Doğanşehir Kuru Fasulyesi Markalaşıyor
Ekonomi, 08 Eylul 2022 06:03Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenen “Kuru Doğanşehir’de Yeşeriyor” projesi düzenlenen törenle imzalandı.
Fırat Kalkınma Ajansı toplantı salonunda düzenlenen imza törenine, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ve FKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Mehmet Şirin Budancamanak katıldı.
İmza töreninde konuşan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, Doğanşehir Belediyesi ile birlikte ilçe için önemli bir ekonomik değeri olan Doğanşehir Fasulyesinin hem yetişme koşullarını geliştirmek hem de kırsal alanda yaşayan insanlara gelir getirici bir faaliyete dönüştürmek amacıyla projeyi geliştirdiklerini söyledi.
“700 Kişiye Kuru Fasulye Tohumu Dağıtılacak”
Yoğunlu, projeye ilişkin bilgilendirmelerde bulunarak, “Tabiki öncelikle amacımız Doğanşehir Fasulyesinin ekimini daha fazla yaygınlaştırmak daha fazla kişinin ekmesini sağlamak için 700 kişiye proje kapsamında inşallah Doğanşehir ilçemize özgü dermason fasulye olan Doğanşehir ilçemizde yetişen kuru fasulye tohumlarını dağıtacağız. Tabi dağıtılan bu tohumlarla kuru fasulye üretimini yıllık yaklaşık 600 tonlara ulaştırmayı amaçlıyoruz. İnşallah projemizle kurulacak tesislerde doğrudan 15 kişiyi istihdam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Projenin etkisin daha da artırılması için Doğanşehir Belediyesinin de desteklediği Gülşehir Kadın Kooperatifinin projeye dahil olacağını aktaran Yoğunlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Gülşehir Kadın Kooperatifimizin işletmesine vermeyi planladığımız ve üreteceğimiz kuru fasulyenin gerek yemek olarak gerekse paketlenip satılabileceği ve Doğanşehir’imizde yetişen diğer doğal ürünlerin, yöresel ürünlerin satışının da yapılabileceği Adana Yolu üzerinde bir satış merkezi ve restaurant açacağız. Projemizde özellikle kadın kooperatifimizin işin içinde olması yine yöresel ürünlerimizin markalaştırılması, ticari ve markalaşma kapasitesini geliştirmesi bu ürünün tüm ülkeye pazarlama koşullarının sağlaması açısından önemli ve güzel bir proje. Ben projeyi hazırlayan Doğanşehir Belediyemizi, başkanımız başta olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Destekleri için de Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüze, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza teşekkür ediyorum, projemiz hayırlı olsun.”
Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ise projenin ilçe için öneminde değinerek, şunları kaydetti:
“Projemiz ilçemizin marka değeri olan kuru fasulyenin daha fazla yaygınlaştırılması marka değeri olan bu ürünün toplu ve daha geniş alanlara yayılırken aynı zamanda istihdama katkı sağlaması ve kadın girişimcilerimizin sayısının artırılmasını hedefleyen önemli bir proje. Projenin desteklenmesinde özellikle emeği geçen Fırat Kalkınma Ajansı genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu ve ekibine teşekkür ediyorum. Verdikleri desteklerden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile bakanımıza teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından projenin imzaları atıldı.
Ekonomi, 08 Eylul 2022 06:03
Yorumlar (0)
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
