Kuzey Kuşak Yolunda Çalışmalar Sürüyor
Haber, 19 Temmuz 2023 16:08Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya'nın alternatif yol aksının artırılması ve yeni yolların açılması için yapımına başlanılan Kuzey Kuşak Yolunda çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor.

Kuzey Kuşak Yolu projesinde %50 ye yaklaşılırken, Melekbaba ile mezarlık kavşağı yol çalışmaları da hızlı şekilde devam ediyor. Yolun bir güzergâhının üst yapı gerçekleşirken diğer güzergâhında ise alt yapı çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki aylarda trafiğe açılacak olan Kuzey Kuşak Yolunda sanat yapılarının ise %90 ı tamamlandı.
Kuzey Kuşak Yolunda yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Taştepe Mahallesi Muhtarı Mehmet Kılıç, “2 dönemden beri mahalle muhtarlığı yapıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’da önce kuzey kuşak yolu açılacak diye hep söylentideydi. Sayın Başkanımızdan Allah razı olsun hemen başladı. Tabi bu zaman içerisinde araya pandemi, Elazığ depremi ve ardından 6 Şubat depremleri girdiği için çalışmalar biraz yavaşladı. Şu an son hızla devam eden çalışmalarla inşallah yolumuz 1 ay sonra tamamen açılacak. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Melekbaba Mahallesi Muhtar Azası Orhan Güneş ise, “Bayağı güzel bir yol. Tek arterli yollardan kurtuluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Böyle bir yola da ihtiyacımız vardı. Malatya’ya yakışan bir yol” dedi.
Karabağlar Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Balta da, “Kuzey Kuşak Yolu acil ve elzem bir yoldu. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Özellikle bu konuda özel çaba sarf etti. Deprem döneminde ana arterlerin ne kadar değerli olduğunu gördük. Çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar dört dörtlük” diye konuştu.
Hanımınçiftliği Mahallesi Muhtar Azası Sefer Hakverdi yapılan yol çalışmalarından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek, “Kuzey Kuşak bir hayaldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın katkılarıyla artık gerçekleşiyor. Yollar bitince üst yol da bayağı bir rahatlayacak. 2019 yılından beri Sayın Selahattin Gürkan Başkanımızın çok büyük mücadele verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” sözlerine yer verdi.
Haber, 19 Temmuz 2023 16:08
Yorumlar (0)

Yeni Malatyaspor'a Yazık Oluyor: 0-8

Yeni Şire Pazarı'ndaki 70 İşyerinin Kurası Çekiliyor

Metruk evde piknik tüpü patladı, yangın çıktı

Vali Yavuz'dan Damlataş Mağarası Talimatı

Akçadağ'daki Damlataş Mağarası'na Ne Oldu?

İş Adamı Yaptırdığı Okulu Ziyaret Etti

İş Adamı Sabri Günata Yaşlı Bakım Evi Yaptıracak

Yeşilyurtspor 5 Futbolcuyla Kadrosunu Güçlendirdi

Yazıhan Ovası Malatya'yı Doyuracak

Malatyalı Girişimcinin Projesi Avrupa’da Kabul Edildi

Malatya'da Feci Kaza: 4 Ölü, 2 Yaralı

Malatya'da İnşaat Ustaları dernek Kurdu

Doğanşehir'de Kırsal Konutlar Teslim Ediliyor

Yeni Malatyaspor'a 6 Puan Silme Cezası

Hekimhan'da 110 Adet Konut Kura İle Satılacak

Yeni Evlenen Çiftlere Eşya Desteği Verildi

'Sanatın İzinde' el sanatları sergisi açıldı

Büyükşehir Kaynarca'ya Spor Tesisi Yapıyor

AKSA MÜDÜRÜ GÜNGÖR ATEŞ ARAPGİR’İ ZİYARET ETTİ

Vali Yavuz Cemevi Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Kale’de Otel Yapılacak Araziye El Koydular

Hasan Basri Karataş Vefat Etti

Karakaya'dan Malatya'ya İçme Suyu Arayışı

Bursaspor Maçı Malatya'da Oynanacak

Battalgazili Muhtarlar Sorunlarını Anlattı

Konak'ta Hasar Alan Köprü Onarıldı

Yeşiltepe ‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ İle Şenlendi

Saray Mahallesi Saray Çarşısı Olurken

Sarıgül: Malatya Basını 2.5 Yıldır Konteynırda Çalışıyor

Vali Yavuz Kırsal Mahalle Muhtarlarını Bilgilendirdi

Malatya Depremden Sonra Ekonomi Depremi de Yaşadı

Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 7 Kişi Tutuklandı

Başkan Geçit: Yeşilyurt'ta Kırsalın Çehresi Değişiyor

Babacan: Komisyon da şehit yakınları ve Gazileri Dinledik

Sarıgül: CHP güneşinin Malatya’dan doğduğunu görüyorum"

Büyükşehir Nikah Ücretini 250 Liraya İndirdi

Tehlike Yaratan Beton Mikseri Emniyete Çekildi

ZAFER BAYRAMI AYAK TENİSİ TURNUVASI

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelere Kırtasiye Desteği
