CHP'den Sivas Kongresi’nin 104. Yıl dönümü Açıklaması
Haber, 04 Eylul 2023 12:14Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 104. Yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada "Bizler, millet olarak, şanlı tarihimizle dünyada eşi ve benzeri bulunmayan bu Kurtuluş Mücadelemizle gurur duyuyoruz" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız CHP il Binasında yaptığı toplantıda 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 104. Yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
Yıldız şunları söyledi:
“Bugün; dünyada örneği bulunmayan Kurtuluş Mücadelemizin ve kuruluş hikâyemizin dünyada en önemli günlerinden 4 Eylül 1919. Bugün; Sivas'ta toplanan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin bir araya geldiği, 19 Mayıs 1919'dan sonra Kurtuluş Savaşı'nın en büyük adımı olan Sivas Kongresi’nin 104. yıl dönümü!
Bizler, millet olarak, şanlı tarihimizle dünyada eşi ve benzeri bulunmayan bu Kurtuluş Mücadelemizle gurur duyuyoruz. Bu mücadele; büyük yokluklar içerisindeki halkımızın bir araya gelerek Kuvayı Milliye'yi oluşturdukları Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyetini oluşturdukları ve ordunun en gözde subaylarıyla birlikte şehrinin, memleketinin temsilcilerinin bir araya gelerek kongrelerde ve akabinde mecliste örgütlendikleri örnek bir mücadele.
4 Eylül 1919'da toplanan kongre, Anadolu'dan ve Rumeli'den mülkiyeliler, tıbbıyeliler, harbiyeliler ve her bölgeden temsilcilerle beraber Kurtuluş Savaşı'na “Ya İstiklal Ya Ölüm” diye karar verenlerin, manda ve himayeyi kabul etmeyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna karar verenlerin toplandığı kongre.
Bağımsızlık mücadelemizin başladığı bu önemli gün bu önemli gün kutlu olsun! Mustafa Kemal'in Atatürk'ün partimizin kurultay konuşmasında belirttiği üzere; Cumhuriyet Halk Partimizin temeli Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk cemiyetine dayanır ve partimizin kuruluşunun ilk kongresi de Sivas kongresi olarak kabul edilir.
Cumhuriyetin kuruluşunu hazırlayan kararların verildiği 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü kutlu olsun.
O gün, oradaki ruh daim olsun.”
Haber, 04 Eylul 2023 12:14
Yorumlar (0)
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
