Sadıkoğlu: Esnaf ve Tüccara Ne Zaman Destek Olunacak?
Haber, 12 Haziran 2023 22:36KOSGEB deprem kredisinin TSO’ya kayıtlı tüm firmalara verilmesi gerektiğini bir kez daha dile getiren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Ülkemizin en kritik dönemlerinde tüm desteği koşulsuz veren esnaf, tüccar ve sanayicimize bugün destek olunmayacaksa ne zaman olunacak?” diye sordu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İnönü Kapalı Çarşısı esnafını ziyaret etti.
Esnafla sohbet ederek sorunları dinleyip, talepleri not eden Başkan Sadıkoğlu, KOSGEB tarafından verilmeye başlanan faizsiz deprem kredisi için yetkililere çağrıda bulundu.
“TÜM ÜYELERİMİZ FAİZSİZ KREDİDEN FAYDALANMALI”
Faizsiz kredinin TSO’ya kayıtlı tüm üyelere verilmesi çağrısını yineleyen Başkan Sadıkoğlu, “Depremin üzerinden neredeyse 130 gün geçti ama ekonomik ve sosyal etkisi hala devam ediyor. Şehrimizde çarşı diye tabir ettiğimiz tüm alanları kaybetmiş durumdayız. Yıkılan ve ağır hasar alan iş yeri sayısı yaklaşık 20 bin. Dolayısıyla hizmet sektörü ve esnafımız ciddi yara almış durumda. OSB’deki fabrikalarda gün geçtikçe toparlanma gözlense de ticari firmalarımız deprem öncesine dönemedi. Üyelerimizin daha hızlı toparlanabilmesi için finans desteğine ihtiyacı var. KOSGEB tarafından 250 bin TL, 500 bin TL ve 1 milyon TL gibi faizsiz deprem kredisi verilmeye başlandı. Ancak bu kredi sadece üretim yapan imalatçı firmalara veriliyor. Depremde asıl zararı ticari firmalarımız gördü. Hizmet sektörüne ait tüm NACE kodları, perakende sektörünün tüm alt dalları ile özel öğretim kurumlarının da bu krediden faydalanması gerektiğini bir kez daha yüksek sesle dile getiriyorum. Kredi paketinin açıklandığı günden bu yana birçok kez dile getirdiğimiz bu konuyu resmi kanallar aracılığı ile çatı kuruluşumuz TOBB’a ve bakanlıklara da ilettik. Ülkemizin en kritik dönemlerinde tüm desteği koşulsuz veren esnaf, tüccar ve sanayicimize bugün destek olunmayacaksa ne zaman olunacak, sormak istiyorum” dedi.
Başkan Sadıkoğlu’nun esnaf ziyaretine MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Çetin, Basri İlhan ve Mahmuthan Kasap ile MTSO Meclis Divan Üyesi Turgay Demirhan da eşlik etti.
Haber, 12 Haziran 2023 22:36
Yorumlar (0)

Kaymakam, üreticiyle buğday hasat etti

Ağbaba Ailesinin İşyerinde çıkan Yangın Hasara Yol Açtı

Kurum: 300 Bininci Konutu Malatya'da Teslim Edeceğiz

Doğru Tercih İçin 5 Altın Kural

Altan Öymen hayatını kaybetti

Yeni Malatyaspor Menejerliğine Fatih İlek Getirildi

Malatya'da Makaron ve Etil Alkol Ele Geçirildi

Malatya'da Yaralı leylek korumaya Alındı

Kamyonetle çarpışan Traktör Sürücüsü Öldü

Taşkın: Battalgazi'de 10 Taziye Evi Daha Yapacağız

Eşi tarafından Öldürülen Kadının Koruma İstediği Ortaya Çıktı

Yetimler Kervanı'ndan Geleneksel Aşure İkramı

'Oku-Yaz' Projesi İle Kitap Serüveni Başlıyor

Doç. Dr. Fatih Gönültaş Başhekim Olarak Atandı

Olimpik Açık Yüzme Havuzu Hizmete Açıldı

İkizce’de dört ayrı kavşak düzenlemesi yapılıyor

Malatya'da 24 Bin 275 Kişi İş Arıyor

ARSLANTEPE’DE BİYOARKEOLOJİ ÇALIŞTAYI

MASKİ’DEN OLUKLU’YA İÇME SUYU YATIRIMI

TÜRKİYE’DE VE ALMANYA’DA, MAAŞ VE ÜCRET DENGELERİ

Baskilliler Demiryoluna Karayolu Yapılmasını İstedi

Taşkın: 15 Temmuz Milletin Uyanık Kalma Melesidir

Geçit: 15 Temmuz Yazılan Bir Destandır

HAVALİMANI’NDA 74 BİN YOLCU UÇTU

Battalgazi Belediyesinden Bayrak Seferberliği

Vali Yavuz 15 Temmuz Şehit ve Gazi Aileleri ile Buluştu

Malatya Arapgir'li Aşık Yoksuli...

Eren: Tüm Türkü Severleri Arguvan'a Bekliyoruz

Malatya'da FETÖ Operasyonu

GAZETECİ KERİM HOŞFİKİRER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Zeynel Abidin Vakfı'nda Aşure Etkinliği Düzenlendi

Vali Yavuz: Depremin ardından Ayağa Kalktık

Başkan Er: 15 Temmuz Şanlı Bir Direnişin Adıdır

Darende Yıkılhan’da Binlerce Kişi Halaylarla Buluştu

Samanköy Konteyner Kent'te Cinayet

Dünyanın Gençleri Darende’de Buluştu

17. Arguvan Türkü Festivali Programı Belli Oldu

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın'la Sözleşme İmzaladı

TGS, Malatya’da gazetecilere haklarını anlattı!
