Fidanel: Cuma Mescidi Projesi Araç Trafiğini Artırır
Haber, 06 Ocak 2023 18:06Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel, Malatya’daki kentsel gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek Sümer Camisi yerine yapılması planlanan Cuma Mescidi Camii Projesinin, konum olarak ulaşım açısından doğru bir yer gibi değerlendirilse de bölgeye getireceği araç trafiği yükünün uzun vadede ciddi problemlere yol açacağını söyledi.
Mimarlar Odası Malatya Şubesi 2022 Yılı Değerlendirme Raporu hakkında açıklamalarda bulunan Fidanel “Mimarlar Odası Malatya Şubesi olarak Malatya'mızın kentsel gelişimini yakından takip etmeye devam etmekteyiz. Kentsel yapılaşma konularında belediye ve kurumların en büyük paydaşı olan Mimarlar Odası'nın 2022 yılı genel değerlendirme, çözüm ve önerilerini kamuoyuna arz ederiz. İnsan ve trafik yükünün her geçen gün arttığı kentimizde, yenilenen ihtiyaçlar doğrultusunda gelişim ve değişime mecbur olan kent merkezlerimizin rahatlatılması ve sağlıklaştırılması zaruridir” dedi.
MOBİLYACILAR, KERESTECİLER, HURDACILAR VE
ÖZSAN SANAYİ SİTELERİ ŞEHİR DIŞINA ÇIKARILMALIDIR
Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel, “Şire ve Buğday Pazarları'nın şehir dışına taşındığı gibi Mobilya ve Keresteciler Sitesi'nin, Hurdacılar Sitesi'nin, Özsan Sanayi Sitesi'nin ve küçük sanayi siteleri'nin tamamı da yaşam alanlarından uzaklaştırılmalıdır. Altay Kışlası arazisinde yapılması planlanan proje hızlandırılarak bir an önce hayata geçirilmelidir” diyerek şu önerilerde bulundu:
KUZEY ÇEVRE YOLU TAMAMLANMALIDIR
“Yapımı çok uzun süren Kuzey Çevre Yolu'nun Akçadağ Yol Ayrımı ile Malatya-Sivas karayolu arasındaki 26,1 kilometrelik 1. etabı açıldı. Bu yolun 27,4 km'lik 2. etap çalışmaları da uzatılmamalı ve hızlıca faaliyete alınarak mevcut çevreyolunun yükü acilen hafifletilmelidir.
CUMA MESCİDİ CAMİİ PROJESİ TRAFİĞİ ARTIRIR
Çarşı merkezinde bulunan Sümer Camii'nin yerine yapılması planlanan Cuma Mescidi Camii Projesi konum olarak ulaşım açısından doğru bir yer gibi değerlendirilse de bölgeye getireceği araç trafiği yükünün uzun vadede ciddi problemlere yol açacağını ve İnönü Caddesi’nin trafik akışına engel olacağını ön görüyoruz. Bu konumun yeniden değerlendirilmesi kanaatindeyiz. Yapımı devam eden güney ve kuzey kuşak yolları çevreyolu ve ana arterlerin araç trafiğini rahatlatacağı için şehir planlaması açısından değerlidir.
100. YIL PARKI ÖNEMLİ BİR PROJEDİR
Tecde ve Karakavak Mahallesi arasında yapımı hızla devam eden 300 dönümlük alandaki 100. Yıl Parkı Malatya'mıza değer katacak çok önemli projelerden birisidir. Beton yükünün azaltılarak yeşil dokuların oluşturulması kent sağlıklaştırması açısından çok değerli olmakla birlikte, kentin diğer bölgelerinde de yeşil alanların artırılması gelecek nesiller için hayati önem taşımaktadır. 100. Yıl Parkı Projesini ve Battalgazi ilçesinde yapımı devam eden Tabiat Parkı & Gençlik Kampı Projelerini Malatya'mıza kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.Selahattin Gürkan'a teşekkür ederiz.
Mimarlar Odası, yaşam çevrelerini sağlıklı ve daha yaşanılabilir hale getirilmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir.”
Haber, 06 Ocak 2023 18:06
Yorumlar (0)
Savaş Çocuklarına Mektup Yarışmasını Kazananlar Açıklandı
BIK Yönetmelik Değişiklikleri Yürürlüğe Girdi
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
