Büyükşehir Belediyesi karla kaplı yolları açıyor
Gündem, 21 Mart 2020 00:27Büyükşehir Belediyesi karla kaplı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada Pütürge ilçöesinde bazı bölgelerde kar yüksekliğinin 4 metre olduğu bildirildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Mart ayında karla mücadele çalışmaları yapıyor. Son birkaç gündür Malatya’yı etkisi altına alan soğuk hava dalgası, Malatya’nın ilçelerinde ve yüksek kesimlerinde kar yağışına dönüştü.
Kent merkezinde kısa bir süre kar yağsa da hayatı olumsuz etkilemedi. İlçelerde ve yüksek kesimlerde daha çok etkili olan kar yağışları bazı ilçelerde mahalle yollarını ulaşıma kapattı. Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri kapanan yolları tekrar ulaşıma açtı.
Geceli-gündüzlü yapılan çalışmalar sonucunda kapalı mahalle yolu bulunmuyor. Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri, sorumluluk sahasında bulunan grup yollarını açtığı gibi, sorumluluk alanında bulunmayan ara yolları da açıyor. Bu çalışmalarını tüm ilçelerde yapan ekipler, Pütürge de kar kalınlığının 4-5 metreyi bulduğu noktalarda bile bu çalışmalarını sürdürüyor.
Karın erimesiyle birlikte grup yollarında oluşan heyelan ve toprak kaymalarına da müdahale eden ekipler, yollardaki toprak yığınlarını temizliyor. Oluşabilecek tehlikelere karşı önlemler alan ekipler riskli bölgelerde geçişlerin kontrollü şekilde yapılmasını sağlıyor.
Doğanşehir ilçesi Küçüklü mahallesinde ikamet eden Mulla Sucu (65) isimli vatandaşın rahatsızlandığının bildirilmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından mahalle yolu açılarak, sağlık ekiplerinin hastaya ulaşması sağlandı.
.jpg)
Gündem, 21 Mart 2020 00:27
Yorumlar (0)
'KÖŞKERLİK SABIR, DİKKAT VE İNCELİK İSTER'
Üretici Dertli: Pancar Kazandırmıyor
GAZETECİLER AT YAYLASI’NDA OFF-ROAD HEYECANI YAŞADI
TGK 29. BAŞKANLAR KURULU’NDAN GÖRKEMLİ GALA GECESİ
İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya'da
Türkiye’nin İlk Uzay Mühendisi Öğrencilerle Buluştu
Battalgazi Belediyesi Taziye Evleri Yapıyor
BAŞKAN ER: MUHTARLAR DEVLETİN VATANDAŞA UZANAN ELİDİR
Doğanşehir'de Kazada Bir Kişi Öldü
Yeni Malatyaspor: 0 1461 Trabzon FK: 4
TGK Sonuç Bildirgesi: BİK Teşvik Edici Olmalı
TGK: Gazetecilik Yasayla Güvence Altına Alınmalı
Ölmeztoprak’tan Bakan Yerlikaya’ya Malatya raporu
Yeşilyurtspor: 0 Kahramanmaraşspor: 2
Anadolu Basını Bolu'da Buluştu
Orduzu'da İntihar Eden Kadının Kimliği Belirlendi
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor
Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü
Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
