Nostalji Kafe Yeniden Açılıyor
Haber, 16 Haziran 2023 23:45Malatya'da deprem öncesinde faaliyetini sürdüren 'Nostalji Kafe Tarihi Malatya Evi', depremin yol açtığı hasarı onarıp yeniden açılmaya hazırlanıyor.

Malatya Gazeteciler Cemiyetini Basın konteynırlarında ziyaret eden İş İnsanı Murat Gümüş Nostalji Kafe hakkında bilgiler verdi.1840 yılında Bulgurcuzade Mehmet Efendi tarafından Malatya'da ilk yaptırılan konaklar arasında olan ve 6 Şubat depremlerini yıkılmadan atlatan Nostalji Kafe Tarihi Malatya Evi onarımlarının nardından yeniden açılmaya hazırlanıyor.
BU EV 180 YILDIR AYAKTA
Malatya'daki tarihi mekanı koruyan Bulgurcuzade Mehmet Efendinin torunu Murat Gümüş, depremlerde hafif hasar alan Konağı yeniden onardıklarını belirterek "22 yıl önce Nostalji Kafe Tarihi Malatya Evi'ni restore ederek hizmete açmıştık. Tarihi Malatya Evi'nin Malatya'ya gelen yerli ve yabancı misafirlerin uğrak yeri olmuştur. Bu konak geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi görüyor
Malatya'ya gelen yerli ve yabancı misafirler, sanatçı, siyasetçi, iş dünyası, öğrenci, akademisyenlerin yani herkesin mutlaka geldiği bu mekanda yöresel yemekler sıcak soğuk içeceklerle beraber buram buram tarih içerisinde nefis bir Osmanlı kahvesini içecekleri bir mekan. Nostalji Tarihi Malatya Evi 1840 yılında, Eski Malatya'da Aspuzu Bağlarının olduğu dönemde, yeni Malatya şehri oluşturulurken ilk yapılan Malatya Evlerinden biri. Dedemizin dedesi Bulgurcuzade Mehmet Efendinin oturduğu bir konaktı. Kendisi müderris alim aynı zamanda icazetnamesinde o günkü üniversitede rektörlük pozisyonunda bir şahıs. Biz bu mekanı Malatya'da 22 yıldır tarihi mekan olarak yerli yabancı misafirlerin hizmetine açmıştık. Kapısından içeri girdiğiniz andan itibaren büyüleniyorsunuz sizi çok eskilere götüren bu güzel ve güzide mekan adeta geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi görüyor. O acı depremden sonra çok şükür binamız sağlam. Hasar gören müştemilatımız var. Onu da en kısa zamanda restore edip Malatyalıların hizmetine açacağız. Çünkü Malatya'nın birçok yerinde nostaljinin ne zaman açılacağı soruluyor. Bunun içinde el birliğiyle Malatyalılarla ve yöneticilerle birlikte nostalji evini tekrar ayağa kaldıracağız. Burası Malatya'nın kültür elçisidir. Burası Malatya ve Malatya kültürünün tanıtımında önemli bir unsur. Tarihimize ve mekanımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Nostalji Tarihi Malatya evi tekrar bizim ortak buluşma noktamız olacak" dedi.
Haber, 16 Haziran 2023 23:45
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
