlerinin sağlanmasında, iş ve işlemlerinin yürütülmesinde, toplumdaki denge ve düzenin bozulmaması noktasında göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı zabıta teşkilatımızı kutluyoruz. Şehrimizde şimdiye kadar genel anlamda baktığımızda zabıtanın önlediği asayiş olaylarının yüzlercesi, binlercesi olduğu gibi bu konuda toplumu rahatsız edecek bir durum da olmamıştır. Bu anlamda da tüm zabıta teşkilatımızı daire başkanı ve genel sekreteri nezdinde yürekten kutluyoruz. Kendilerine görevlerinde başarılar diliyoruz. Nice 197. yıllarda görevlerini ifa etmelerini temenni ediyorum. 1-7 Eylül Zabıta Haftası’nın şehrimizdeki ve tüm zabıta personeline hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Haber, 05 Eylul 2023 06:05
Yorumlar (0)
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
