Özcan: Taştepe Kentsel Dönüşümle Ayağa Kalkacak
Haber, 11 Mayıs 2023 01:19AK Parti Malatya Milletvekili Ramazan Özcan, Taştepe Mahallesinde seçim çalışması yaparak, vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Ramazan Özcan Taştepe'de Kentsel Dönüşüm uygulaması yapacaklarını söyledi.
3 ay yağmur yağıyor. Kar yağıyordu. Yağmur yağıyordu. Şu anda Türkiye’nin 11 ilinde deprem olmuş. 15 milyon insan etkilenmiş, bin kilometrelik alan yıkılmış, 50 bin 500 vatandaşımızı kaybetmişiz. Allah rahmet eylesin. Hamdolsun bu mahallede can kaybımız yok. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte risk aldı. Kentsel dönüşüm risktir, herkes yapamaz. Yüzlerce insanı bir araya getirmek, binlerce insanı aynı çatı altında toplamak mümkün değil. Belediye başkanımızda bizde ilçe başkanımızda, Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan başkanımızda bu konuda kararlı bir adam. ‘Yaparım’ dediyse karar vermişse kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş, konu oradan çıkmış kamulaştırmaya girmiş. Yüzde 80’nini bitirmişiz. Eğer deprem olmasaydı, belki temel atıyorduk. Depremi bahane etmek için söylemiyoruz. Ortada bir realite var gerçek var. Biraz sabırlı olacağız Allah’ın izniyle bu bölgeler ancak kentsel dönüşümle ayağa kalkar. Allah’ın izniyle bizlerde yardımcı olacağız, sizlere elimizden gelen her şeyi yapacağız. 21 yıldı AK Parti başarı hikayesinin bir parçasısınız, biz seni mağdur edermiyiz. Niye mağdur edelim. Sizi mağdur etmeyiz.” İfadelerini kaydetti.
AK Parti İlçe Başkanı Basri kahveci ise şunları söyledi, “Burada, MEGSAŞ ekmek fırınından bu yanı 270 dönüm alanı Büyükşehir Belediyemiz Kentsel dönüşüme dahil etmiş. Burada riskli alan Cumhurbaşkanı kararı çıktı. Ama etap etap yapılacak, yani ilk etapta inşallah önümüzdeki süreçte deprem olmamış olsaydı 250 tane dairenin temelleri atılacaktı. Deprem biraz geciktirdi. Ona rağmen bu proje sekteye uğramayacak, bunda bilginiz olsun. Burada 250 daire ile başlayıp 1000 daireye 1100 daireye kadar çıkacak. İnşallah 1. Etap böyle, 2. Etapta Taştepe’nin kalan kısmı yani karşıda biliyorsunuz başkanımın başlattığı kentsel dönüşüm Şehit Fevzi’de inşallah 50-55 güne kadar teslim edilecek. Ondan sonraki bölümde de bizde şunu rica ettik. Ağır hasarlı evlerimizde fazla olan dairelerimizi bu bölgede oturan insanlarımıza verelim. Yani dışarıdan buraya insanlar gelmesin. Şehit Fevzi’deki, Taştepe’deki insanları hem kendi mahalle kültürü devam etmiş olsun, hemde insanlar birbirine aşina olmuş, bu noktayı mahalleyi bozmayalım diye böyle bir talepte bulunduk Çevre ve Şehircilik Bakanlığından. Onun süreci daha netleşmedi. Ama bizim niyetimiz başkanımın niyeti vekillerimizin niyeti bu. Ama burası kentsel dönüşüm başladı mı büyükşehirle birlikte doldur boşalt ile 1100 1200 daireye kadar çıkacak. Deprem belki biraz uzattı. 3-4 ay önce muhtarımda bilir, tüm maliklerle yani hak sahibi maliklerle bire bir büyükşehir görüştü parasını isteyenlere parasını verdi. Daire isteyenlere daire karşılığı hepsinin anlaşması yüzde 90 bitti. Ama maalesef 6 Şubattaki depremle karşılaştık. Ona rağmen bu kentsel dönüşümü biz önemsiyoruz. Bu bölge için olmazsa olmaz. Hak sahipliği noktasında da AFAD’la kentsel dönüşüm arasında çok büyük bir fark var. Biz bu bölgenin AFAD kapsamında değil, kentsel dönüşümde yerinde yapılmasını istiyoruz. İnşallah bunu da hep birlikte el birliği ile başaracağız. Başkanımızda vekillerimizde ondan yana ve Büyükşehir Belediye başkanımızda ondan yana, bu süreci el birliği ile yöneteceğiz. Bizim niyetimiz bu arkadaşlar, bunu bilin. Bu bölgeyi önemsiyoruz. Bu bölge gerçekten Malatya’nın yürüyerek çarşı merkezine en yakın bölgelerinden biri. 40-50 yıllık kerpiç evlerimiz var. Büyük ihtimalle de yüzde 90 ağır hasarlı evlerimiz de çok ama Allaha şükür bu bölge can kaybımız olmadı. İnşallah seçimlerde sonra bunun biz takipçisi olacağız. Büyükşehirde buna çok önem veriyor. Elbirliğiyle kentsel dönüşümde başaracağımızı düşünüyorum.”
Haber, 11 Mayıs 2023 01:19
Yorumlar (0)
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
