TSO Özel öğretim Kurumlarının Sorunlarını Anlattı
Eğitim, 11 Ağustos 2022 04:53Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TOBB ve MEB arasında imzalanan Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokol Töreni’nde özel öğretim kurumlarının ve kişisel gelişim kurslarının tüm sorun ve taleplerini Bakan Özer’e ilettiklerini söyledi.

Oda ve Borsalara bağlı firmaların mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla yararlanması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Ankara’da TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımlarıyla düzenlenen Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokol Töreni’ne Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, MTSO Meclis Başkanı Hasan Özkan ve MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Özdemir katılım sağladı.
SADIKOĞLU: “EĞİTİM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI BAKANA İLETTİK”
Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokol Töreni’ni değerlendiren Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, “Üyelerimizin bizlere ilettiği tüm sorunları ilgili makamlara iletmeye devam ediyoruz. TOBB ve MEB arasında imzalanan Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokol Töreninde de özel öğretim kurumları, kişisel gelişim kursları ve kitap-kırtasiye sektörünün sorunlarını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e ilettik. Devletimizin eğitim alanındaki en önemli paydaşı olan eğitim sektörünün desteklenmesi gerektiğini ifade ettik. Gerek bina gerekse istihdam alanında devletin önemli bir yükünü alan eğitim kurumlarının artan enflasyon, personel giderleri ve yüksek enerji maliyetleri karşısında zorlandığını Sayın Bakanımıza aktardık. Eğitim sektörünün KOSGEB başta olmak üzere birçok teşvikten faydalanamadığını ifade ederek bu sorunun çözülmesini talep ettik. Özel okullarda yıllık fiyat artışı olarak belirlenen yüzde 36,7 oranının artan enflasyon, asgari ücrette yapılan çift artış ve yükselen öğretmen maaşları karşısında erdiğini belirterek, buradaki mağduriyetin giderilmesi hususunu ve eğitim kurumlarının ayakta kalabilmeleri için SGK işveren payının belli oranda düşürülmesi veya bir süre alınmamasını isteyip, eğitim kurumlarının maliyetlerinin düşürülmesi için ciddi adımlara ihtiyacı olduğunu da ilettik. Üyelerimiz adına tüm bu taleplerimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.
MALATYA TSO’NUN RAPORU TÖRENDE SUNUM YAPILDI
Protokol töreninde MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Özdemir, “Mesleki Eğitimde Sorun ve Çözüm Önerileri” ana başlığında bir sunum gerçekleştirdi. Özdemir, Malatya TSO’nun mesleki eğitimle ilgili hayata geçirdiği toplantılar, çalıştaylar ve anketler sonucunda ortaya çıkan Mesleki Eğitimde Kolektif Etki Çalıştayı Raporunu referans alarak gerçekleştirdiği sunumunda özel öğretim kurumları ve kişisel gelişim kurslarının da sorunlarını sıraladı.
Öte yandan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, konuşmasında memleketin öncelikli meselesinin eğitim olduğuna dikkat çekerek özel sektörün mesleki eğitim merkezlerinden daha çok istifade etmesi gerektiğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer da TOBB ile yapılan iş birliği sayesinde ülkenin ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirmenin yanı sıra genç işsizlik oranının da OECD ortalaması olan yüzde 15'e düşürüleceğini belirtti.
Eğitim, 11 Ağustos 2022 04:53
Yorumlar (0)

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
