Beylerderesi ile Çırmıhtı Güzergâhı Düzenleniyor
Haber, 01 Haziran 2023 14:33Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Sosyal ve doğal zenginlikleriyle eşsiz bir güzelliğe sahip Beylerderesi ile Kadim Çırmıhtı bölgelerimizi birbirine bağlayan, Sultan Abdulhamid Han Köprüsünün de yer aldığı güzergâhı dere ıslah ve yol düzenleme çalışmalarıyla daha temiz, düzenli ve akıcı hale getiriyoruz.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya’da etkisini artıran yağmur yağışları sonrasında Beylerderesi ile Çırmıhtı arasındaki güzergahta bulunan dere yatağı ve yol ağında oluşan tahribatları gidermek amacıyla başlatılan iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi.
Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerden detaylı bilgiler alan Başkan Çınar, “Malatya son günlerde çok fazla yağış almaya başladı, bizlerde bu yağışların her hangi bir mağduriyete sebep vermemesi için ilçemizin dört bir tarafında yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yağmur yağışlarının şiddetli olması nedeniyle Beylerderesi ile Kadim Çırmıhtı’yı birbirine bağlayan güzergâhındaki yollarda ve menfezlerde oluşan sıkıntıları bertaraf etmek içinde çalışmalara hız verdik. Tarihi özelliklere sahip Sultan Abdulhamid Han Köprüsünün de yer aldığı, Yakınca ile Mullakasım mahallelerini bağlayan bu önemli güzergâhı gerek menfez değişimleri gerekse de yol düzenleme çalışmalarıyla daha sağlıklı, daha güvenli ve daha temiz bir görüntüye kavuşturmak için ekiplerimiz canla başla çalışıyorlar. Pandemi süreci ve ardından yaşanan deprem felaketinden sonra yoğun talep gören bu bölgemizde ikamet eden vatandaşlarımızın rahat ve güvenli bir şekilde evlerine ulaşmaları içinde dere ıslahının yanı sıra bozulan ve yıpranan yolları iyileştirip eski haline getireceğiz. Cenab-ı Allah hepimizi daha büyük afetlerden korusun ve muhafaza etsin inşallah, çok zor günlerden geçiyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak her daim milletimizin emrindeyiz. Deprem yaralarının sarılması, vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturmak içinde üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz. Sahada aktif bir şekilde çalışan, emek veren alın teri döken, vatandaşlarımızın sorunlarını çözebilmek için 7/24 çalışan tüm mesai arkadaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.
Mahalle sakinleri de, bölgede yürütülen dere ıslah ve yol iyileştirme çalışmalarından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundular.
Haber, 01 Haziran 2023 14:33
Yorumlar (0)

Baskilliler Demiryoluna Karayolu Yapılmasını İstedi

Taşkın: 15 Temmuz Milletin Uyanık Kalma Melesidir

Geçit: 15 Temmuz Yazılan Bir Destandır

HAVALİMANI’NDA 74 BİN YOLCU UÇTU

Battalgazi Belediyesinden Bayrak Seferberliği

Vali Yavuz 15 Temmuz Şehit ve Gazi Aileleri ile Buluştu

Malatya Arapgir'li Aşık Yoksuli...

Eren: Tüm Türkü Severleri Arguvan'a Bekliyoruz

Malatya'da FETÖ Operasyonu

GAZETECİ KERİM HOŞFİKİRER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Zeynel Abidin Vakfı'nda Aşure Etkinliği Düzenlendi

Vali Yavuz: Depremin ardından Ayağa Kalktık

Başkan Er: 15 Temmuz Şanlı Bir Direnişin Adıdır

Darende Yıkılhan’da Binlerce Kişi Halaylarla Buluştu

Samanköy Konteyner Kent'te Cinayet

Dünyanın Gençleri Darende’de Buluştu

17. Arguvan Türkü Festivali Programı Belli Oldu

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın'la Sözleşme İmzaladı

TGS, Malatya’da gazetecilere haklarını anlattı!

TSYD'nin Ağabeyi Kerim Hoşfikirer'i Kaybettik

Özel: Malatya'da 75 Bin Kişi Hala Konteynır da Yaşıyor

Ali Kapısı Derneği Aşure Etkinliği Düzenledi

Vali Yavuz: Malatya'da 120 Bin ve İşyeri Yapıyoruz

Sadıkoğlu: Nefes kredisinde limit artırılmalı

Gevrek: Ortada para yok, sadece laf var

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ
