Sadıkoğlu, Sorunları Bakan Şimşek’e iletti
Haber, 14 Ağustos 2023 01:42Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sunulan dosyada şehrin ekonomik olarak yeniden ayağa kalkması için atılması gereken talepler yer aldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Malatya’da iş dünyası ile bir araya geldi. Toplantıya katılan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem sonrası büyük yara alan Malatya ticaretinin ve sanayisinin yeniden ayağa kalkması için iş dünyasının taleplerini aktardı ve tüm taleplerin yer aldığı bir dosya sundu.
“İŞYERİ YIKILAN ÜYELERİMİZE HİBE ŞEKLİNDE
SERMAYE DESTEĞİ VERİLMELİ”
Ticari faaliyetlerin devamlılığı için en önemli ihtiyacın finans desteği olduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, toplantıda aldığı sözde, “Finansmana erişimin önündeki engellerin kaldırılması ve depremzede firmalara kolaylık sağlanmasını talep ediyoruz. İşyeri tamamen yıkılan esnafımız sermayesini de kaybetti, bu üyelerimiziz hibe destekleri sunularak yeniden ticari hayata dönmeleri sağlanmalıdır. Kamu ve özel bankaların depremzede firmalarımıza düşük faizli kredi imkanı sunmasını talep ediyoruz. Ayrıca deprem öncesi kullanılan ticari kredi ödemeleri de ötelenmelidir. KOSGEB tarafından verilen Deprem Kredisinden sadece imalat yapan firmalar ile geçici konteyner iş yerlerinde faaliyet yürüten firmalar faydalanabiliyor. Şartsız koşulsuz tüm üyelerimizin bu krediden faydalanmasını talep ediyoruz. Mücbir sebep hali 30 Kasım 2023 tarihine kadar uzatıldı ancak süre 2024 yılını da kapsamalıdır. Yerinde dönüşüm için açıklanan destek, mevcut maliyetler göz önüne alındığında oldukça yetersiz kalıyor. Hibe ve kredi miktarları reel rakamlara göre yeniden belirlenmelidir” ifadelerini kullandı.
“ARITMAYA EK BÜTÇE VE İSTİMLAK BEDELİ
TALEBİ BAKAN TARAFINDAN MAKUL BULUNDU”
Malatya 1. OSB’de inşası süren yeni arıtma tesisi için ihtiyaç olan ek bütçe konusunda Bakan Şimşek’ten destek isteyen Başkan Sadıkoğlu, OSB’deki istimlak bedellerinin ödenip yeni yatırım alanlarının oluşması için deprem şehri olan Malatya’ya öncelik sağlanmasını istedi. Bakan Şimşek de arıtma tesisi ve istimlak bedelleri talebinin oldukça makul olduğunu belirterek, desteğin kısa sürede sunulacağını söyledi.
“DÖRT İL ÖZEL TEŞVİK BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ”
Depremlerden en çok etkilenen Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman illerinin Özel Teşvik Bölgesi ilan edilmesini talep eden Başkan Sadıkoğlu, “Dört ilimiz için en az 5 yıl yatırım ortamı, kredilendirme, vergi, SGK ile imar ve kentsel dönüşüm mevzuatı yönünden kapsayıcı destekler sağlanmalıdır. Reel hasarı yok sayan, masa başında alınan kararlar deprem bölgesindeki sorunları çözmemeye yeterli olmuyor” dedi.
Haber, 14 Ağustos 2023 01:42
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi Kırsalın Yollarını Onarıyor

MHP'den MESOB Başkanı Keskin’e ziyaret

Kent Konseyinde 'Meclis Akademisi' Başladı

Kırtasiye alışverişi cep yakıyor: Okul çantası 2 bin TL’ye doluyor

Yunus Nadi Kolukısa’nın kitabı yayımlandı

ARGUVAN PANGA SOYGUNU... (Öykü)

Darende Zengibar’da Başpehlivan Doğan Uzun

Yeşilyurt Belediyesi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirecek

DARENDE DE SİNAN AKÇIL RÜZGARI ESTİ

CHP 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

Kınacı: Önce bina, sonra altyapı inşa etmek doğru değildir

Yeşilyurt’ta Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

8. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası Sona Erdi

Turgut Özal Tıp Merkezi Acil Servisi Genişletiliyor

Yeşil Beton Travers Avrupa Patent Sürecinde

Kahramanmaraş İstiklalspor 2–0 Yeni Malatyaspor

MALATYALILAR BOSTANCI'DA BULUŞTU

Yeşilyurt'ta Zincirleme Kaza: 8 Kişi Yaralandı

Malatya'da 'Meclis Akademisi' projesi hazırlığı

CHP Hekimhan Teşkilatında Kongre Hazırlığı

Meclis Komisyonu Baro Başkanlarını Dinledi

Malatya’da minibüs ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Yapay Zeka Yüksek Lisans Programı Malatya'da açıldı

Yeni Malatyaspor Kongre Kararı Aldı

Ankara'da Özel Malatya Toplantısı

Sadıkoğlu: 6. bölge teşvikleri devam etmeli

'LGS Hazırlık Kursu’ Kayıtları 1 Eylül’de Başlıyor

Hayvan Yetiştiricilerine Kızılay'dan Malzeme Desteği

Darende Güreş ve Kültür Festivaline Hazırlanıyor

Memur-Sen'den Milli Eğitim Bakanlığına Ağır Eleştiriler

Yeni Malatyaspor'a bir -6 Puan Silme Cezası Daha

Hekimhan'da Beton Mikseri Devrildi: 1 Yaralı

Kale'de Kano Yarışması Düzenlendi

Ümit Vaat Eden Genç Siyasetçiler

Erkılınç: BİK Yoluna Devam Edecek

Malatya'da Bir Zamanlar Çerçiler Vardı

Hekimhan'a Konteynır Çarşı Kuruluyor

Arapgir Eğnir'de Çeşme Açılışı Yapıldı
