Kahramanmaraşlılar Malatya'dan Memnun

Haber, 11 Kasım 2022 01:50

Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği, (KAVİL-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Poyraz; “Her iki şehrimizin de kadim bir tarihi geçmişi var. Bilinen tarihi M.Ö. 8 binli yıllara kadar uzanıyor. Demografik yapıları, coğrafi ve kültürel özellikleri çok benzeşiyor. Malatya'da yaşamaktan son derece memnunuz" dedi.

Kahramanmaraşlılar Malatya'dan Memnun

 Haber: Onay OZAN

 Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nin yeni yönetimi Malatya basını ile bir araya geldi. Dernek yönetim kurulu başkanlığını yapan Malatya vergi dairesinde de önceki dönemlerde müdürlük yapan, Malatyalıların tanıdığı simalardan olan Yunus Poyraz, derneğin faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“Kırmızı Çizgilerimiz var”

Dernekte faaliyetlerinde kırmızı çizgilerinin olduğuna dikkat çeken Poyraz; “Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği, 2014 yılında Malatya’da kurularak faaliyetlere başlamıştır. Derneğimizi kısaca KAVİL-DER olarak isimlendiriyoruz. KAVİL ismi, Kahramanmaraş ve ilçeleri kelimelerinin ilk hece veya harflerinin bir araya getirilmesi suretiyle oluşturulmuştur. KAVİL kelimesi söz verme, sözünde durma, bir amaç uğrunda bir araya gelerek sözleşme anlamlarına gelmektedir. Bu anlamda kısa ismi, derneğimizin kuruluş felsefesine, amacına ve ruhuna da uygun düşmüştür. Derneğimizin kuruluş amacı; Kahramanmaraş ve ilçeleri nüfusuna kayıtlı olup Malatya’da ikamet eden hemşehriler arasında mesleki, sosyal ve kültürel yönden bilgi alışverişini sağlamak, ilgili özel ve resmî kurumlarla münasebetlerinin sağlıklı ve düzgün yürütülmesine yardımcı olmak, bu konularda çalışma yapan kişi ve kuruluşlara destek vermektir. Derneğimiz Malatya’nın üye sayısı itibariyle en büyük derneklerinden biri olmayabilir ama en saygın derneklerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Dernek üyelerimizin tamamına yakını üniversite mezunudur. Dernek üyelerimiz arasında çok sayıda üniversite hocası, tıp doktoru; değişik kurumlarda genel müdür, il müdürü, daire başkanı, kurul başkanı, şube müdürü, okul idarecisi, öğretmen, emekli idareci, memur, iş adamı ve esnaf bulunmaktadır. Dernek yönetimi olarak üç önemli kırmızı çizgimiz vardır. Derneğimizin kapıları iskambil, okey, tavla gibi her türlü oyuna; siyasete ve vatan millet düşmanlarına kapalıdır. Bunun dışında şartları uyan bütün hemşehrilerimize kapılarımız sonuna kadar açıktır.” dedi.

Kurucu başkan Yad edildi

Poyraz, Derneğe emeği geçen ve hakkın rahmetine kavuşan herkesi yad ederek açsıklamasını şöyle sürdürdü; “Derneğimizin kurucu başkanı Cengiz TEKEŞ’i 2017 yılında genç yaşta kaybettik. Kuruluşundan itibaren vefatına kadar derneğimize çok büyük katkıları olmuştur. Derneğimizin saygın bir dernek olarak hayata geçirilmesi ve bu saygınlığının muhafaza edilmesi konusunda göstermiş olduğu gayretleri takdirle yad ediyoruz. Dernek olarak ikinci acı kaybımızı 2020 yılında yaşadık. Kuruluşundan itibaren derneğimizin genel sekreterlik görevini üstlenen ve vefatına kadar derneğimizin her türlü iş ve işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için olağanüstü gayret sarf eden İsrafil BEYAZIT kardeşimizi de genç yaşta ebediyete uğurladık. Cenab-ı Allah her iki kardeşimize de gani gani rahmet eylesin. Makamlarını Cennet, makamlarını ali eylesin. Sonraki dönemlerde dernek başkanlığı görevini üstlenen Zafer ÖZKÖK ve Mehmet YILDIZ’ın da derneğimize çok büyük katkıları olmuştur. Bu katkıları hiçbir zaman unutulmayacaktır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar gerek kurucu üye, gerekse yönetici, yönetim kurulu üyesi, diğer kurullarımızda üye veya dernek üyesi olarak derneğimizden destek ve gayretlerini esirgemeyen bütün hemşehrilerimize takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

