Kiraz: Malatyaya Verilen Destek İki Katına Çıkarılmalı
Siyaset, 19 Mart 2020 11:54CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Depremin izlerini henüz silemeyen Malatyaya salgın tedbirleri ağır gelmiştir dedi.

Türkiye ekonomisini rahatlatmayı hedef alan 100 milyar TL’lik ekonomi paketi dün akşam saatlerinde hükümet tarafından açıklandığına işaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Malatya il başkanı Enver Kiraz, “ Kısa süre önce bir deprem felaketi yaşayan ve bu felaketten büyük ölçüde zarar gören Malatya ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşadı. Deprem sonrası dibe vuran ekonomi daha doğrulamadan şimdi de koronavirüsü ile mücadele ediyor. Malatyamızın esnafı, çiftçisi, köylüsü, sanayicisi kısacası tüm kesimler deprem ve virüs salgınından nasibini en ağır şekilde aldı. Dün hiçbir kesimi tatmin etmeyen ve yetersiz kalan bir paket açıklandı. Ülke genelini kapsayan bu destek paketinin dışında Malatyamız için ayrıca bir paket hazırlanmalıdır. İlimize yapılacak desteklerin iki katına çıkarılması zaruri bir hal almıştır. Aksi taktirde Malatya ekonomisinin ayağa kalkması mümkün değildir. Depremin izlerini henüz silemeyen Malatya’ya salgın tedbirleri ağır gelmiştir" diye konuştu.
Kiraz esnafa öncelik verilmesi gerektiğini vurgulayarak “Ülkemizin sağlığı için evde kalmanın büyük önem taşıdığını, birlik içinde bilinçle hareket edip bu mücadeleden galip çıkacağımızı her fırsatta kamuoyuyla paylaşıyoruz. Fakat yaşadığımız bu salgın nedeniyle işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnaflarımıza nakdi yardımların yapılması şart olmuştur. Slogan haline getirilecek vaatlerin şu durumda ekonomiye bir katkı sağlamayacaktır. Ekonominin ayağa kalkması için hazırlanan destek planında küçük esnafın büyük yeri olmalıdır. Afet ve salgının yarattığı ekonomik kriz ortamı yetmezmiş gibi dolu ve kar yağışıda kayısı çiftçisini zora soktu. Tüm bu yaşanılanlar gözününde bulundurularak çiftçinin zararları TARSİM Sigortası şartı aranmaksızın giderilmelidir. Malatya ekonomisine kilit vuran bu dönemde kayısı üreticisi hafife alınmamalıdır” ifadelerine yer verdi.
Siyaset, 19 Mart 2020 11:54
Yorumlar (0)

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı

Malatya'da 2 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

5 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu

Malatyalı Milletvekili Emir Sahneden Düştü

Büyükşehir Belediyesi Muharrem İftarı Verdi

Yeşilyurt'ta ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi
