Depreme Karşı Bilinçli Olmak İçin Eğitim Şart
Gündem, 14 Kasım 2022 06:39Türkiye’nin sayılı afet eğitim merkezleri arasında yer alan Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinde, 12 Kasım 1999 yılında ki Düzce Depreminin 23’nü yıl dönümü nedeniyle 12 Kasım Cumartesi günü saat 18.57’de "Çök, Kapan, Tutun" deprem tatbikatı düzenlendi.

İçişleri Bakanlığına bağlı AFAD’ın organizasyonuyla Türkiye’nin 81 kenti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde 12 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 18:57’de gerçekleşen ‘Çök, Kapan, Tutun’ deprem tatbikatlarına Yeşilyurt Belediyesi de destek verdi.
Türkiye’nin sayılı, bölgenin de tek afet eğitim merkezi olma özelliklerine sahip Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinde düzenlenen deprem tatbikatına; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak, AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, AFAD Yetkilileri ve AFAD Gönüllüleri ile Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle Yeşilyurt Kent Konseyinde kurulan Yeşilyurt Arama Kurtarma Ekibi gönüllü üyeleri katıldı.
AFAD Yetkililerinin depremin oluş nedenleri ve alınacak tedbirler konusunda yaptıkları bilgilendirme sunumunun ardından saat 18:57’yi gösterdiğinde programa katılanlar bulundukları yerlerde çökerek depreme karşı farkındalık mesajı verdiler.
‘Çök, Kapan, Hayata Tutun’ deprem tatbikatına ev sahipliği yapan Deprem Eğitim Simülasyon ve Bilim Atölyesinin Yeşilyurt Belediyesinin en önemli yatırımlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “İçişleri Bakanlığımıza bağlı AFAD tarafından ülkemizin 81 kentinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde eş zamanlı olarak düzenlenen ve depreme karşı farkındalık oluşturmayı hedefleyen "Çök, Kapan, Tutun" deprem tatbikatlarına bizlerde yaptığımız bu programla destek sunduk. Ülkemizin sayılı, bölgemizin tek afet eğitim merkezi olan Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyemiz de bu tatbikatı yapmak bizim adımıza gururu vericidir. Depreme karşı farkındalık oluşturan çalışmalara ev sahipliği yapan merkezimiz açıldığı günden bugüne kadar çok yoğun ilgi görüyor. Malatya’lı hemşehrilerimizin yanı sıra yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimizde buraya gelerek deprem hakkında bilgiler alıyorlar. Malatya AFAD İl Müdürlüğümüzün büyük destekleri neticesinde 7’den 70’e herkese burada depremin oluş nedenleri ve alınması gereken tedbirler hem teorik hem de pratik olarak gösteriliyor. Buradaki eğitimler sayesinde çok sayıda hemşehrimiz deprem hakkında yeterli bilgiye sahip oldu. Birinci derecede deprem kuşağında yer aldığımız için bu tür eğitimleri çok önemsiyoruz, depreme karşı her an hazırlıklı olmalıyız. Kentimizde veya bölgemizde olabilecek bir afet durumunda devletimizin ilgili birimlerine destek olmak içinde Kent Konseyimiz bünyesinde Yeşilyurt Arama Kurtarma Ekibi de kurduk.24 Ocak 2020 depremini yaşamış bir kentiz, ilçemizde 750 bina ağır hasar almıştı. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, TOKİ ve AFAD İşbirliğiyle inşa edilen TOKİ Konutlarımız ve Kentsel Dönüşüm Binalarımızla birlikte deprem mağduru hemşehrilerimiz depreme dayanıklı, sağlıklı ve güvenilir evlerine taşınmış oldular. Cenab-ı Allah bizleri ve milletimizi her türlü afetten korusun inşallah.” diye konuştu.
Malatya’da depreme hazırlık noktasında ki çalışmalarından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı tebrik eden Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak, “1999 Yılındaki Düzce Depreminin yıldönümü nedeniyle İçişleri Bakanlığımıza bağlı AFAD tarafından organize edilen "Çök, Kapan, Tutun" deprem tatbikatını bizlerde Yeşilyurt Belediyemiz tarafından hizmete sunulan Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyemizde icra ettik. Düzce depremini yaşamış birisi olarak o günden bugüne kadar deprem konusunda çok büyük mesafeler alındığını çok net söyleyebilirim. Ülkemizde deprem anı iyi bir planlama ve organizasyonla çok iyi yönetiliyor.24 Ocak 2022 tarihinde Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremde bunu gördük. Deprem öncesini kontrol edebilmek içinde eğitim hizmetleri büyük önem taşımaktadır. Deprem Eğitim Simülasyon ve Bilim Atölyeside bu açıdan bakıldığı zaman çok kıymetli ve değerli bir yatırımdır. Ülkemizde ki dört tane afet eğitim merkezinden bir tanesinin Malatya’da ve Yeşilyurt’ta olması gururu verici bir durumdur. Bununla birlikte Yeşilyurt Belediyemizin katkılarıyla deprem anında ve sonrasındaki çalışmalara katkı sunmak amacıyla Yeşilyurt Kent Konseyinde Yeşilyurt Arama Kurtarma Ekibinin kurulmuş olması bizleri mutlu ediyor. Belediye Başkanımızı, mesai arkadaşlarını, AFAD Yetkililerini tebrik ediyorum. Deprem öncesinde ne tür tedbirler alınmalı, deprem anında ve sonrasında hayatta kalabilmek için neler yapılmalı gibi insan hayatı için çok önemli olan bilgileri çok güzel bir ortamda vatandaşlarımıza anlatan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Deprem tatbikatını burada, sizlerle birlikte yapmaktan gurur duyuyorum.” diye konuştu.
Gündem, 14 Kasım 2022 06:39
Yorumlar (0)

Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı

Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu

Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'

'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI

Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu

Nemrut Dağında Kitap Okudular

Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği

Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı

Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?

Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı

CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI

Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı

'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek

Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor

ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI

Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi

Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi

Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi

Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi

Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu

ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI

Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor

Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor

Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin

Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın

Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1

Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2

Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0

Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil

MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor

Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi

Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı
