Millet İttifakı: Türkiye'de Değişim Başlayacak
Haber, 11 Mayıs 2023 20:49Yerel seçimlere hazırlanan CHP ile Millet İttifakını oluşturan siyasi partiler sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldi. Malatya Milletvekili Veli Ağbaba "Deprem nedeniyle giden tüm Malatyalıları memleketlerine dönmelerini bekliyoruz 15 Mayıs sabahı Türkiye'de değişim başlayacak" dedi.

Bir restoranda verilen sabah kahvaltısına Millet İttifakı bileşenlerinden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Saadet Partisi eski Malatya Milletvekili Yaşar Canbay, Saadet Partisi İL Başkanı Mustafa Canbay ile Deva Partisi İl Başkanı Sinan Akıncı, Deva Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Prof.Dr. İbrahim Gezer, CHP İl Başkanı Barış Yıldız, Demokrat ve Gelecek Partisi İl yöneticileri ile Milletvekili adayları ile basın mensupları katıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Adayı Veli Ağbaba,düzenlenen programda gazetecilere yaptığı açıklamada, siyasetin seviyesinin gittikçe düştüğünü, "hiç olmaz" denilen görüntülerle karşı karşıya kalındığını belirtti.
"Hiç kimse kentini terk etmesin"
Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Malatya'nın büyük hasar gördüğünü anlatan Ağbaba, şunları kaydetti:
"Malatya'nın ne hale geldiğini tüm örgütümüzle Türkiye'ye duyurmaya çalıştık. Kentte nasıl bir yıkım olduğunu duyurmaya çalıştık. Milletvekili sayımızı Malatya'da 3'e çıkarmayı hedefliyoruz. Ancak geldiğimizde şunun taahhüdünü vermek istiyoruz. Geldiğimiz gün Malatya'nın dinamikleriyle, Malatya'nın meslek örgütleriyle, mimarıyla, mühendisiyle, esnafıyla birlikte yapacağız bu işi. Hep beraber Malatya'yı imar edeceğiz. Malatya'yı ayağa kaldıracağız. Hiç kimse üzülmesin, hiç kimse kentini terk etmesin. Gidenler tekrar bu dünyanın en güzel şehri Malatya'mıza dönsünler, hep beraber inşa edeceğiz bu şehri."
Millet İttifakı'yla ilgili yoğunlaşan bir kampanyanın bulunduğunu aktaran Ağbaba, şöyle devam etti:
"'Kimle ittifak yapıyorsunuz' diyorlar. Bizim ittifakımız burada. Biz Demokrat Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Deva Partisi ile hep birlikte bir ittifakımız var ve bu ittifakımızı da önümüzdeki dönemde sürdürmeye kararlıyız. Milletvekili aday listelerimizde Deva Partili, Saadet Partili, İYİ Partili, Gelecek Partili, Demokrat Partili, Cumhuriyet Halk Partili var. Biz, bütün adaylarımıza kefiliz. Gittiğimiz her yerde sorulan sorulardan birisi de 'sandık güvenliğini sağlayacak mısınız' diyorlar. İttifak partilerimizle birlikte sandık güvenliğini sağlayacağız. Yüzlerce avukat arkadaşımız, okullarda görev yapacak. Sandık başkanlarımızın tamamı yedekleriyle oluşturulmuş durumda. Oy versin vermesin, herkesle biz kardeşiz."
Sadet Partisi Eski Malatya Mİlletvekili Yaşar Canbay ise Millet İttifakında bir mutabakat imzaladıkalrını ve bunun arkasında durduklarını belirterek "Türkiyede bir değişimden yanayız. Birlikte ve ortak akılla bir yönetim gereklidir" diye konuştu.
Deva Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Prof.Dr. İbrahim Gezer'de 70 yıllık demokrasi döneminde Türkiye'nin en kötü dönemi yaşadığıonı belirterek "Türkiye kötü yönetim sonucunda bu hale geldi. 14 Mayıs seçimleri bu kötü yönetime son verecektir" diye belirtti.
Haber, 11 Mayıs 2023 20:49
Yorumlar (0)

Malatya Şehidini Karşıladı

Özdemir ve Yılmaz Ailelerinin Mutlu Günü

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı

Malatya'da 2 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

5 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu

Malatyalı Milletvekili Emir Sahneden Düştü

Büyükşehir Belediyesi Muharrem İftarı Verdi

Yeşilyurt'ta ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi

Büyükşehir Belediyesi Kapalı Sulama Tesisi Yapıyor

Yeşilyurt Belediyesi İmar değişikliklerini Kabul Etti

Akçadağ'a 25 Yataklı Hastane Yapılıyor

Yeni Malatyaspor 'Geçmiş' Dönemleri Yargıya Taşıyacak

Koçyiğit: 200 Milyon Kaynağın Olmadığını Fark Ettik

Bayraktar: Malatya'nın Elektrik Şebekesini Yenileyeceğiz

Baraj, gölet ve sulama tesislerinde suya girilmesi yasaklandı

Çilesiz Semt Pazarına Kütüphane Kurulacak

MASKİ: İçme suyuyla Tarla ve Bahçe Sulanamaz

Gevrek: FIFA dosyalarını çözülecek noktaya getirdik

Başkan Karadağ, Adil Gevrek ile Görüşmesini Anlattı

Bakan Bayraktar Malatya'da İncelemelerde Bulundu

Malatya Şah İsmail Uçar'ı Kaybetti

Battalgazi'de Trambüs Kazası 4 Yaralı

Babacan: Tüm Hak Sahipleri Kuralara Dahil Edilecek

TOBB, Malatya'da 400 Milyona Okul Yaptırıyor

İnönü Üniversitesinin İlk Mezunları Buluştu

Gazeteci Kamuran Sezer'in Amcası Vefat Etti

MESVAK’ta Yeni Yönetim Kurulu Belli Oldu

Spor Akademisi Yaz Spor Okulları Açıldı

AĞBABA; ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK

Yeşilyurt’ta Geçici Elektrik Abonelik Başvuruları Başladı

Vali Yavuz : Malatya'nın Huzuru İçin Fedakarlık Ederiz

Malatya ve Çevresinde Kuvvetli Fırtına Bekleniyor

GAZETECİLİK M4D PROJESİ II. DÖNEM SONA ERDİ

Malatya Hayvan Pazarı Geçici Süreyle Kapatıldı

Flaş Haber TV'yi Malatyalı Kadın Aldı

Yeşilyurt Belediyesi Muharrem Ay'ı İftarı Verdi
