KONTEYNER KENTLER İLAÇLANIYOR
Haber, 12 Temmuz 2023 09:27Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden biri olan Malatya’da, Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, konteyner kentlerde yaşayan depremzede vatandaşların sağlığını korumak adına ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını yürütüyor.

Havaların ısınması ile beraber haşere ile mücadele eden ekipler, olası salgın hastalıklara karşı önlem almak için konteyner kentleri, periyodik aralıklarla ilaçlayarak, dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştiriyor. Ayrıca konteyner kentlerde bulunan çocuk oyun parkları, konteynerlerin çevreleri ve toplu kullanım alanları da dezenfekte ediliyor.
KULLANILAN İLAÇLAR DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ ONAYLI
Konteyner kentlerde yürütülen ilaçlama çalışmaları kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının yaptığı açıklamada “İlaçlama programı dâhilinde 20-25 günlük periyotlarla sivrisinek ve karasinek üreme alanlarında larva mücadelesi yapılmaktadır. 45 günlük periyotlarla karasinek erginlerine karşı rezidüel ( kalıcı) ilaçlama yapılmaktadır. Ayrıca 7 günlük periyotlarla tüm cadde ve sokaklarda akşam 19.00 ve 24.00 saatleri arasında sivrisineklere karşı ULV çalışması yapılmaktadır. Bu program tüm konteyner kentler içinde uygulanmaktadır. Ayrıca konteyner kentler yılan ve akreplere karşı ilaçlanmaktadır. Kullanılan ilaçlar Sağlık Bakanlığı'nın ruhsatlandırdığı, Dünya Sağlık Örgütünün onayladığı halk sağlığı alanında kullanılan ilaçlardır. Ayrıca sabah saat 04.00-07.00 saatleri arasında konteyner kentlerde sivrisineklere karşı ULV çalışması yapılmaktadır” denildi.
Haber, 12 Temmuz 2023 09:27
Yorumlar (0)

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
