Meşeli: Allah Aşkına Malatya'yı Terk Etmeyin
Haber, 07 Ağustos 2023 15:52Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı tarafından düzenlenen Aşure etkinliğinde bu yıl da birlik ve beraberlik mesajı veren Vakıf Başkanı Hasan Meşeli, tüm Malatyalılara seslenerek, “Büyük bir deprem yaşadık, Allah peygamber aşkına Malatya’yı terk etmeyin, Burada kalarak şehrimizi ayağa kaldıracağız” dedi.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı, geleneksel hale getirdiği Aşure etkinliği düzenledi. Vakıf binasında gerçekleştirilen programa Vakıf Başkanı Hasan Meşeli, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vahap Erdem, Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İnönü Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Kültür ve Turizm Malatya İl Müdürü Ali Cengiz, Türkocağı Başkanı Nadir Günata, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, CHP İl Başkanı Barış Yıldız,ve sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
MEŞELİ: MALATYA'YI 400 BİN KİŞİ TERK ETTİ
Muharrem ayı hakkında bilgiler veren Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, 6 Şubat'ta yaşanan depremin Malatya'da büyük yıkımlara yol açtığını 400 bin kişinin şehri terk ettiğini belirterek "Malatyalılar olarak Battalgazi’nin torunları olarak bu felaketin üstesinden geleceğiz. Yaşanan göçler nedeniyle çok üzüntülüyüz. Evet eviniz yıkıldı, çaresiz kaldınız ama Allah peygamber aşkına Malatya’yı terk etmeyin. Depremlerin ardından biz 6 aydır buradayız. Burada yatıp kalktık yardımcı olmaya çalıştık. Bir yere gitmedik. Ama 400-500 bin kişi farklı vilayetlere gitmek zorunda kaldılar, bir kısmı hala dönmedi.Sizlerden, Malatya aşkına, değerlerinize, sevginize sahip çıkın. Devletimiz ve Malatya bu badirelerin üstesinden geleceğine inancımız tamdır. Bu şehirde kalarak güzel Malatya'yı yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.
YILDIRIM: KENETLENMİŞ OLMAK LAZIM
Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım ise Muharrem ayının tarihsel değerlendirmesini yaparak, “Muharrem ayının 10’ncu günün Hz. Adem’in tövbesinin kabul edildiği, Nuh’un gemisinin karaya vurduğu gündür. Hz. Yusuf’un babasıyla buluştuğu gündür. Bizlerin alması gereken değerler vardır. Bunlar hak uğruna mücadele etmek ve bu mücadelede birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenmiş olarak mücadele etmek gerekir” diye konuştu.
ÇINAR: BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, her yıl aşure gününe kaılarak Can’larla bir arada olduğunu belirterek "Büyük bir deprem yaşadık. Bu yıl daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Depremlerde en çok yıkım alan illerden biri Malatya'dır. Etkileri daha uzun yıllar devam edecektir. Bu dönemde daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" dite belirtti.
GÜDER: KERBELA UNUTULMAZ
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise tüm katılımcıların aşura günü tebrik ederek hayırlara vesile olmasını ifade ederek "Hz. Hüseyin ve 72 şühedasının Kerbela'da katledildiler. İslam tarihi bunu unutmadı ve unutmayacaktır. Yezidlerin sonu gelene kadar özgürlük mücadelemiz devam edecektir. Biz onların torunları olarak yollarında hiç durmadan devam edeceğiz. Hz. Hasanlari, Hz. Hüseyinleri unutmayacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından katılımcılara aşure ikramında bulunuldu.
Haber, 07 Ağustos 2023 15:52
Yorumlar (1)
Kazım EMİR
Dilek temenlikerin uygulamada inandırıcılığı yokki07 Ağustos 2023 15:52
Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor

Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü

Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu

Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı

Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu

Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'

'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI

Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu

Nemrut Dağında Kitap Okudular

Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği

Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı

Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?

Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı

CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI

Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı

'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek

Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor

ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI

Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi

Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi

Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi

Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi

Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu

ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI

Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor

Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor

Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin

Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın

Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1

Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2

Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0

Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil
