Büyükşehir Soykan Parkında Aşure Dağıttı
Gündem, 11 Ağustos 2022 20:37Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından, Muharrem Ayı dolayısıyla Soykan Parkı’nda vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla Soykan Parkı’nda vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Aşure ikramı programına Malatya Büyükşehir Başkanı Selahattin Gürkan, 7. Ana Jet Us Komutan Vekili Yarbay Mehmet Akçalı, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, Malatya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Deniz, Bankası Bölge Müdürü İlhan Kaştı, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mesut Samanlı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Cemal Noğay, Muhtarlar, Esnaf ve Meslek Oda Başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı konuşmada, “Öncelikle bütün milletimizin Muharrem ayını tebrik ediyorum. Muharrem ayı Allah’ın ayıdır. Allah'ın 12 ayı vardır. Bunun 4 ayı Şaban, Recep, Muharrem ve Ramazan’dır. Muharrem ayı da Allah'ın kutsal saydığı aylardan bir tanesidir. Muharrem ayı dünya tarihinde önemli olayların olduğu aydır. Peygamber Efendimizin evladı Resullerini katleden Kerbela hadisesi de bu ayda gerçekleşmiştir. Hz Hüseyin'e ve 72 Kerbela şehidimize rahmet diliyorum” dedi.
Başkan Gürkan birlik ve beraberliğin önemine de değinerek, “Bir bahçede çok çiçekler olur ve farklı farklı olursa o bahçe çiçek bahçesi olur. Meyve bahçesinden farklı meyveler olduğu takdirde orası da meyve bahçesi olabilir. Bir ülkede bir şehirde farklı düşüncedeki insanların olması o şehri dinamik hale getirir, o milleti dinamik hale getirir. Bu tür şeyler bizim zenginliğimiz olması gerekirken fitne ve fesatların içimize soktukları nifaklar bizi birbirimize düşürmeye çalışmıştır. Bundan böyle bizler bu tür maruz kaldığımız şeylerden bigâne olmamız gerekiyor. Uyanık olmamız lazım, dikkatli olmamız lazım. Allah milletimizin birliğini beraberliğini düzenini bozmasın. Muharrem ayının öncelikle Malatyalılara, Alem-i İslam'a, milletimize ve insanlığa barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Gürkan konuşmasını bitirdikten sonra Soykan Parkı’nda vatandaşlara aşure ikramında bulundu.
Gündem, 11 Ağustos 2022 20:37
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
