Ağbaba: Malatya’yı yeniden ayağa kaldıracağız
Haber, 27 Nisan 2023 18:30CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Allah bize nasip ederse herkes bilsin ki çok kısa sürede Malatya’yı, kent merkezini ayağa kaldıracağız” dedi.
Milletvekili Ağbaba, bir iş insanının desteğiyle Yeşilyurt ilçesine bağlı Konak (Banazı) Mahallesi’nde kurulan 10 konteyner işyerini esnafa teslim etti.
Konak Mahallesi’nde depremden etkilenen esnaf, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan konteyner işyeri istedi. İş insanları ile görüşen Ağbaba, bir iş insanının desteğiyle Malatya’ya getirilen konteyner işyerlerinin anahtarlarını depremden etkilenen esnafa teslim etti.
“BÖYLE BİR YAZIM HATASI OLABİLİR Mİ?”
Milletvekili Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, “Malatya büyük bir deprem yaşadı ama Türkiye kamuoyuna sanki bu kent deprem yaşamamış gibi yansıdı. 2,5 aydan beri mücadele ediyorum. Malatya’nın nasıl yıkıldığını, şehir merkezinin yok olduğunu, Doğanşehir ilçemizin ve mahallelerinin, Çırmıhtı’nın, Barguzu’nun, Gündüzbey’in ve Banazı’nın nasıl yok olduğunu Türkiye’ye anlatmaya çalışıyorum. Çıktığım bütün televizyon programlarında ifade ettim. Maalesef AFAD, Malatya’yı hafif hasarlı illerin başında gösterdi. Tepkiler üzerine “yazım hatası” denildi. Malatya ile ilgili yazım hatası yapanların Malatyalıların deyimiyle gözü kör olsun. Böyle bir yazım hatası olabilir mi? Sonra TRT bir video hazırladı, orada da Malatya yok” dedi.
“MALATYA TERK EDİLECEK BİR ŞEHİR DEĞİL”
“Malatya’nın derdini biliyoruz” ifadesini kullanan Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Malatya’yı adım adım gezerek, köy köy mahalle mahalle ziyaret ederek biliyoruz. Malatya’nın ayağa kalkması gerekiyor. Malatya terk edilecek bir şehir değil. Malatya, Türkiye’nin en güzel şehri. Hem tarımı hem ticareti hem de güzel insanları var, o yüzden Malatya’yı terk etmemek lazım. Tek edenlere de ‘bir an önce şehrinize dönün’ diyoruz. Malatya nasıl ayağa kalkacak? Esnaf ayağa kalkarsa Malatya ayağa kalkacak. Esnaf ayağa kalkarsa Malatya canlanacak. Esnaf canlanmadığı, işyerini açmadığı ve göç ettiği sürece Malatya’nın ayağa kalkması mümkün değil.”
“MALATYA VE İLÇELERİNİ AYAĞA KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Ağbaba, iş insanı Cenk Polat'ında katkılarıyla esnaf konteynerlerini Banazı’ya getirdiklerini kaydederek, “Konteynerleri Banazı esnafına teslim ediyoruz. Önümüzdeki günlerde Çırmıhtı’ya, Gündüzbey’e ve Malatya merkeze de imkanlarımız ölçüsünde işyerleri dağıtacağız. Malatya’yı hep beraber ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Malatya’nın ilçelerini ve mahallelerini ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Şunu bilin ki; Malatya’da hiç kimsenin sesi çıkmazken gece gündüz çalışarak, uyumadan, bazen bir enkazın önündeki ateşin başında şehrin sorunlarını dinliyoruz, dinlemeye de devam ediyoruz. Elinizi vicdanınıza koyun; biz olmazsak Malatya’nın sesini kimse duymayacaktı. Akpınar, Niyazi Mısri, Turgut Temelli, Şire Pazarı, Bakırcılar Pazarı, Kasap Pazarı ve Akpınar Meydanı’nın yerinde dönüşmesi gerektiğini savunuyoruz. Allah bize nasip ederse herkes bilsin ki çok kısa sürede Malatya’yı, kent merkezini ayağa kaldıracağız” diye konuştu.
Vatandaşlara bir ricada da bulunan Ağbaba, “Beni buradan boynu bükük göndermeyin. Beni tek başıma göndermeyin. Arkadaşlarımla birlikte Ankara’ya gönderin ki daha güçlü gidelim ve daha çok hizmet verelim” dedi.
.jpg)
Haber, 27 Nisan 2023 18:30
Yorumlar (0)
Savaş Çocuklarına Mektup Yarışmasını Kazananlar Açıklandı
BIK Yönetmelik Değişiklikleri Yürürlüğe Girdi
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
