Gürkan: İhtiyaç olursa günde 200 bin ekmek üretiriz
Ekonomi, 24 Mart 2020 08:05Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MEGSAŞı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Gürkan, talep ve ihtiyaç olursa günde 200 bin ekmek üretebileceklerini, söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Korona virüsü dünyada ve ülkemizde hızla yayılıyor. Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanlığımız ilk başta tedbirler alarak, acil önlem paketini uygulamaya koydular. Özellikle sınırlarımızın ve gümrük kapılarımızın kapatılması, uçak seferlerinin sınırlandırılması ve iptal edilmesi noktasında dışarıdan virüsün ülkemize girmemesi için her türlü tedbirler alındı.
Dün akşam yapılan açıklama ile 37 vatandaşımızı kaybetmiş durumdayız. Bizlerin vatandaşlarımıza bu hastalıktan ve virüsten korunma ile ilgili ön tedbirleri alma ve aldırmak gibi sorumluluklarımız var. Devletimiz ve hükümetimiz Türkiye genelinde gerekli önlemleri alıyor. Bizlerde yerel olarak bunları hangi esas ve usul ile uygularız onun çabası içerisindeyiz. Sosyal medyada provakatif ifadelere itibar edilmemesini vatandaşlarımızdan istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.
Gürkan MEGSAŞ Ekmek Fabrikasında günde 75 çeşit farklı ürün üretildiğini belirterek, talep olması durumunda üretimi artırabileceklerini ifade etti.
Gürkan, “Vatandaşlarımız tedirgin olmasınlar, herhangi bir un sıkıntımızda bulunmamaktadır, ihtiyaç duyulması halinde ekmek fabrikamızdaki üretimimizi 200 bine kadar çıkarabilecek bir kapasiteye sahibiz. Vatandaşlarımız devletimizin almış olduğu kararlara uysunlar. Evlerinde kalsınlar. Özellikle yaşlılarımız gelecek günlerde de çocuklarını ve torunlarını sevmek istiyorlarsa mutlaka evlerinde kalsınlar ve dışarı çıkmasınlar. Esas olan insandır. İnsan merkezli ve insanın sağlığıdır. Toplumun sağlığını temel esas alan yönetim anlayışını uygulamak durumundayız” şeklinde konuştu.
MEGSAŞ çalışanlarının 65 yaş ve üzerindeki, hasta veya evinden çıkmak istemeyen vatandaşların ekmeklerini evlerine servis edeceğini kaydeden Gürkan, “Vefa konsepti içerisinde de kaymakamlarımız, Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü, MEGSAŞ, BELSOS ve ESENLİK ortak ve koordine içerisinde bir çalışma içerisindeler. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız için Whatsapp Çağrı ve sipariş hattı 0549 768 65 65 ve 0530 465 44 44 nolu telefon numaralarına ulaştıklarında siparişleri evlerine kadar getirilecektir.
Buradaki amacımız, vatandaşlarımız evinde otururken onların ilaç, yemek, ekmek v.b ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında devlet ve yerel yönetim olarak elimizde gelen gayret ve çabayı göstermektir. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerimiz toplumun faydasına ve menfaatleri için kurulmuş şirketlerdir.
Gürkan, “Vatandaşların sağlıklı, hijyen ürünler alması ve fahiş fiyatlarla alış veriş olmaması için gerekli denetimler ve çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımızın sağlık konularına dikkat etmesi gerekir. Devletimizin aldığı kararlara uyulması, evde çıkılmaması, evde hijyen kurallarına uyulmasını temenni ediyorum. Hepimizin bunlara dikkat etmesini temenni ediyorum. Korona virüsünden dolayı vefat eden 37 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hastalarımıza şifalar diliyorum. Gece gündüz demeden her türlü riski göze alarak çalışan sağlık çalışanlarımıza, kolluk kuvvetlerimizi, Büyükşehir temizlik işlerinde çalışan, çevre koruma ve kontrol personelimizi, Büyükşehir şirketlerimizde çalışan bütün mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Ekonomi, 24 Mart 2020 08:05
Yorumlar (0)
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
