1.POSTA SANATI YARIŞMASININ SONUÇLARI BELLİ OLDU
Kültür & Sanat, 21 Ekim 2022 20:47Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında başvuruları alınan Geçmişin izleri, “ İnsanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri Malatya ve Arslantepe” konulu 1. Posta Sanatı Yarışmasının sonuçları belli oldu.
Malatya ve Arslantepe’nin tanıtımına katkı sağlamak ve sanatçılara destek olmak amacıyla Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışmaya yurt içinden ve yurt dışından 47 sanatçı 62 eser ile katıldı. Yarışmaya katılan sanatçıların eserlerinin değerlendirilmesi sonrasında Hakan Demir birinci, Şahabettin Yıldırım ikinci, Özlem Kum ise üçüncü oldu.
POSTA SANATI
1981 yılında Posta sanatı ve yazışma sanatı olarak da bilinen Posta sanatı, posta servisi aracılığıyla küçük ölçekli eserler göndermeye odaklanan sanatsal bir harekettir. Posta sanatında yaygın olarak kullanılan ortamlar arasında kartpostallar, kağıt, bulunan veya geri dönüştürülmüş görüntü ve nesnelerden oluşan bir kolaj, lastik pullar, sanatçı tarafından oluşturulan pullar (sanatçı damgası denir) ve boya bulunur. Ancak aynı zamanda müzik, ses sanatı, şiir veya herhangi bir şeyi de içerebilir. Bir zarfa konabilir ve posta yoluyla gönderilebilir. Posta resmi, gönderildikten sonra sanat eseri olarak kabul edilir. Posta sanatçıları düzenli olarak (genellikle jürisiz) sergide kullanılmak üzere tematik veya güncel posta sanatına başvururlar. Posta sanatçıları, diğer sanatçılarla ara bağlantılardan hoşlanır. Sanat formu, sanat piyasası, müzeler ve galeriler gibi resmi sanat dağıtım ve onay sistemlerini sıklıkla aşan eşitlikçi bir yaratma yolunu teşvik eder.
Kültür & Sanat, 21 Ekim 2022 20:47
Yorumlar (0)
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
Taşkın: Mahallelerdeki En Güçlü Bağımız Kadın Kollarımızdır
Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Melekbaba’da Gençlik Etkinliği
Tecde, Şeyhbayram ve Karakavak’ta Yollar Asfaltlanıyor
CHP Heyeti İlçe Belediyelerini Ziyaret Etti
Ergün Apartmanı Davası 21 Ocak'a Ertelendi
HAK HABERCİLİĞİ NEDİR?- Süleyman İRVAN
Meclis Üyesi Ergül Günaydın CHP'den İstifa Etti
