DOĞANŞEHİR CEZAEVİ KADERİNE TERK EDİLDİ
Gündem, 26 Aralık 2022 08:54Yapımına 2016 yılında başlanan ve 2021 yılında tamamlanacağı açıklanan Doğanşehir Cezaevi kaderine terk edildi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Ülkenin bu zor döneminde milyonlarca liranın çarçur edilmesi kabul edilemez” dedi.

Doğanşehir Yolkoru Mahallesi’nde 834 bin metrekare büyüklüğündeki bir arsa üzerinde yapımı devam eden bin kişilik T tipi kapalı ve 400 kişilik açık cezaevinin yapımına uzun süredir ara verilmiş durumda. 2021 yılına kadar 75 Milyon lira aktarılan Doğanşehir Cezaevine 2021 yılında 10 milyon lira daha aktarılmış,2021 yılında yapımının tamamlanacağı açıklanmıştı. 63 Bin 202 metrekare kapalı alana sahip cezaevi inşaatının ne zaman tamamlanacağı bilinmiyor.
BİNALAR DÖKÜLMEYE BAŞLAMIŞ!
Beraberinde CHP Doğanşehir İlçe Başkanı Kenan Erdem, Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan ve Doğanşehir Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte yapımına ara verilen Doğanşehir Cezaevi inşaatı önünde açıklama yaptı.
2016 yılında başlayıp 2021 yılında bitirilmesi planlanan cezaevi inşaatında birkaç yıldır herhangi bir çalışma olmadığını belirten Ağbaba, “Gönül isterdi ki şehrimizin cezaevine ihtiyacı olmasa, buraya aktarılan paranın istihdam alanlarına aktarılmasaydı. Ancak yapımına başlanan cezaevinin yarım bırakılması da doğru değil.Bölge mera alanıyken Adalet Bakanlığı tarafından alınarak cezaevi inşaatına başlanmış durumda. 2022’nin Aralık ayının sonunda binalar dökülmeye başlamış durumda. Hem cezaevi inşaatı hem de lojmanlar çürümeye terk edilmiş durumda. Şimdi tadilat için ihaleye çıkılıyor. Devletin ve milletin parasının bu şekilde boşa akıtılmasını kabul edemeyiz.İnşaatın bir an önce bitirilmesi için girişimlerde bulunacağız. Kamu zararının önüne geçilebilmesi için yapılan iş ve işlemlerin daha dikkatli yapılması lazım. Ülkenin bu zor döneminde milyonlarca liranın çarçur edilmesi kabul edilemez. Bu konunun peşini bırakmayacağız, Doğanşehir ilçe başkanımız ve belediye meclis üyelerimizle takip ederek kamuoyunun dikkatine sunacağız.” Dedi.
Gündem, 26 Aralık 2022 08:54
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU
