‘YEŞİLYURT BİLİM MERKEZİ’ ONAY ALDI
Haber, 05 Ocak 2023 20:12Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından onaylanan Yeşilyurt Bilim Merkezi Projesiyle ilgili çalışmalar hız kazandı.

Çilesiz ile Tecde mahallelerinin birleşme noktasında faaliyete geçen Yeşilyurt Belediye Semt Pazarı-1’de bilimsel, kültürel ve sanatsal çalışmalar için ayrılan bölümde hizmete sunulacak olan ‘Yeşilyurt Bilim Merkezi’ Projesinde ‘Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesi, Sanal(Vr-Ar) Atölye, Teknoloji Atölyesi, Doğa Bilimleri Atölyesi, Tasarım Atölyesi ve Dijital İçerik Atölyesi (GreenBox)’ yer alacak.
‘Yeşilyurt Bilim Merkezi’ Projesi için Malatya ve Ankara’da ciddi temaslar yürüten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın girişimleri neticesinde; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) sunulan projeyi onaylarken, bu güzel gelişmenin ardından projenin hayata geçeceği mekanda çalışmalar hız kazandı.
Gençleri geleceğin teknolojileri ve uzay bilimleri alanında en güzel şekilde yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, projenin hizmete gireceği alanı ziyaret ederek Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli ve Yeşilyurt Belediye AR-GE Müdürü Eyüp Özpolat’tan detaylı bilgiler aldı.
Yeşilyurt Bilim Merkezi Projesini gençlerle buluşturacaklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “2019 yılındaki seçimlerde gençlerimize sözünü verdiğimiz bir projeyi daha gerçeğe dönüştürmek için ekibimizle birlikte yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Bizler gençlerimizin hem sportif faaliyetlere katılımlarını artırıp sağlıklı ve dinamik bir hayata sahip olmaları için spor sahaları yaparken diğer taraftan eğitim hayatlarını daha zengin ve kaliteli hale getirip geleceğin teknolojilerini de öğrenmelerine destek vermek amacıyla Yeşilyurt Bilim Merkezi gibi önemli bir yatırımı ilçemize kazandırmaya hazırlanıyoruz. AR-GE Müdürlüğümüzün bünyesinde gerçekleşen teknik alt yapı çalışmalarının ardından hazırlanan raporlarla birlikte bizlerde Ankara’ya giderek Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank başta olmak üzere (TÜBİTAK) yetkilileriyle oldukça verimli görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerimizin neticesinde projemiz (TÜBİTAK) tarafından onaylanırken, bizlerde bu projenin faaliyete sunulacağı alanda yapılacak çalışmalarımıza hız verdik. Yeşilyurt Bilim Merkezi Projemize desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımıza ve (TÜBİTAK) yönetimine şahsım ve tüm gençlerimiz adına teşekkür ediyorum. Bu yıl içerisinde kapılarını gençlerimize açacak olan Yeşilyurt Bilim Merkezimiz şimdiden ilçemize ve gençlerimize hâyırlı olsun.” diye konuştu.
Haber, 05 Ocak 2023 20:12
Yorumlar (0)

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