“Kültürümüz Malatya’ya benzer”

Kahramanmaraş’ın Malatya kültürüne benzer özellikler taşıdığını anımsatan Poyraz; “Mehmet YILDIZ başkanımızın sağlık nedeniyle istifası neticesinde, içinde bulunduğumuz yılın Haziran ayında dernek başkanlığı görevi, üyelerimizin mutabakatı ile tarafıma tevdi edilmiştir. Görev almaktan imtina ederek üyelerimizin güvenini boşa çıkarmak gibi bir lüksüm olmadığı için; gerçekten ağır bir sorumluluğu olan bu görevi devraldım. Oluşturduğumuz yeni yönetim, yönetim kurulu ve üyelerimizle çalışmalara başladık. Derneğimizi çok daha iyi noktalara taşımak adına elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret sarf ediyoruz. İnşallah gayretlerimiz boşa gitmez ve Cenab-ı Allah bizleri utandırmaz. Biraz da hem kendi şehrimizden hem de an itibariyle yaşadığımız şehirlerden bahsedelim: Kahramanmaraş ve Malatya. Malatya kendisini “kayısının başkenti” olarak tanımlıyor. Kahramanmaraş ise “şiirin ve edebiyatın başkenti” olarak anılıyor. Her iki şehrimizin de kadim bir tarihi geçmişi var. Bilinen tarihi M.Ö. 8 binli yıllara kadar uzanıyor. Demografik yapıları, coğrafi ve kültürel özellikleri çok benzeşiyor. Her iki şehrimiz insanının da dini ve milli hassasiyetleri çok üst düzeyde. Velhasıl frekansları ve genetik kodları aynı olan iki şehirden bahsediyoruz. Kahramanmaraş “şiirin ve edebiyatın başkenti” ünvanını gerçekten hak ediyor. Son yüzyılda şehrimizin yetiştirdiği şair, yazar ve halk ozanı sayılamayacak kadar çoktur. Şiirin ve edebiyatın zirvesine ulaşmış Necip Fazıl Kısakürek; yedi güzel adam namıyla ün salmış şair ve yazarlar Cahit ZARİFOĞLU, Nuri PAKDİL, Rasim ÖZDENÖREN, Alaaddin ÖZDENÖREN, Akif İNAN, Adil Erdem BAYAZIT ve Ali KUTLAY; saz ve söz üstadı büyük halk ozanı Aşık Mahsuni Şerif, büyük hiciv ustası Abdurrahim KARAKOÇ, şair Bahaddin KARAKOÇ, halk ozanı Hilmi ŞAHBALLI, çocuk edebiyatının usta kalemlerinden Mevlana İdris ZENGİN, şair Hayati Vasfi TAŞYÜREK bir çırpıda sayabileceğimiz edebi değerlerimiz. Kahramanmaraş dışarıdan hiçbir yardım almadan, “Maraş bize mezar olmadan düşmana gülzar olamaz” düsturu ile hareket eden halkının gayretleriyle düşman işgalinden kurtulan tek şehir. Yine devletimiz tarafından istiklal madalyası ve kahramanlık ünvanı ile taltif edilen tek şehir. Maraş’ın kurtuluş mücadelesinde ilk kurşunu atarak mücadele fitili ateşleyen Sütçü İmam ve “kalemizde Fransız bayrağı dalgalanırken bizim Cuma namazı kılmamız caiz değildir” diyerek halkı mücadeleye teşvik eden Rıdvan Hoca da şehrimizin önemli şahsiyetlerinden. Malatya’da yaşayan hemşehrilerimizin hayatlarından çok memnun olduklarını müşahede ediyoruz.  Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneğinin yöneticileri olarak biz de bu memnuniyet seviyesini yükseltmenin gayreti içerisindeyiz. Bu konuda katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize. Bu vesileyle sizlere çok teşekkür ediyorum. Malatyalı ve Kahramanmaraşlı tüm hemşehrilerimize ve dostlarımıza tekraren saygı ve selamlarımı sunuyorum.” İfadelerinde bulundu.   

Haber, 11 Kasım 2022 01:50

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI  ETKİNLİĞİ

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır