Tarımsal Eğitim ve Öğretiminin 177. Yılı Kutlandı
Haber, 11 Ocak 2023 16:43Ülkemizde, 10 Ocak 1846'da ilk Ziraat Mektebinin açılmasıyla başlayan Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 177. yıl dönümü münasebetiyle, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi tarafından, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Yerleşkesi Konferans Salonunda Kutlama programı düzenlendi.

Programa; Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Yıldırım, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Program Malatya Turgut Özal Üniversitesi tanıtım filmi gösterimi ile başladı.
Ardından Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Elemanı Hüseyin Göçer yönetiminde Türk Halk Müziği konseri verildi.
Tarımın ilkelerinin değiştiğine dikkat çeken Vali Şahin: “Verimlilik ve ekonomiklik ikinci planda. Artık başka bir hikaye yazılması gerekiyor. Önceliğimiz; sürdürülebilirlik ve karbon ayak izinin azaltılması, suyun ekonomik kullanımı, az kullanımı ve dönüştürülebilmesi, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları olmalıdır. İçerisinde bulunduğumuz şartlar bizi zorunlu olarak bu alana itiyor. Çünkü nasıl bir kuraklığın içinde olduğumuzu hepimiz görüyoruz. Dünya nüfusu hiç olmadığı kadar yükseldi ve 9 milyara doğru gidiyoruz. Bu kadar büyük bir nüfusun hem beslenmesi hem de coğrafyanın, toprağın ve suyun itinalı kullanılması lazım.
Dolayısıyla 21. yüzyılın bu yeni sorumluluklarına ve sıkıntılarına yönelik olarak yeni tarım ilkelerini benimsememiz gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.
Açılış konuşmalarının ardından, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Öner Çetin “İklim Değişikliği ve Tarımda Sürdürülebilir Su Kullanımı” konulu bir konferans verdi.
Program, ödül ve plaket takdim töreni ile sona erdi.
Haber, 11 Ocak 2023 16:43
Yorumlar (0)

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı

Malatya'da 2 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

5 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu

Malatyalı Milletvekili Emir Sahneden Düştü

Büyükşehir Belediyesi Muharrem İftarı Verdi

Yeşilyurt'ta ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi

Büyükşehir Belediyesi Kapalı Sulama Tesisi Yapıyor

Yeşilyurt Belediyesi İmar değişikliklerini Kabul Etti

Akçadağ'a 25 Yataklı Hastane Yapılıyor

Yeni Malatyaspor 'Geçmiş' Dönemleri Yargıya Taşıyacak

Koçyiğit: 200 Milyon Kaynağın Olmadığını Fark Ettik

Bayraktar: Malatya'nın Elektrik Şebekesini Yenileyeceğiz

Baraj, gölet ve sulama tesislerinde suya girilmesi yasaklandı

Çilesiz Semt Pazarına Kütüphane Kurulacak

MASKİ: İçme suyuyla Tarla ve Bahçe Sulanamaz

Gevrek: FIFA dosyalarını çözülecek noktaya getirdik

Başkan Karadağ, Adil Gevrek ile Görüşmesini Anlattı

Bakan Bayraktar Malatya'da İncelemelerde Bulundu

Malatya Şah İsmail Uçar'ı Kaybetti

Battalgazi'de Trambüs Kazası 4 Yaralı

Babacan: Tüm Hak Sahipleri Kuralara Dahil Edilecek

TOBB, Malatya'da 400 Milyona Okul Yaptırıyor

İnönü Üniversitesinin İlk Mezunları Buluştu

Gazeteci Kamuran Sezer'in Amcası Vefat Etti

MESVAK’ta Yeni Yönetim Kurulu Belli Oldu

Spor Akademisi Yaz Spor Okulları Açıldı
