Keskin: Bağ-Kur Prime Zam Yapılmasın
Haber, 06 Aralık 2022 07:01Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf ziyaretinde bulundu. Keskin Bağ-Kur primlerine zam yapılmamasını istedi.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnafların hal ve hatırlarını sorarak sohbet etti. Keskin, “Hepimizin ortak kanaati bir an önce herkesin önünü görebileceği bir ortamın sağlanmasıdır. Esnaf ve sanatkarımız son 3 yılda çok büyük sıkıntılar ve sorunlar yaşadı. Önce pandemi nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadık, ardından ekonomik kriz nedeniyle yine en büyük sorunu yaşayan kesim olduk. Halen sorunlarla baş etmeye çalışıyoruz. Özellikle 2023 yılında Bağ-kur Primlerine zam yapılmamalı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a esnafımız için verilen kredi destekleri için teşekkür ediyoruz. Bağ-Kur emeklisi maaşlarına da asgari ücret oranında zam yapılmalı.” dedi.
-Market Yasası bir an önce çıkmalı”
Market Yasasının mutlaka çıkması gerektiğini ifade eden Keskin, “Herkes market sorununun sadece esnaf ve sanatkarın sorunu olduğunu sanıyordu. Oysa market sorununun gelinen noktada da milli güvenlik sorunu olduğu ortaya çıkmıştır. Market sorunu bugün herkesin sorunudur. 3 harfli marketler kontrolsüz ve denetimsiz bir şekilde her biri 10 bini aşkın şube açtı. Önce halkımızı ekonomik anlamda yıldırmak istediler, şimdi halkın iradesini yönlendirmek istiyorlar, ardından ise ülkeyi yönetmek isteyecekler. Bu mantık tamda FETÖ politikasıdır. Belediye marketleri ve resmi tanzim satış mağazalarındaki fiyat düzenlemesi de yapılmalı.” dedi.
-“Trafik sigortası ve kasko piyasası denetlenmeli” çağrısı
TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, Kasko ve trafik sigortası poliçelerinin altından çıkılamaz bur duruma gelindiğini de belirterek, “Zincir marketlerde yaşanan sıkıntının bir benzerini de sigorta ve kasko fiyatlarında görüyoruz. Araç kaskosunda poliçe bedelleri 5-6 kat artarken, zorunlu trafik sigortası ise dörde, hatta beşe katlanmış durumda. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nu göreve davet ediyorum. Sadece şoför esnafı değil, aracı olan herkes dertli. Kasko yaptıranların sayısı yarı yarıya düşmüş durumda. Türkiye’de zorunlu olmasına rağmen trafik sigortası yapanların oranı yaklaşık yüzde 75 civarında olduğu ifade ediliyor. Ulaşımda güven ortamı yok oluyor. Trafik sigortası ve kasko fiyatları bir an önce gözden geçirilmeli.” ifadelerini kaydetti.
Haber, 06 Aralık 2022 07:01
Yorumlar (0)

Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı

Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu

Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'

'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI

Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu

Nemrut Dağında Kitap Okudular

Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği

Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı

Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?

Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı

CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI

Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı

'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek

Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor

ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI

Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi

Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi

Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi

Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi

Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu

ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI

Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor

Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor

Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin

Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın

Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1

Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2

Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0

Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil

MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor

Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi

Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı
