Kadınlardan Battalgazi'ye Hizmetleri Görme Gezisi
Ekonomi, 11 Ekim 2022 01:09Malatya’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının kadın temsilcileri ve üyeleri, Battalgazi Belediyesi tarafından yatırımları ve yapımı devam eden proje alanlarını gezdi.
Yaklaşık 50 kişiden oluşan Sivil Toplum Kuruluşlarının kadın temsilcileri gerçekleştirilen yatırım ve hizmet turu kapsamında, ilçeyi su ile buluşturacak olan Hasırcılar Kırkgöz Sahil Projesi, Eskimalatya Meydanını modern bir hale getirecek ve tarih ile birleşerek ilçeye önemli bir değer katacak olan alan düzenleme çalışması, Battalgazi’nin en eski tarihi yapılarından biri olan Kervansaray, gençlerin aktif bir şekilde kullandığı Hanımınçiftliği Gençlik Merkezi, Göztepe Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Gül Bahçesi, Trafik Park, Yeşilçam Sosyal Tesisleri, Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi ve Çınar Parkı gezilerek detaylı bilgiler alındı.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Başkan Güder’in eşi Yıldız Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Ebru İnanç, AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi ile birlikte 50 civarındaki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile Çınar Park’ta bir araya geldi. Başkan Güder, kadınların yanında olduklarını ve bu nedenle Kadın Kooperatifini kurduklarını ifade ederek, “Vatandaşın her sorunda muhatap olarak görebildiği kurum belediye. O yüzden belediye başkanları olarak, yöneticiler ve çalışanlar olarak bu hassasiyeti de göz önüne alarak, çalışmalarımızı bu şekilde yapmamız lazım. Kadınlara hitap edebileceğimiz mekanları çevreyolunun altında olması lazım. Kadın kooperatifini kurduk. Biz istiyoruz ki kadın kooperatifleri daha aktif olsunlar. Tüm bayanlara hitap etsinler. Tüm bayanlara ulaşmak için kooperatifleri kullansınlar. Biz, ev hanımlarının üretmiş olduğu ürünleri alalım, onların el hünerlerini geliştirelim, becerilerini arttıralım. En büyük hizmet kendine, eşine, çocuklarına yapabileceğin hizmettir. Kadın kooperatifini kurarken hedefimiz ev hanımlarımız çocuklarından ayrılmasınlar. Evlerinde üretim yapsınlar. Bir yere gelip oraya bağlı kalıp, evini, çocuğu, eşini ihmal etmekten ziyade evinde becerisini göstermesini düşündük. Yeşil alan, yeni yapılacak konut alanı, gençlik merkezleri, sosyal tesis gibi birçok alan açıyoruz. İnsanlar şuan bu bölgelere rağbet ediyor. Malatya’yı , Battalgazi’yi insanların tercih ettiği bir konuma getirmek için çalışıyoruz.”dedi.
AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci de “Çok güzel hizmetlere imza atıyoruz. Başkanımızla birlikte çalışmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz hamdolsun. Birlikte daha güzel işlere imza atma adına başkanımızla çaba gayret sarf ediyoruz. Hem AK Parti’nin hem de Belediyemizin daha başarılı olabilmesi adına bu bayrağı daha yukarıya taşımaya çalışıyoruz. Battalgazi’mizin 310 bin nüfusu ve 103 mahallesi var. Gençlik merkezleri, sosyal tesisiler ve bir çok alanda önemli çalışmalara imza attık. Ankara’da 3 belediyemiz de ödül aldı. Ben bundan dolayı da başkanımızı tebrik ediyorum. Programı tertipleyen Yıldız Hanıma ve siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Ebru İnanç ise Battalgazi’de önemli işlere imza atıldığını kaydederek, “Battalgazi ilçesinde her kesime hitap edecek çalışmalar yapılıyor. Başkanımız çalışmalar yaparken özellikle kadınları ve gençlerimizi düşünerek hayata geçiriyor. Kadınlarımıza öncelik veren, öncülük eden başkanımıza teşekkür ediyorum” derken, AK Parti Yeşilyurt İlçe Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi de “Sosyal belediyecilik anlamında birçok önemli çalışmalara imza atıldığını gördük. Tabi bu çalışmalar bizleri heyecanlandırıyor. Çıktığımız bu yolda AK Parti Belediyeciliğin çok güzel imzası var. Bugün bizlere eşlik eden Başkanımızın kıymetli eşleri Yıldız Güder hanımefendiye ve Başkanımız Osman Güder’e çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
STK’ların kadın başkanları gezdikleri yerleri çok beğendiklerini ifade ederek, ilçeye değer katacak projelerin hayata geçtiğini söylediler. Güvenlik Korucuları Şehit Aileleri Derneği Kadın Kolları Başkanı Cahide Yağız “Gezdiğimiz projelerin hepsi çok güzel. Bizleri bu güzel projeleri gezmemizde yanımızda olan Yıldız Güder hanımefendiye ve Başkanımız Osman Güder’e çok teşekkür ederim.” İfadelerini kullanırken, 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Naile Altuntaş da “Biz özellikle gezdiğimiz yerlerde bakmış olduğumuz engelli arkadaşlarımızın bu alanlarda dolaşabilmeleriydi. Rampalar olsun, yollar olsun her şey düşünülmüş projelerde. Çalışan arkadaşlarımız da ilgili ve alakalı. Herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Malatya Aile Platformu adına katılan Özgül Coşkun çalışmalardan dolayı Osman Güder’e teşekkür ederken, Yetimler Kervanı Başkan Yardımcısı Tülay Ayaz ise gençlerin düşülmesinin önemine vurgu yaptı. Vatan Severler Gençlik, Eğitim Ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Alparslan da çalışmaların çok başarılı olduğunu sosyal belediyecilik anlamında güzel hizmetlerin ortaya çıktığını söyledi.
.jpeg)
Ekonomi, 11 Ekim 2022 01:09
Yorumlar (0)
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
