Tarihi Taş Köprü Restorasyonunun Durdurulması İstendi
Haber, 08 Temmuz 2023 01:13Arapgir Kültür Derneği Suceyin köyünde bulunan tarihi taş köprü restorasyonunun durdurulması için Yargıya başvuruda bulundu.

Arapgir Kültür Derneği Başkanı Tugay Akşahin yaptığı açıklamada, "Arapgir-Suceyin köyü sınırları içerisinde bulunan ve bölgemizin en eski eseri olan 2000 yıllık Taşköprü'müz için Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ve yanlış restorasyonu durdurmak için girişimlerimiz, Çekül, Tarihi Kentler Birliği, Kültür ve tabiat Varlıkları Koruma, Doğa derneklerimiz başta olmak üzere konu ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile temasa geçmiş bulunmaktayız. Arapgir Kültür Derneği olarak, bölgemizde bulunan tüm tarihi varlıklarımızı koruma ve kollama sahip çıkma görevlerimizi yapmaya ve yapılan doğru ve yanlış uygulamaları devletimizin kurumlan ile paylaşıma devam edeceğiz. Bu çerçevede derneğimiz tarafından Arapgir Taşköprü'de aslına uygun olmadan yürütülen restorasyonun durdurulması için 05.07.2023 tarihinde Elazığ Bölge İdari Mahkemesine Arapgir Kültür Derneği olarak avukatımız Ekrem Çatalkaya tarafından başvurumuzu yapmış bulunuyoruz. Ümit ediyoruz ki 2000 yıllık bir eserin yok edilmeden, en kısa zamanda bu yanlış restorasyon çalışmasının durdurulması ve köprünün orijinal olarak korumaya alınmasıdır” ifadelerine yer verildi.
Suceyin köyünde bulunan ve 2000 Yıllık taş köprünün aslına uygun olarak restore edilmediği gerekçesiyle, Restorasyonu yapan Karayolları Bölge Müdürlüğü hakkında Elazığ'da, restorasyonun durdurulması için yargıya başvurduklarını bildirdi.
Akşahin açıklamasında "5 Temmuz 2023 tarihinde Elazığ İdare Mahkemesine, Arapgir Küşltür Derneği olarak Avukatımız EDkrem Çatalkaya tarafından başvurumuzu yapmış bulunuyoruz" dedi.
Haber, 08 Temmuz 2023 01:13
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU
