Sağlık Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Sağlık, 06 Kasım 2022 04:51Malatya genelinde vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerini ve sağlık kuruluşlarının durumlarını değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek amacıyla Battalgazi Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda “İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.

Vali Hulusi Şahin Başkanlığında yapılan toplantıya; İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran, Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Halime Akyüz, İlçe Sağlık Müdürleri, İlçe Hastaneleri Yöneticileri, İlçe 112 Yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk ilimizde sunulan sağlık hizmetleri ve sağlık kuruluşlarının durumları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Toplantıda konuşan Vali Şahin; “Çok güzel bir hastanede bu toplantıyı yapıyoruz. Boyutları itibariyle tam da optimal seviyede. Ne yönetilebilir seviyeyi aşmış derecede büyük, ne de bazı hizmetlerden taviz vermek zorunda kalacak kadar küçük, tam doğru boyutlarda bir hastaneye hem de şehrin çok doğru bir yerinde sahip olduk. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Malatya açısından 2. basamak sağlık hizmetinde bir merkez olarak burası çok büyük bir açığı kapatmış durumda. Malatya özellikle 3. basamak sağlık hizmetlerinde Doğu Anadolu'nun bir merkezi konumundadır. Türkiye'de hatta dünyada ismi olan çok önemli bir pozisyondayız. Bununla ne kadar övünsek azdır. Ama sağlık hizmetleri bir bütündür, aynı bir organizmanın parçaları gibidir. Dolayısıyla biz 3. basamak sağlık hizmetini de çok iyi bir şekilde planlamalıyız” ifadelerini kullandı.
Ülkemizin sağlık noktasında geldiği noktaya dikkat çeken Vali Şahin; “Türkiye, dünyanın en efektif, en ucuz ve en başarılı sağlık hizmetini sunuyor. Sadece ülkemizde yaşayan 85 milyon nüfusa değil, dışarıdan sağlık turizmi vasıtasıyla gelen veya göç sebebiyle gelen herkese bu hizmeti sunuyor. Çünkü sağlık hizmetinde bir vatandaşlık taassubu yoktur, sağlık hizmeti evrenseldir, dolayısıyla biz tüm insanlara bu hizmeti istisnasız bir şekilde sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Sağlık hizmetleri noktasında ülkemizin yakaladığı standarda değinen Vali Şahin; “Vatandaşımızın hak ettiği, devleti devlet yapan en temel hizmetlerden biri olan sağlık hizmetinde oluşturduğumuz standardı kaybetmemeliyiz. Standarda ulaşmak çok önemli, standardı devam ettirmek en az o kadar önemlidir. Sağlık alanında çok yüksek bir yerdeyiz, zirvedeyiz, zirvede kalmaya devam etmemiz gerekir.
Sağlık çalışanlarımız sadece pandemi döneminde değil, normal zamanlarda da büyük emekler, büyük fedakârlıklarla çalışıyor. Vatandaşımızın bunu fark etmesi, takdir etmesi ve teşekkür etmesi gerekir. Biz tüm vatandaşlarımızdan bunu bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Vali Şahin, toplantının ardından hastanenin, poliklinik ve acil servis bölümlerini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Acil serviste tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Sağlık, 06 Kasım 2022 04:51
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı

Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu

Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'

'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI

Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu

Nemrut Dağında Kitap Okudular

Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği

Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı

Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?

Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı

CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI

Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı

'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek

Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor

ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI

Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi

Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi

Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi

Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi

Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu

ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI

Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor

Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor

Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin

Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın

Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1

Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2

Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0

Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil

MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor

Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi

Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı
