MASKİ Ana Vana Değişimini Tamamladı
Ekonomi, 14 Ağustos 2022 18:57Malatya Büyükşehir Belediye Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yapraklı içme suyu deposunu besleyen ana isale hattı üzerindeki vana montajı çalışması gerçekleştirildi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert çalışmayı yerinde inceledi.
GÜRKAN: VATANDAŞIMIZIN HOŞ GÖRÜŞÜNE SIĞINIYORUZ
Çalışmalardan dolayı yaşanan su kesintisi nedeniyle vatandaşın hoş görüsüne sığındıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmaların daha sağlıklı ve daha sağlam bir altyapı için olduğunu ifade etti. Suların belirtilen saatten önce verilmesi için MASKİ ekiplerinin çok yoğun bir şekilde çalışma yürüttüğünü belirten Başkan Gürkan, “Hız kesici vananın (Basınç Kırıcı) takılması için gerçekleştirilen çalışmayı yerince incelemek için ekiplerimizi ziyaret ettik. Çalışma nedeniyle birçok mahallemizde su kesintisi yaşanma ihtimali yüksek. Su depolarımız tamamen dolu. Kesintinin yaşanacağı tüm mahallelerimize su verilmektedir. Çalışma nedeniyle su kesintisi yapılmıştır. Boruların kesilmesi, basın kırıcı vananın takılması yaklaşık 4 saatimizi alır. Bu 4 saatlik zaman zarfı içerisinde vatandaşlarımıza kesintisiz su vermeye gayret edeceğiz. Ancak depodaki suyumuz bittiği an bir iki saatlik su kesintisi olabilir. Vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz bu rahatsızlıktan dolayı hoş görülerine sığınıyoruz” dedi.
YAPRAKLI HES SANTRALİNİN ALTYAPISINI OLUŞTURDUK
Basınç kırıcı vana montajının takılmasının aynı zamanda Yapraklı HES’in altyapısını oluşturduğunu söyleyen Başkan Gürkan, “Geçtiğimiz aylarda yapıp faaliyete geçirdiğimiz Kuyuönü HES’te olduğu gibi, Yapraklı İçme suyu depomuzda da HES kuracağız. HES ile birlikte burada 1.5 MW’lık elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirilecektir. Vana takılması, aynı zamanda HES için altyapı hazırlamadır. Enerji santrallerimiz memleketimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Ekonomi, 14 Ağustos 2022 18:57
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
