Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Yatırımlarını Görüştü
Haber, 03 Aralık 2022 05:53Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın katılımlarıyla, Büyükşehir Belediyesinin 2023 yılı altyapı ve üstyapı yatırım programı ile ilgili olarak AYKOME toplantı salonunda bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Değerlendirme toplantısına MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Şirket Genel Müdürleri, Daire Başkanları ile ilgili şube müdürleri katıldı.
Okyay: Yatırım programımızla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık
Merkez ve ilçelerde 2023 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “2023 yılı içerisinde ilçelerde ve merkezde altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla ilgili gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Önümüzdeki yıl yapılacak olan yatırım programımızla alakalı bütün çalışmalarımız hazır” dedi.
Gürkan: Yaklaşık dört yıldır yoğun bir çalışma içerisindeyiz
Yoğun bir çalışma sezonu geçirdiklerini belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Göreve geldiğimizde şunu ifade etmiştik; akarsulara atıksu karışmayacak, arıtmasız hiçbir ilçemiz olmayacak. Kanalizasyonsuz ve susuz hiçbir yerleşim birimimiz olmayacak ve asfaltsız hiçbir yerleşim yerimiz kalmayacak demiştik. Bu konuda gerek MASKİ Genel Müdürlüğümüz olsun gerek Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığımız olsun hakikaten 4 yıla yakın bir süredir yoğun bir çalışma içerisindeler. Bir taraftan Malatya’ya ana arterlerine yeni akslar eklenirken Güney ve Kuzey kuşak yolları yapılırken Alp Er Tunga, Danişmend Gazi ve Anayurt Bulvarı yapılırken değer taraftan da kırsal kesimdeki yol ve asfaltlarımızın bakımı, yolların genişletilmesi yeni yolların yapılması ve yıpranan asfaltların yenilenmesi çalışmaları yapılmaktadır.
İlçe Belediyelerimize ait ortalama %70’ine yakınının yolları da yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı. Bu ilçelerimiz arasında yolları %95 oranında tamamlananlar da var. Örneğin Kale, Yazıhan %95’in üzerindedir. Hekimhan, Doğanşehir %70’in üzerindedir. Ayrıca bir taraftan da İlçe Belediyelerimizin imkânlarının yetersiz olmasından dolayı yapamadığı yol çalışmalarının da yine Büyükşehir olarak biz yapmaktayız. 2023 yılı programımızda da arkadaşlarımız sahada yapmış oldukları çalışmaların sunumunu yaptılar. Sunumda Büyükşehir Belediyemiz tarafından Malatya genelinde yapılan sıcak asfalt, sathi kaplama, kilit taşı, parke ve stablize yollarda yapılan çalışmalar aktarıldı. Yapılacak olan çalışmaların değerlendirmesi yapılıp onaylandıktan sonra inşallah 2023 yılında bir taraftan ana arterlerin çevre düzenlemeleri, bisiklet yolları ve kaldırım düzenlemelerini yaparak güzel olan şehrimizi bu hizmetleri de kazandırmış olacağız. Toplantımızın İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dünyanın parlayan yıldızı olan şehrimiz EXPO ile bunu taçlandırmıştır. Şehrimiz mazisine layık istikbaline emin adımlarla yürüyecektir” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 2022 yılında yapılan çalışmalar ve 2023 yılı yatırım programı çerçevesinde yapılacak olan çalışmalarla alakalı sunum gerçekleştirildi.
Haber, 03 Aralık 2022 05:53
Yorumlar (0)
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Vali Yavuz’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Küba'da sivrisinek ısırıklarından 33 kişi öldü
Kurum: Kahramanmaraş yeniden ayağa kalkıyor
Ölmeztoprak: Malatya'nın Sorunlarının Takipçisiyiz
Ağbaba: İşyerleri Teslim Edilmeden Mücbir Sebep Bitirilemez
Başkan Sami Er: Bizim Gizli Ajandamız Yok
'Deprem komşuluk ilişkilerini zedeledi'
Öğrencilere Satranç Turnuvası düzenlendi
MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK KADEM’İ ZİYARET ETTİ
Derya Şafak: Mescid-i Aksa ümmetin evidir
Yeşilyurt'ta 'Önem' Projesine Coşkulu Şenlik Desteği
Maldia Derneği Hastaneye Tekerlekli Sandalye Bağışladı
Av.Deniz Çakır CHP Yüksek Disiplin Kuruluna Seçildi
CHP Parti Meclisine 3 Malatyalı Yüksek Oyla Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ HİZMETLERİNİ TANITIYOR
Doğanşehir'de Domuz Avı Başladı
TÜRK DÜNYASI 1. SU ÇALIŞTAYI AFYON'DA YAPILDI
