Malatya İtfaiyesi 845 Olaya Müdahale Etti
Haber, 02 Ağustos 2023 20:33• Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, 2022 Temmuz ayında toplamda 484 olaya müdahale ederken, 2023 Temmuz ayında ise 845 olaya müdahale etti.
Malatya’da her yaz bilinçsiz bir şekilde yakılan anız yangınlarından dolayı doğaya büyük tahribatlar verildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi itfaiye Dairesi Başkanı Mustafa Katipoğlu, tarlalarda veya bahçelerde bilerek yakılan anız yangınlarına ilgili kurumlar tarafından cezai işlemlerin uygulandığını söyledi.
Malatya genelinde ot, çöp ve anız yangınlarının sık yaşandığını belirten Katipoğlu, “Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi olarak geçtiğimiz yıllarla kıyaslama yaptığımızda bu yıl daha fazla yangına müdahale etmekteyiz. 2022 Temmuz ayında toplamda 484 olaya müdahale ederken 2023 Temmuz ayında ise ekiplerimiz 845 olaya müdahale etti. Müdahale edilen yangınların başında anız yangınları, bahçe yangınları, ot ve temizlik amacıyla çıkan yangınlar. Vatandaşlarımızı çıkan bu yangınlardan dolayı bir kez daha uyarıyoruz. Anız yangınları hem toprağa hem canlılara hem de doğaya ciddi anlamda zarar vermekte. Ayrıca anız yangınlarının ağır yaptırımları ve cezaları bulunmaktadır.
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi olarak hem araç gereç hem de ekipman olarak gerekli bütün tedbirlerimizi aldık. Olası bütün yangınlara yetişmeye gücümüz var. Malatya genelinde 19 farklı noktada hizmet vermekteyiz. Yangının küçüğü, büyüğü yok. Olası bütün yangınlara ekiplerimizi yönlendirmek zorundayız. Bundan dolayı vatandaşlarımızdan daha dikkatli olmaları noktasında ricada bulunuyoruz. Özellikle son günlerde depremden dolayı ağır hasar almış binaların çatılarında yangınlar çıkmaktadır. Bunun en büyük sebeplerinden biride çatı üzerinde bulunan ekipmanların bilinçsiz bir şekilde sökülmesinden kaynaklanıyor. Vatandaşlarımızdan ağır hasarlı binalara kesinlikle girmemelerini, orta ve hafif hasarlı binalarda ise çalışma yapacaklarsa işin ehli olan kişilerle çalışmaları tavsiyesinde bulunuyoruz” dedi.
Katipoğlu konuşmasının devamında, “Ayrıca piknik amaçlı yakılan mangalların tam anlamıyla söndürülmeden bırakılması ormanlarımızda ve piknik alanlarında yangınlara neden oluyor. Vatandaşlarımızın yakmış oldukları ateşlerin tam anlamıyla söndüğünden emin olduktan sonra piknik alanını terk etmeleri gerekiyor. Ormanlar kolay yetişmiyor bir başka canlının yaşam hakkını elinden almaya kimsenin hakkı yoktur. Oksijen kaynaklarımızı koruyalım. Kurallara riayet edelim. Malatya hepimizin hep birlikte Malatya’yı koruyalım” şeklinde konuştu.
Haber, 02 Ağustos 2023 20:33
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
