Fırat Kalkınma Ajansı Tunceli'de Toplandı
Ekonomi, 19 Ekim 2022 08:41Fırat Kalkınma Ajansı 2022 yılı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Tunceli’de Gerçekleştirildi.

Toplantıya; Fırat Kalkınma Ajansı dönem Başkanı Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeynel Açıkgöz Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Bozkurt, Elazığ İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Gekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu katıldı.
Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Dönem Başkanı Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan; “Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden maden işçisi kardeşlerime Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun.
Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kendisinden teslim aldığım Malatya Valimiz Sayın Hulusi Şahin’e Ajansımıza ve bölgemize yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca yönetim kurulu üyesi olarak beraber çalıştığımız Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Mahmut Ayas’a katkılarından dolayı teşekkür ediyor ve yapılan seçimler sonucu yönetim kurulumuzun yeni üyesi olarak göreve başlayan Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay’a da hoş geldiniz diyerek yeni görevinde başarılar diliyorum.
Değerli üyeler ve basın mensupları; TRB1 Bölgesinde imalat sanayinde rekabetçiliğin güçlendirilerek bölge ihracatının artırılması, alternatif turizm olanaklarının çeşitlendirilerek Yukarı Fırat Havzası turizm destinasyonunun geliştirilmesi ve tarımsal üretimde ürün çeşitliliği ile verimliliğin artırılarak yüksek katma değerli üretimin sağlanması amaçlı KOBİ’lere yönelik tasarlanan 20.000.000 TL bütçeli proje başına kullandırılabilecek kredi tutarının asgari 500.000 TL, azami 2.000.000 TL olduğu “2022 Yılı Turizm, İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı’nın” değerlendirme süreçleri tamamlanmış olup başarılı bulunan projeleri toplantımızda değerlendireceğiz. Program sonuçlarının bölgemize ve illerimize hayırlı olmasını temenni ederim.
Bugün; Ajansımız tarafından 2023 yılında uygulanacak destek programları ile Sonuç odaklı program faaliyetleri ve Ajans Yatırım Destek ve Tanıtım çalışmalarına yer verilen 2023 Yılı Taslak Çalışma Programına ve Taslak Bütçeye ilişkin değerlendirmelerde bulunacağız.
2022/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi gereğince Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi (BGUS) ve Bölge Planları; ulusal düzeyde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yerelde ise Kalkınma Ajansları koordinasyonunda hazırlanmaktadır. Bölge planı, ulusal düzeyde üretilen politika, plan ve stratejiler ile yerel düzeyde yürütülecek faaliyetler arasındaki ilişkiyi belirlemek ve bölgesel program ve projelere temel oluşturmak üzere hazırlanan strateji, koordinasyon ve yönlendirme belgesidir. Ajansımızca bölge illerimizde analiz çalışmaları ve yeni dönem için belirlenen çözüm önerilerine dair görüş paylaşımında bulunmak ve yeni program/proje önerileri geliştirmek üzere çalıştaylar düzenlenmiştir. Toplantımızda; 2024-2028 TRB1 Bölge Planı hazırlıkları kapsamında ilerlemeler görüşülecek olup bölge planı hazırlık sürecinde bölgede yer alan kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından tüm yerel aktörlerin Ajansımıza gerekli desteği vermesini bekliyoruz.
Ajansımızın devam eden faaliyetleri ve diğer gündem maddeleri görüşülecek olup bazı idari konularla ilgili kararlar alacağız. Toplantımızın ve kararlarımızın Ajansımız ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Ekonomi, 19 Ekim 2022 08:41
Yorumlar (0)

Yıldız: Mücbir Sebep Süresi Uzatılmalı

Kılıç: İstanbul öz, Malatya üvey evlat mı?

Yerli Tütün Kaçak Oldu... Artık Tütün Satmak Cezalar Getiriyor

MGC'den Sağlık Müdürü Karaca'ya Ziyaret

Sadıkoğlu, Malatya’nın sorunlarını Bakanlara Anlattı

Büyükşehir'den Açıklama: Her türlü yasal imkan kullanılmıştır

MEZARLIKLARDA BAHAR VE BAYRAM TEMİZLİĞİ

'Don felaketi Malatya'ya Acının Katmerlisini Yaşattı'

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor
