AĞBABA; TÜNEL AÇILIŞINDAKİ AĞAÇLAR YA SÖKÜLDÜ YA KURUDU
Haber, 22 Kasım 2022 11:53CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı Hekimhan Tünellerinin çevre düzenlemesine milyonlarca lira harcandığını, açılıştan sonra ağaçların sökülüp,çimlerin kuruduğunu açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya ziyaretinde açılışını gerçekleştirdiği Hekimhan Tünellerinin çevre düzenlemesi için dikilen ağaçların büyük kısmı sökülüp götürülürken, geri kalan ağaçlar ise kurumaya terk edildi.
FAKİR FUKARANIN PARASI ÇARÇUR EDİLDİ
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya ziyareti öncesi şehirdeki tüm bilbordlar, raketler,üst geçitler kısacası yer gök Erdoğan afişleri, ‘hoş geldiniz’ yazıları ile donatılmıştı. Erdoğan’a şirin görünmek için belediyelerin bütçesinden binlerce lira harcanarak,milletin parası çarçur edilmişti. Şimdi ortaya çıktı ki sadece asılan afişlerle değil, binlerce liralık dikilen ağaçlarla da fakir fukaranın parasını boşa harcamışlar” dedi.
“ADİL BEY ORTA REFÜJ MAŞALLAH YEŞİLLENMİŞ!”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Cumhurbaşkanı Erdoğan 22 Ekim Cumartesi günü Malatya’da toplu açılış törenleri esnasında Hekimhan Tüneli açılışı için tünellerin önünde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı bölgedeki Adil Karaismailoğlu ile telekonferans yöntemi ile konuşmuş, tünellerin önündeki alanın peyzaj düzenlemesinin kameralar ile gösterilmesini istemiş,Ulaştırma Bakanına hitaben “çevre düzenlemelerini de yaptın inşallah, peyzajlar filan yapıldı mı, her taraf yeşil oldu mu?Adil bey orta refüjü maşallah yeşillenmiş,şimdi şevleri de (Yamaç kısımları) yeşillendirirsen seni alnından öperiz” ifadelerini kullanmıştı.Aradan çok kısa bir süre geçtikten sonra Hekimhan Tünelinin önündeki yeşillendirilen bölge siyaha döndü.Aralarında Hekimhan gibi soğuk iklime sahip bir bölgede -koruması yapılmadan- büyütülmesi mümkün olmayan palmiye ağaçlarının da olduğu maliyeti çok yüksek olan mavi ladin, Okaliptus,spiral çamlar gibi bitkilerin bir kısmı tünelin açılışının ardından söküldü. Sökülmeyen ağaçlar ise bakımsızlıktan kurudu.Hiç bir ağacın sulama sistemi yok.Rulo çimler ve ağaçlar sulama yapılmadığı için kurumuş veya kurumaya terk edilmiş durumda” ifadelerini kullandı.
YAKLAŞIK 4 MİLYON LİRA TOPRAĞA GÖMÜLDÜ
Açılışta yemyeşil görünen tünel önündeki bölgenin,şimdilerde çorak toprağa döndüğünü belirten Ağbaba, “Sırf Erdoğan’a şirin görünmek, çok iyi hizmet yapıldığını göstermek için bölgeye uygun olmayan bitki türlerini gelişigüzel toprağa dikip sonra kaderlerine terk etmek nedir? Yaklaşık 4 milyon liralık bir harcama yapılan peyzaj çalışması 2-3 gün sonra çöp oldu.Fakir fukara evine ekmek götüremezken, Erdoğan için milyonlar toprağa gömüldü”dedi.
.jpg)

Haber, 22 Kasım 2022 11:53
Yorumlar (0)
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
