Bulvar, Yol Tamam da, İnşallah Yeşil bölgeye Dokunmazlar
Gündem, 01 Ocak 1970 05:13Altınkayısı Bulvarı ile Bostanbaşı’nı birbirine bağlayan Alp Er Tunga Bulvarı’nda yol çalışmaları tamamlandı. Şehir trafiğini rahatlatmak amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yol çalışmaları tamamlanan Alp Er Tunga Bulvarı bölge halkı ve sürücüler tarafından kullanılmaya başlandı. Ancak yoldan geçenler "Bulvar ve Yol tamam, güzel oldu, inşallah yeşil alana dokunmazlar" diyerek yeşil alanın korunmasını istediler.
Yapılan bulvarın bölgede ciddi bir şekilde trafiği rahatlattığını ve bu çalışmadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkürlerini dile getiren Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, ikamet eden vatandaşların da çok memnun olduğunu söyledi. Yiğit, “Belediyelerin en büyük görevlerinden biri de vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmaktır. İlk sorunlardan bir tanesi de ulaşımdır. Ulaşım gerçekten her şehirde yaşanan sıkıntılardan biridir. Sayın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan sayesinde Mıhlıdut Caddesi, Tecde Mahallemize bağlanmış oldu. Bununla da kalmayarak Tecde Mahallesi, Altın Kayısı Bulvarı kavşağından Alp Er Tunga Bulvarı dediğimiz Bostanbaşı Mahallesi’ne bağlantı yolu yapıldı. Bu güzergâhı yaklaşık 100 bin vatandaşımız kullanıyor. Aynı zamanda çevre yolu diyebileceğimiz bir yol oldu. Bu ne demektir şehir merkezinden Bostanbaşı’na yaklaşık 10 kilometre olan yolun 5 kilometreye düşmesi demektir. Yani yarım saatte gidilecek bir yolun 10 dakika gibi kısa bir süreye düşürülmesi anlamına geliyor. Vatandaşlara ulaşım kolaylığı sağlanmış oluyor. Bunların hepsi sadece 4 ay içerisinde çözüme kavuşturulan ulaşım akslarımız. Çünkü insanların ulaşımlarını kolaylaştırmak günlük işlerine zinde başlamaları anlamına gelir. Yol dediğimiz zaman yol sadece asfalttan ibaret değildir. İmar olan bir yerde yol üzerinde kalan yolun içerisinde kalan evler var, binalar var, ağaçlar var. Bunların bir de bedelleri var. Özellikle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve başladıktan sonra kişileri mağdur etmeden hakları ödeyerek, yolları açtı. Bunlar büyük meblağlar tutuyordu. Elbette yol açıldıktan sonra bunun altyapısı var, kaldırımı var, aydınlatması var ve asfaltı var. Yani bir yol açıldığı zaman biz bu yolu sadece asfalttan ibaret görmemeliyiz” dedi.
İNŞALLAH YEŞİL ALAN KORUNUR
Bölgede yapılan bulvar ve yol çalışmalarını yerinde bulan vatandaşlar "Bulvar da açılan yolda son dere iyi oldu ve ihtiyaca cevap veriyor. Bu çok güzel oldu, ancak açılan yolun sağı ve solunda kalan alanlarında yeşil olarak korunması çok önemlidir. İnşallah bu yeşil alanları da imara açmazlar, bu yeşil alan betonlaşmaz" diyerek yeşil alanın korunmasını istediler.
Gündem, 01 Ocak 1970 05:13
Yorumlar (0)
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
