Çalık: Kale İlçesini Yeniden İnşa Ettik
Siyaset, 01 Şubat 2023 20:08AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “İzollu, Malatya’da herkesin uğrak yeri ve turizm ilçesi. Barajın kenarında muhteşem bir manzaraya sahip. Bu muhteşem manzaraya yakışacak hizmetleri İzollu ile buluşturduk” dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kale ilçesindeki temasları kapsamında ilk olarak muhtar ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Kale’nin AK Parti’nin kalesi olduğunu ifade eden Çalık, “İzollu, Malatya’da herkesin uğrak yeri ve turizm ilçesi. Barajın kenarında muhteşem bir manzaraya sahip. Bu muhteşem manzaraya yakışacak hizmetleri İzollu ile buluşturduk” dedi.
Milletvekili Çalık, 20 yılda Kale’ye çok önemli hizmet ve yatırımları getirdiklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Anaokulundan ilkokuluna, ortaokuldan liseye ve meslek yüksekokuluna kadar Kale’de eğitimle ilgili bütün ihtiyaçları karşıladık. Sağlık alanında Kale’ye bir devlet hastanesi kazandırdık. Bunun yanında aile sağlığı merkezimizde vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Bu yol, Kömürhan’a bağlanıyor ve bir sanat eseri haline gelmiş vaziyette.”
24 Ocak 2020’de meydana gelen deprem sonrası Kale’deki yaraları sarmak için yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini anlatan Çalık, “Kale’nin en büyük sorunu bir ilçe merkezinin olmamasıydı. Kale’ye ilçe merkezini yapmak için ilk önce evlerimizi inşa ettik. Kale’de çok katlı ve köy evleri dahil bine yakın ev yapıldı. Allah, cumhurbaşkanımız ve bakamlarımızdan razı olsun. Kale Belediyesi binasını yaptık. Gençlik merkezini hizmete sunduk. Banka istediniz, Ziraat Bankası’nı Kale ile buluşturduk. 130 çok katlı konutu Kumluyazı’da hizmete sunduk. Bağlıca’da 71, Mahmudu Dursunlu 134, Üç Değirmen’de 104 ve 22 bloktan oluşan evlerimizi de teslim ettik. İlçe merkezinde 16 tanede dükkan yaptık” bilgilerini verdi.
Milletvekili Çalık, Kale ilçesine doğalgazın geleceği müjdesini de vererek, “Türkiye yüzyılında “Yarın değil hemen şimdi” diyoruz. İlgili yerlerle görüşmelerimizi gerçekleştirdik, takiplerimizi de yapacağız” dedi.
24 Ocak 2020 depremi sonrası ilçede yapılan deprem konutlarını da inceleyen Çalık, Kale Kaymakamlığını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milletvekili Çalık, Bağlıca Mahallesi’nde evlerine kavuşan depremzede Nihat-Zeynep Akdemir çiftini evlerinde ziyaret etti.
Kale Belediye Başkanı Murat Koca, AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Kamil Biter ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Hamdullah Pektaş, AK Parti Kale İlçe Başkanı Gazi Temur ve beraberindekilerle kısa bir süre önce yapımı tamamlanan ve eğitime başlayan İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesinde incelemelerde bulundu.
Milletvekili Çalık, Kale ilçesindeki ziyaretleri kapsamında Bent ve Darıpınar mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Siyaset, 01 Şubat 2023 20:08
Yorumlar (0)

Yeni Malatyaspor Menejerliğine Fatih İlek Getirildi

Malatya'da Makaron ve Etil Alkol Ele Geçirildi

Malatya'da Yaralı leylek korumaya Alındı

Kamyonetle çarpışan Traktör Sürücüsü Öldü

Taşkın: Battalgazi'de 10 Taziye Evi Daha Yapacağız

Eşi tarafından Öldürülen Kadının Koruma İstediği Ortaya Çıktı

Yetimler Kervanı'ndan Geleneksel Aşure İkramı

'Oku-Yaz' Projesi İle Kitap Serüveni Başlıyor

Doç. Dr. Fatih Gönültaş Başhekim Olarak Atandı

Olimpik Açık Yüzme Havuzu Hizmete Açıldı

İkizce’de dört ayrı kavşak düzenlemesi yapılıyor

Malatya'da 24 Bin 275 Kişi İş Arıyor

ARSLANTEPE’DE BİYOARKEOLOJİ ÇALIŞTAYI

MASKİ’DEN OLUKLU’YA İÇME SUYU YATIRIMI

TÜRKİYE’DE VE ALMANYA’DA, MAAŞ VE ÜCRET DENGELERİ

Baskilliler Demiryoluna Karayolu Yapılmasını İstedi

Taşkın: 15 Temmuz Milletin Uyanık Kalma Melesidir

Geçit: 15 Temmuz Yazılan Bir Destandır

HAVALİMANI’NDA 74 BİN YOLCU UÇTU

Battalgazi Belediyesinden Bayrak Seferberliği

Vali Yavuz 15 Temmuz Şehit ve Gazi Aileleri ile Buluştu

Malatya Arapgir'li Aşık Yoksuli...

Eren: Tüm Türkü Severleri Arguvan'a Bekliyoruz

Malatya'da FETÖ Operasyonu

GAZETECİ KERİM HOŞFİKİRER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Zeynel Abidin Vakfı'nda Aşure Etkinliği Düzenlendi

Vali Yavuz: Depremin ardından Ayağa Kalktık

Başkan Er: 15 Temmuz Şanlı Bir Direnişin Adıdır

Darende Yıkılhan’da Binlerce Kişi Halaylarla Buluştu

Samanköy Konteyner Kent'te Cinayet

Dünyanın Gençleri Darende’de Buluştu

17. Arguvan Türkü Festivali Programı Belli Oldu

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın'la Sözleşme İmzaladı

TGS, Malatya’da gazetecilere haklarını anlattı!

TSYD'nin Ağabeyi Kerim Hoşfikirer'i Kaybettik

Özel: Malatya'da 75 Bin Kişi Hala Konteynır da Yaşıyor

Ali Kapısı Derneği Aşure Etkinliği Düzenledi

Vali Yavuz: Malatya'da 120 Bin ve İşyeri Yapıyoruz

Sadıkoğlu: Nefes kredisinde limit artırılmalı
