Hayvanat Bahçesinı 186 Bin Kişi Ziyareet Etti
Haber, 06 Ocak 2023 09:47Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde tek olma özelliğine sahip olan Orduzu Hayvanat Bahçesi, 2022 yılında şehir içinden ve il dışından birçok ziyaretçinin uğrak noktası oldu. 2022 yılı içerisinde toplamda 186 bin 201 kişinin ziyaret ettiği hayvanat bahçesinde 78 türden bin 300’ün üzerinde hayvan bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı M. Hanifi Acar, Turgut Özal Tabiat Parkı yerleşkesi alanında bulunan Orduzu Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan hayvanlarla ilgili bilgiler verdi. Acar, 2022 yılında 7 ceylan, 12 koyun, 2 lama, 2 kızıl geyik, 3 örümcek maymun ve 7 kurdun hayvanat bahçesinde doğduğunu belirtti.
2022 yılının değerlendirmesini yapan Acar, “ 2022 yılı içerisinde toplamda 186 bin 201 kişi, hayvanat bahçemizi ziyaret etti. Burada 78 türden bin 300’ün üzerinde hayvanımız bulunmaktadır. Hayvanat Bahçemizde farklı türden birçok hayvan bulunuyor. 2022 yılında 7 ceylan, 12 koyun, 2 lama, 2 kızıl geyik, 3 örümcek maymun, 7 kurt, 52 tane de kuş türlerinden yavrularımız hayvanat bahçemizde dünyaya geldiler. Tabii biz, Türkiye’deki diğer hayvanat bahçeleriyle de irtibat halindeyiz. Gerektiği zamanlarda birbirimize destek oluyoruz. Örneğin yakın bir zamanda Tarsus Hayvanat Bahçesi bize deve kuşu hediye etti. Bizde onların ihtiyacı olan ceylanlarımızdan hediye ettik” ifadelerini kullandı.
Acar; ‘Öğrencilere ‘Sevimli Dostlar’ Boyama Kitabı Hediye Ettik’
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde çalıştıklarını vurgulayan Acar, “ Okullarımızda çocuklara hayvan sevgisini aşılamak, sokaktaki hayvanlara nasıl davranılması gerektiğini anlatmak amacıyla iş birliği içerisindeyiz. Çünkü çocuklar sokaktaki hayvanları gördükleri zaman korkabiliyorlar. Böyle bir durumun yaşanmaması için gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. Ayrıca bu bilgileri çocuklarımıza anlatmak için ‘Sevimli Dostlar’ adında boyama kitabı da hazırladık. Veteriner Hekimi arkadaşlarımız okullara giderek, toplamda bin 295 tane boyama kitabını öğrencilerimize hediye ettiler” şeklinde konuştu.
2023 yılında da titizlikle ve öz veriyle çalışacaklarını ifade eden Acar, “Çocuklar hayvanat bahçemize geldiklerinde gerçekten aileleriyle birlikte mükemmel bir mesire alanında güzel ve mutlu bir gün geçiriyorlar. Çocuklarımız, içlerindeki hayvan sevgisini artırmış oluyorlar. İnşallah 2023 yılı da hem ülkemiz hem de hayvanat bahçemiz için hem de Malatya’mız için hayırlar getirir” dedi.
Haber, 06 Ocak 2023 09:47
Yorumlar (0)

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
