Tüfenkci: Sulama kanallarımız tahrip oldu
Haber, 01 Eylul 2023 08:56AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, "Şehrimizin bir çok yeri yıkıldı. Çarşılarımız gitti, pazarlarımız gitti, sulama kanallarımız tahrip oldu" dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, Battalgazi İlçesinin kırsal mahallelerinin muhtarlarıyla bir araya gelerek, Beypınarı, Yenice, Şilan Barajları ve İspendere Göleti ile ilgili bilgilendirmede bulundu.
Toplantıya DSi Bölge Müdürlüğü sorumlu müdürleri de katıldı.
Toplantıda bir açıklama yapan Tüfenkci, Depremde Malatya’nın büyük yara aldığını belirterek, “Malatya 6 Şubat’ta asrın felaketi dediğimiz bir depremi yaşadı. Depremle birlikte hem şehrimiz hem de kırsal alandaki mahallelerimizin yükleri arttı. Şehrimizin bir çok yeri yıkıldı. Çarşılarımız gitti, pazarlarımız gitti, sulama kanallarımız tahrip oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tekrardan bu şehri ayağa kaldırmak, inşa, imar ve ihya sürecini ete kemiğe büründürmenin mücadelesini veriyoruz. Bir yandan planları yaparken, bir yandan toplu konutların temellerini atarken, bir yandan şehrin merkezini planlayıp, temelini atarken bir yandan da Malatya’mızın ihtiyacı olan ve yapılması gereken rutin işleri hem planlıyoruz hem yapıyoruz.
Karayollarımız şehir geçişlerini düzenlerken, 2022’den 2023 yıllına kadar DSİ’nin Malatya’ya yapmış olduğu toplam yatırım tutarı 4.8 Milyar. 97 tesisi işletmeye aldık. Malatya sanayi şehri, Malatya tarım şehri, Malatya ticaret şehri. Tarım da en az sanayi kadar Malatya için önemli. Kayısımız önemli, hayvancılık önemli, hayvancılık için yem bitkileri üretmek önemli, şeker pancarı önemli. Bütün bunlar içinde zaten kıt olan sulamadaki imkanlarımızı rantabıl olarak kullanıp yeni sulama projelerini hayata geçirmemiz lazım.” dedi.
“Toplam büyüklüğü 9.9 Milyar Türk Lirası”
Devlet Su İşleri’nin Malatya ilinde yürütmekte olduğu yatırımın toplam büyüklüğünün 9.9 Milyar Türk Lirası olduğunu kaydeden Tüfenkci, “Yatırım programı kapsamında Devlet Su İşleri’nin Malatya ilinde yürütmekte olduğu yatırımın toplam büyüklüğü 9.9 Milyar Türk Lirası. Bu yatırımlar içerisinde 2022 yılı sonuna kadar 2.6 milyar harcanmış. 2023 yılı için de 994 milyon lira ödenek ayrılmış. DSİ bütçesi içerisinde de Malatya’ya ciddi bir ödenek ayırdılar. DSİ bunun sadece 120 milyonunu harcayabilmiş. Demekki burada yapılacak daha çok iş var.” diye konuştu.
“Sultansuyu barajımızı yeniden projelendiriyoruz”
Tüfenkci, Sultansuyu Barajını da yeniden projelendirdiklerini belirterek, “Depremden dolayı hasar gören DSİ binaları olmak üzere Sultansuyu barajımızı yeniden projelendiriyoruz. Aynı şekilde Erkenek ile ilgili jeolojik raporları bekliyoruz. Erkenek sulamasını da, ki bu sulama Akçadağ’a kadar, hatta tohmaya kadar ilgilendiren bir konu. Rapor olumlu gelirse o barajımızı da hayata geçirmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.
Haber, 01 Eylul 2023 08:56
Yorumlar (0)
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
Taşkın: Mahallelerdeki En Güçlü Bağımız Kadın Kollarımızdır
Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Melekbaba’da Gençlik Etkinliği
Tecde, Şeyhbayram ve Karakavak’ta Yollar Asfaltlanıyor
CHP Heyeti İlçe Belediyelerini Ziyaret Etti
Ergün Apartmanı Davası 21 Ocak'a Ertelendi
HAK HABERCİLİĞİ NEDİR?- Süleyman İRVAN
Meclis Üyesi Ergül Günaydın CHP'den İstifa Etti
Şair ve Yazar Bahri Çavuşoğlu Vefat Etti
Karadoğan, Yeşilyurtlular Federasyonu Başkanlığına Aday oldu
Malatya Yeşilyurtspor:, Ağrıspor'a Takıldı: 0-0
Büyükşehir Meclisinde Önemli Kararlar Alındı
Malatya'da Yolcu Taşıma 25 TL. Oluyor
Muhasebecilerden Defter Tutma Yetkisine Tepki
Başkan Geçit: En Güvenli Liman Ailedir
BAŞKAN TAŞKIN, MUHTARLARLA BULUŞTU
Kaybolan Kentin Belleğinde Bir İz Bırakmak…
MASKİ, Arguvan da 114.6 Milyon Liralık Yatırım Yaptı
Yeşilyurt Genç Meclisi Yeni Üyelerini Arıyor
Orduzu Pınarbaşı Gölet Çevresi Temizlendi
TSO’dan 102 Yıllık Vefa ve Güçlü Gelecek Mesajı
Malatya'da 4 Torbacı Daha Yakalandı
Tarihi Eser ve Kaçak Malzeme Ele Geçirildi
Kuyumcular Yeni Çarşıyı da Beğenmedi
Malatya Valisi Seddar Yavuz Nereye?
Başkınık Derneği Yeni Yıl Gecesi Düzenledi
Fendoğlu, Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi İstedi
Av. İbrahim Kalı'nın Kardeşi Vefat Etti
TOKİ Arguvan'a Konut Yapmak İçin Başvuru Alıyor
Milletvekili Ölmeztoprak'tan Diyanet'e Ziyaret
Başkan Er: Malatya Bir Yılda Ayağa Kalktı
GENÇ MÜHENDİS ADAYLARI DUVAR ÖRMEK İÇİN YARIŞTI
Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım Platformu Kurdu
Yeni Malatyaspor Maça Çıkmıyor
Darende'nin Aslantaşları Yerinde Kalacak
Darende'nin 'Küllü Mağara'sı Keşfedilmeyi Bekliyor!
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Malatya’da 1. Oldu
