SOSYAL TESİSLER VE PARKLAR DEZENFEKTAN EDİLİYOR
Sağlık, 14 Mart 2020 06:11Sağlıklı ve Temiz Bir Hayat İçin Önlemleri ArtırdıkYeşilyurt Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan (Covid-19) Koronavirüsün ülkemizde görülmesinin ardından hizmet binaları, sosyal tesisler ve park alanlarında ki ilaçlama, temizlik ve dezenfektan işlemlerine aralıksız devam ediyor.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ HİZMET BİNALARI, SOSYAL TESİSLER VE PARKLAR DEZENFEKTAN EDİLİYOR
“Sağlıklı ve Temiz Bir Hayat İçin Önlemleri Artırdık”
Yeşilyurt Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan (Covid-19) Koronavirüsün ülkemizde görülmesinin ardından hizmet binaları, sosyal tesisler ve park alanlarında ki ilaçlama, temizlik ve dezenfektan işlemlerine aralıksız devam ediyor.
YEŞİLYURT’TA DEZENFEKTAN İŞLEMLERİ YOĞUNLAŞTI
Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın pek çok ülkesinde ölümlere yol açan korona virüsüne karşı Sağlık Bakanlığının talimatlarını yerine getirmek adına çok titiz çalıştıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, sağlıklı, temiz ve güzel bir hayat için sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyledi.
ORTAK KULLANIM ALANLARI İLAÇLANDI
Yeşilyurt Belediyesine ait hizmet binaları, sosyal tesisler ve park alanlarının Sağlık Bakanlığı onaylı, insan sağlığına zararı olmayan dezenfektanlarla ilaçlandığını dile getiren Başkan Çınar, personellerin ve vatandaşların ortak kullandıkları giriş ve çıkışlar, oturma alanları, korkuluklar, lavabolar, koridorlar, tuvaletler ve tüm noktaların eğitimli kişiler tarafından en ince ayrıntısına kadar ilaçlandığını söyledi.
“İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI PERİYODİK OLARAK DEVAM EDECEK”
İlaçlama işlemlerinin periyodik olarak devam edeceğini dile getiren Başkan Çınar, "Dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık riskine karşı vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığını korumak adına belediyemizin hizmet birimlerinde özel olarak ilaçlama çalışmasına başladık. Hijyenik bir ortamda hizmet vermek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz." diye konuştu.
“PANİĞE GEREK YOK, YETER Kİ TEDBİRLERİ UYGULAYALIM”
Sağlık Bakanlığının talimatlarını yerine getirmek adına gereken çalışmaları hızla bir şekilde başlattıklarını hatırlatan Başkan Çınar, “ Belediye Hizmet Binalarımızda, Yeşilkonak, Kültür ve Gençlik Merkezlerimizin yanı sıra Sosyal Tesislerimiz ve Parklarımızda rutin olarak yaptığımız temizleme ve dezenfektan çalışmalarını dünyada hızla yayılan virüs salgını nedeniyle artırdık. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan talimatları yerine getirmek adına bütün binalarımızı ve hizmet mekânlarımızı virüse karşı ilaçlıyoruz. Bununla birlikte hem personelimizin hem de hemşerilerimizin ortak kullanımında olan odalarımız, tuvaletlerimiz, koridorlarımız ve bütün yaşam alanlarımızı en ince ayrıntısına kadar temizleyip, dezenfekte ediyoruz. Virüs salgınından korunma yollarını içerek uyarı levhalarımızı lavabolarımıza ve koridorlarımıza yerleştirdik. Lütfen hepimiz bu kurallara mutlaka uyalım. Sağlıklı bir hayatın temelinde temizlik vardır. Ev ve kişisel bakımlarımıza çok fazla dikkat etmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz. Sağlık Bakanlığımız virüse karşı ne tür tedbirler alınması gerektiğini detaylı bir şekilde halkımızla paylaştı. Bizlerde bu noktada elimizden geleni yapıyoruz ancak vatandaşlarımızın bu konuda daha fazla duyarlı ve hassas olmalarını rica ediyoruz. Bizim hem dinimizde hem de kadim medeniyetimizde temizlik çok özel bir konumdadır. İnsan, çevre ve doğa sağlığının korunması sağlıklı bir hayat için olmazsa olmazdır. Paniğe kapılmaya gerek yoktur. Yeter ki bizler önlemimizi üst seviyede alalım. Hemşerilerimizden ricamız; bu hassas dönemde ellerini sık sık sabunla 20 saniyeye yakın yıkasınlar, ellerini kolonya ile temizlesinler, kalabalık ortamlarda çok fazla kalmasınlar, yakın temaslardan kaçınsınlar, tokalaşmasınlar, kişisel bakımlarına dikkat etsinler, bulundukları odaları sık sık havalandırsınlar ve mümkün olduğunca toplu taşımayı kullanmasınlar. Keza sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra düzenli bir uykuda önemlidir. İnşallah alınan bu tedbirler neticesinde ‘Koronavirüs’ salgınından çok fazla etkilenmeyeceğiz.”diye konuştu.
Sağlık, 14 Mart 2020 06:11
Yorumlar (0)

Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı

CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI

Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı

'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek

Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor

ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI

Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi

Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi

Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi

Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi

Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu

ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI

Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor

Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor

Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin

Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın

Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1

Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2

Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0

Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil

MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor

Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi

Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı

TSO Başkanlı Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı Yapıldı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Abdülkadir Çay atandı

MASKİ Kayıp Kaçak Su Peşinde

Geçit: Malatya’yı Türkiye’ye Tanıtmak Gurur Verici

Malatya Tanıtım Günleri İstanbul'da Başladı

Kalegöl Otel Öğretmen Akademisi Oluyor

CHP'li Milletvekilleri Darende'yi Ziyaret Etti

Taşköprü Sarımsağı 250 Liradan Satılıyor

Darende de 4 Bin 500 Dönüm Alan Sulanacak
