Malatya Büyükşehir'den Sayıştay Açıklaması
Haber, 15 Kasım 2022 18:58Malatya Büyükşehir Belediyesi Sayıştay raporlarının basın kuruluşlarında yer alması üzerine bir açıklama yaptı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Bilindiği gibi Sayıştay Başkanlığı tarafından her yıl düzenli olarak denetim raporları yayınlanmaktadır. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemiz ile ilgili 2021 yılı Denetim Raporu yayınlanmış, ‘belediyenin mali disiplinden taviz vermemesinden’ övgü ile söz edilmiştir. Bununla birlikte bazı hususlarda atfedilen iddialarla ilgili gerekli görülen bu açıklamanın yapılması zaruri hale gelmiştir.
Raporda araç alımlarıyla ilgili kısımda belirtilen araçlar; arazi kontrol aracı olarak kiralanmış ve lüks olmayan araçlardır. Bu araçlar şehrimizin 12.313 kilometrekarelik hizmet alanında ilgili personellerimiz tarafından sahada, arazi incelemesi sırasında kullanılarak hizmet vermektedir. Bahsi geçen araçlar herhangi bir makama veya hususiyete tahsisli değildir. Öte yandan adı geçen Mercedes Benz araç ise önceki dönemlerde kiralanmış olan 2012 model, 44 ND 299 plakalı araç olup, bu aracın kira süresinin uzatılması işlemidir. Yani yeni bir lüks araç alımı ya da kiralanması söz konusu değildir.
Aynı raporun içerisinde Büyükşehir Belediyemizin planlı, programlı, güvenilir ve prosedürlere uygun çalıştığı belirtilmiştir. 2021 Yılı Denetim Raporu Denetim Görüşü Bölümü’nde, “Malatya Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu yatırımlardan dolayı; sermaye giderlerindeki olumlu artışa rağmen faiz giderlerinin düşmesi, Belediyenin mali disiplinden taviz vermediğini ve yapılan yatırımların finansmanında öz kaynakların tercih edildiğini göstermektedir. Geçerli finansal raporlama çerçevesi kapsamındaki mali rapor ve tabloların ‘Tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır” denilmektedir.
Tüm kamuoyunun açık ve net bir şekilde bilmesini isteriz ki; Malatya Büyükşehir Belediyesi, yakalamış olduğu mali disiplinle, belediye bütçelerinin kat be kat üzerinde yatırımlar gerçekleştirmektedir. Belediyemiz başarılı bütçe yönetimine aynı kararlılık ve istikrarla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Haber, 15 Kasım 2022 18:58
Yorumlar (0)
Savaş Çocuklarına Mektup Yarışmasını Kazananlar Açıklandı
BIK Yönetmelik Değişiklikleri Yürürlüğe Girdi
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
