Malatya Barosu Av. Pektaş'a Yapılan Saldırıyı Kınadı
Gündem, 09 Ağustos 2022 12:29Malatya Barosu Başkanı Onur Demez, Av.Ahmet Pektaş'ın saldırıya uğramasına tepki göstererek "Artık yeter" dedi.
Malatya Barosu Başkanı Av. Onur Demez yaptığı açıklamada "Malatya Barosu mensubu yüzlerce meslektaşımız mesai saati demeden, tatil demeden olağanüstü fedakarlık örneği göstererek, mesleklerini her türlü olumsuz şartlara rağmen icra etmektedirler. Ülkemizin üzerini karabulut gibi saran ve neredeyse her yerde olan şiddet canavarı maalesef mesleğimizi icra ederken de her alanda artarak karşımıza çıkmaya devam etmektedir. Mesleğinin icrası sırasında, dosyada taraf olmadığı halde taraf kabul edilerek darp edilen meslektaşımız Av.Ahmet PEKTAŞ usul ve yasalara uygun olarak haciz işlemlerinin icrası, mesleğinden kaynaklı görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştığı sırada, kolluk görevlilerinin de olduğu olay mahallinde; dosya borçlusu tarafından darp edilerek, fiziki ve sözlü şiddete maruz kalmıştır. Fail hakkında tutuklama kararı verilmiştir." dedi.
Av.Demez açıklamasında "Bu son olsun dedik ve her yerde şiddetin karşısında durduk. Soruşturmanın başından sonuna kadar takipçisi olduğumuzu bildirmek istiyoruz. "Bağımsız yargının temsilcisi avukatın güvende olmadığı bir ülkede vatandaşımızın da güvende olmayacağını" yine haykırıyoruz. 'AVUKAT DOSYALARDA TARAF DEĞİLDİR!' Kabul edilemez bu saldırıları lanetliyor, toplumun bir kesiminde oluşan ve tek derdi hukuki sorunları çözüme kavuşturmak olan Avukatın dosyada taraf olarak algılanmasına son verilecek uygulama ve mevzuat çalışmalarının biran evvel yapılmasını talep ediyoruz.Bu vesileyle meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, dosyanın ve şiddet olaylarının her aşamasının takipçisi olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Saygılarımızla..." ifadelerine yer verdi.
Gündem, 09 Ağustos 2022 12:29
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
