Malatya Valiliği: Nemrut Dağı Kahta Sınırları İçindedir
Haber, 29 Aralık 2022 21:47Malatya ve Adıyaman arasında sınır konusu olması nedeniyle Avrupa'da Üniversitelere konu olan Nemrut Dağının Malatya ve Adıyaman sınırlarının kesiştiği noktada yer almasına rağmen Malatya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada "Adıyaman Kâhta ilçesi sınırları içerisinde kalan ve Pütürge İlçemizden de kolaylıkla ulaşılabilen Nemrut Dağı" ifadelerine yer verilmesiyle Nemrut Dağı Adıyaman'a ait olduğu Malatya Valiliği tarafından kabul edilmiş oldu.
Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Malatya Valisi Hulusi Şahin'in Nemrut Dağına yaptığı ziyaret bülten olarak basın kuruluşlarına gönderildi. Bültende özellikle Nemrut Dağının sınırlarından bahsedilmesi ve Adıyaman Kahta İlçesi sınırlarından bahsedilmesine bir anlam verilemedi. Oysa Nemrut Dağının Doğu Terası Malatya'ya bağlı Pütürge İlçesinin Büyüköz Köyünün yaylası ve sınırları içerisinde yer aldığı yıllardan biliniyor. Bu nedenle de Malatya Valiliği 1985 Yılından bu yana Malatya-Tepehan-Büyüköz-Nemrut Dağı yolunu yapmak için yaklaşık 40 yıldır yatırım yapıyor. Malatya tarafından Dağın yanına yapılan Otel Vali Naim Cömertoğlu tarafından İl Özel İdaresi tarafından, Dağın yanına kadar giden yol ise Malatya Valisi Kutlu Aktaş, Köprüler Vali Saffet Arıkan Bedük döneminde bizzat açılmıştı.
Malatya Valiliği gönderdiği haber de sınırlaını blirlediği Nemrut Dağı haberi şöyle:
Vali Hulusi Şahin Nemrut Dağı Milli Parkında
Vali Şahin, Adıyaman Kâhta ilçesi sınırları içerisinde kalan ve Pütürge İlçemizden de kolaylıkla ulaşılabilen, Kommagene Kralı I. Antiochos’un tanrılara ve atalarına minnettarlığını göstermek için, Nemrut Dağı’nın yamaçlarına yaptırdığı mezar ve anıtsal heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı Milli Parkını ziyaret etti.
Vali Hulusi Şahin’e Pütürge Kaymakamı Özgü Özen, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Ali Cengiz, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ahmet Çörtük ve Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Hakan Demir eşlik etti.
Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel seyredildiği mekânların başında gelen, 2150 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı Milli Parkında incelemelerde bulunan Vali Şahin, burada bulunan heykeller, anıt mezarlar ve yazıtları inceleyerek, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ahmet Çörtük’den bölgenin tarihi dokusu hakkında bilgiler aldı.
Vali Şahin, daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan ziyaretçilerin yemek ve dinlenme ihtiyaçlarını giderebileceği, Nemrut Dağı Milli Parkı ile ilgili film ve görseller ile ziyaretçilere ön bilgilerin aktarıldığı, Ören Yerine 2 km mesafede bulunan Karşılama Merkezinde incelemelerde bulundu.
.jpg)
Haber, 29 Aralık 2022 21:47
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
