Eski Malatya'da 'Halk Otobüsü' İsyanı
Haber, 08 Ağustos 2023 08:57Eski Malatya'ya sefer yapan Halk Otobüslerinin düzensiz seferleri halkı adeta isyan ettirdi. Halk otobüslerini daha önceden protesto ederek Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ Otobüslerinin sefer yapmasını isteyen vatandaşların tepkisini Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yerine getirdi.
Eski Malatya Alacakapı mahallesi Muhtarı Nafiz Sayın, kalabalık bir vatandaş topluluğuyla Büyükşehir Belediyesi Halk Otobüslerini istemediklerini geçtiğimiz aylarda , "Halk Otobüslerini Eski Malatya'da istemiyoruz" diyerek Motoş Otobüslerinin sefer yapması için Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a başvurdu.
Muhtar Nafiz Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın Motaş'ın Eski Malatya'ya sefer yapması için talimat vermesinin ardından açıklamalarda bulundu. Sayın açıklamasında "Halkın sesine her zaman kulak veren Büyükşehir belediye başkanımız sayın Selahattin Gürkan Bey’e teşekkür ediyoruz. Bugün itibariyle kar yağdında çalışmayan, motorine zam gelince çalışmayan, keyfine göre hareket eden “Özel Halk Otobüsleri” Eski Malatya'ya gelemeyecek. Bizler Eskimalatya halkı olarak hiçbir zaman istemedik, saatlerce otobüs bekledik, her yerde istemediğimizi de dile getirdik. Şimdi MOTAŞ ile yola devam edeceğiz, minibüsler gelecek alternatif olacak tatlı bir rekabet ile belki de artık insanlar işlerine, yetişecekleri yere zamanında yetişecek eskisi gibi zor durumda kalmaktan kurtulacak. Buradan tekrar mağduriyet yaşadıkları için hiçbir zaman özel halk otobüslerinden memnun kalmayan Eskimalatya halkı adına halkın sesine, bizlerin sesine kulak veren Malatya Büyükşehir belediye başkanımız Selahattin Gürkan Bey’e teşekkür ediyor Malatya’mız için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Eski Malatya'daki Muhtar ve vatandaşlarda, alınan karardan memnun olduklarını söylediler.
Haber:Yeni Malatya Gazetesi
Haber, 08 Ağustos 2023 08:57
Yorumlar (0)
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
Taşkın: Mahallelerdeki En Güçlü Bağımız Kadın Kollarımızdır
Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Melekbaba’da Gençlik Etkinliği
Tecde, Şeyhbayram ve Karakavak’ta Yollar Asfaltlanıyor
CHP Heyeti İlçe Belediyelerini Ziyaret Etti
Ergün Apartmanı Davası 21 Ocak'a Ertelendi
HAK HABERCİLİĞİ NEDİR?- Süleyman İRVAN
Meclis Üyesi Ergül Günaydın CHP'den İstifa Etti
Şair ve Yazar Bahri Çavuşoğlu Vefat Etti
Karadoğan, Yeşilyurtlular Federasyonu Başkanlığına Aday oldu
Malatya Yeşilyurtspor:, Ağrıspor'a Takıldı: 0-0
Büyükşehir Meclisinde Önemli Kararlar Alındı
Malatya'da Yolcu Taşıma 25 TL. Oluyor
Muhasebecilerden Defter Tutma Yetkisine Tepki
Başkan Geçit: En Güvenli Liman Ailedir
BAŞKAN TAŞKIN, MUHTARLARLA BULUŞTU
Kaybolan Kentin Belleğinde Bir İz Bırakmak…
MASKİ, Arguvan da 114.6 Milyon Liralık Yatırım Yaptı
Yeşilyurt Genç Meclisi Yeni Üyelerini Arıyor
Orduzu Pınarbaşı Gölet Çevresi Temizlendi
TSO’dan 102 Yıllık Vefa ve Güçlü Gelecek Mesajı
Malatya'da 4 Torbacı Daha Yakalandı
Tarihi Eser ve Kaçak Malzeme Ele Geçirildi
Kuyumcular Yeni Çarşıyı da Beğenmedi
Malatya Valisi Seddar Yavuz Nereye?
Başkınık Derneği Yeni Yıl Gecesi Düzenledi
Fendoğlu, Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi İstedi
Av. İbrahim Kalı'nın Kardeşi Vefat Etti
TOKİ Arguvan'a Konut Yapmak İçin Başvuru Alıyor
Milletvekili Ölmeztoprak'tan Diyanet'e Ziyaret
Başkan Er: Malatya Bir Yılda Ayağa Kalktı
GENÇ MÜHENDİS ADAYLARI DUVAR ÖRMEK İÇİN YARIŞTI
Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım Platformu Kurdu
Yeni Malatyaspor Maça Çıkmıyor
Darende'nin Aslantaşları Yerinde Kalacak
Darende'nin 'Küllü Mağara'sı Keşfedilmeyi Bekliyor!
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Malatya’da 1. Oldu
