Mimarlar Odası: Tarım Arazilerinden Uzak Durunuz
Haber, 23 Şubat 2023 13:55TMMOB Mimarlar Odası Malatya Şubesi Yönetim Kurulu yaşanan depremlerin ardından yapılacak konutların yeri konusunda uyarıda bulunarak "Tarım alanlarından kesinlikle uzak durulmalıdır" denildi.
TMMOB Mimarlar Odası Malatya Şubesi Yönetim Kurulu 06.02.2023 tarihinde meydana gelen Pazarcık ve Elbistan depremlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diledikten sonra şu ayarılarda bulundu:
"Depremin ilk anından itibaren Malatya Mimarlar Odası olarak; kendi imkanlarımızla Ankara’dan getirdiğimiz 1 adet 25 tonluk vinç, 1 adet 40 tonluk paletli, 1 adet manito, 2 adet JCB, 5 adet kamyon dahil toplam 15 adet ağır iş makinasını ve 15 kişilik operatörü Afad ve itfaiye iş birliğiyle sahada görevlendirdik. Yine Ankara’dan getirttiğimiz 8 kişilik özel arama kurtarma ekibimiz enkazlarda hayat kurtardı. 6 tır yardım malzememizi gönüllü meslektaşlarımızın kapı kapı gezerek dağıtmasıyla yardıma muhtaç kişilere ulaştırıldı. Birçok arkadaşımız hasar tespit çalışmalarında gönüllü olarak görev aldı. Bu dayanışmamıza katkı sağlayan meslektaşlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.
Şehir planlaması ve imar planı hazırlığı yapılırken meslek odalarının görüş ve önerilerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış bulunmaktayız.
Uygulamada kontrol yapılırken Şantiye Şefliği hizmetinin daha titiz yapılması, şantiye şefinin kağıt üzerinde kalmayıp aktif olarak görevlendirilmesi,2013 yılında çıkarılan yasa ile meslek odalarının elinden alınan proje kontrol yetkisinin yeniden verilmesi acil ve mecburidir.
Sivrice depreminden hemen sonra Mimarlar Odası olarak kentsel dönüşüme dair birçok öneri ve acil eylem planları açıklayarak imar reformunun önemini bildirdik.
Çıkarılan imar affı, yerel yönetimlerin bilimden uzak aldığı kararlar ve yumuşak zeminli tarım alanlarının yüksek katli imara açılması depremde almış olduğumuz yarayı derinleştirmiştir.
Yeni yapılacak olan kalıcı konutların yerleri belirlenirken sert zemin olması ve düşük katlı olması elzemdir. Bu bağlamda Beydağı etekleri, batı aksında bulunan İkizce mahallesi ve Şoför okulu bölgesi sert zemindir, tercih edilebilir. Tarım alanlarından kesinlikle uzak durulmalıdır.
AÇIK ÇAĞRIMIZDIR;
Bu acıyı bir daha yaşamamak adına öneri ve tespitlerimizin dikkate alınması, bilimin ışığında planlamalar yapılması mecburidir. Şehrimizi el birliği ile daha yaşanabilir ve sağlam inşa edeceğimize olan inancımız tamdır. Milletimize ve memleketimize geçmiş olsun."
Haber, 23 Şubat 2023 13:55
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
